Relatiile dintre copii si parinti incep prin conectarea parintelui cu sine - Gaspar Gyorgy, psihoterapeut - Blogul Editurii Herald - Editura Herald

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

×

Atenție

JUser: :_load: Utilizatorul cu ID-ul 13967 nu a putut fi încărcat

Blogul Editurii Herald

Descopera cartile care te transforma!

 • Acasă
  Acasă This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categorii
  Categorii Displays a list of categories from this blog.
 • Etichete
  Etichete Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggeri
  Bloggeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Echipe de Blog
  Echipe de Blog Find your favorite team blogs here.
 • Autentificare
  Autentificare Login form
17
Iul

Relatiile dintre copii si parinti incep prin conectarea parintelui cu sine - Gaspar Gyorgy, psihoterapeut

Postat : în categoria: Evenimente
 • Font size: Larger Smaller
 • Imprimați

Gaspar Gyorgy este psiholog şi terapeut ( http://psihoterapiafamiliei.com ) iar pasiunea sa pentru munca Dr. Daniel Siegel face posibilă sosirea acestuia la Bucureşti în luna septembrie 2014. Detalii despre cărţie autorului şi despre ideea de PARENTAJ inteligent, într-un articol suprinzător despre această muncă de conştientizare... pe care părinţii sunt datori să o facă pentru copii, cu ei înşişi.

Un articol de Gaspar Gyorgy

b2ap3_thumbnail_Gaspar-Gyorgy.jpg

Fără doar și poate România a intrat într-o nouă epocă în ceea ce privește promovarea și deschiderea față de tot mai apreciatul concept de parenting. Putem spune că deschiderea părinților români este în creștere și, din fericire, cu fiecare carte de parentaj citită descoperim tot mai multe despre un teritoriu psihologic care pe unii dintre noi îi luminează, pe alții îi sperie, îi mustră sau îi ajută să conștientizeze că la fel ca în orice domeniu al vieții schimbarea, și aici, este imposibil de blocat.

Avem cărți despre cum să comunicăm, despre cum putem distruge universul interior al copiilor, despre cum îi putem crește în funcție de gen, despre resursele interioare ale acestora și despre cum le putem facilita dezvoltarea. Tot ceea ce are de făcut părintele este să intre într-o librărie și, după un oarecare efort, să-și aleagă manualul în baza căruia vrea să descopere, într-o primă fază teoretic și apoi practic, miracolele ascunse ale celui mai important ”noi” din viața lui.

Ceea ce relativ puține cărți scot în evidență este că ceea ce poate face un adult pentru a deveni un părinte mai bun este să se focuseze pe cunoașterea și dezvoltarea sinelui interior, și nu să caute obsesiv strategii de modificarea a comportamentelor copilului care plac sau nu publicului larg. Nu am nicio îndoială că acesta este primul pas pe care un părinte trebuie să-l facă în drumul transformării sale – pentru o reală conectare, indiferent că vorbim despre mama sau tata.

b2ap3_thumbnail_parentaj_sensibul_si_inteligent_persp_mare.jpg

Această idee revoluționară da sensul cărții ”Parentaj Sensibil și Inteligent”, unul dintre cele mai apreciate ghiduri de parenting scrise în ultimii ani. Cartea pe care o putem considera ”publicația anului din România în materie de parenting”, apărută la editura Herald în colecţia PARENTAJ, este o combinație rară în ceea ce privește teoria atașamentului și rezultatele impresionante scoase la iveală de către apreciatul domeniul al neurobiologiei. Cartea, care este excepțională din orice punct de vedere, merită să fie citită și re-citită de către orice persoană care își dorește să facă progrese în ceea ce privește inteligența relațională. Și asta deoarece cititorul va descoperii nu ”tehnici” pentru un parentaj mai bun, ci o serie de idei iluminatoare cu privire la înțelegerea și acceptarea de sine – ca elemente cheie ale dezvoltării personale. Cartea este bogată în exerciții care facilitează scoaterea la lumină a durerilor ascunse în cotloanele universului interior și în fiecare capitol lumina conștientizării este ghidată de farul dovezilor validate științific. Aceast detaliu face ca atât sufletul, cât și mintea cititorului să digere mai ușor un subiect dificil chiar și pentru cel mai cumpătat adult. Ce-i drept procesul nu este ușor, dar care dintre comorile naturii au fost descoperite fără efort?

 

VIDEO salut din partea autorului, Dr. Daniel Siegel - AICI

b2ap3_thumbnail_invitatie-Dr.-Siegel.JPG

 

Puține au fost situațiile pe care le-am întâlnit în cabinet și la care atitudinea ambivalentă a părinților față de copii să nu fi reflectat o atitudine ambivalentă față de propria persoană. Nu este rar nici fenomenul în care părinții, în mod inconștient, se dezbracă de hainele unei atitudini critice și negative față de sine și ajung să le proiecteze asupra propriilor copii. Părinţi care, datorită conflictului de loialitate se identifică cu aceste proiecții și mai mult decât atât consideră că aceasta este natura firii lor. Această capcană poate fi evitată doar dacă ne adunăm curajul pentru a privii în adâncurile universului interior și suntem suficient de deschiși la minte pentru a înțelegere de unde izvorăște această atitudine toxică și distructivă.

Pentru a-i învăța pe copiii noștri cum pot ajunge la o viață împlinită, avem nevoie să învățăm înainte de toate lecția auto-valorizării, să ne acceptăm toate emoțiile și să participăm activ la propria starea de bine.

În timp ce scriam la aceste rânduri mă întrebam care este comportamentul parental pe care l-am văzut cel mai des azi în cabinet - care este învățătura zilei. Și probabil că nu întâmplător chiar azi, am avut mai multe mămici care au uitat să-și trăiască propria viață - și care încearcă să-și ajute copiii sacrificându-și chiar și ultimul gram de energie. Dar dincolo de cuvinte și dorințe satisfăcute, ce model transmitem copiilor în astfel de situații – vrem să preia acest model de viață? Aceasta să fie calea succesului în viață? Probabil că nu. Pentru a-i învăța pe copiii noștri cum pot ajunge la o viață împlinită, avem nevoie să învățăm înainte de toate lecția auto-valorizării, să ne acceptăm toate emoțiile și să participăm activ la propria starea de bine. Dacă am cădea pradă perfecționismului și etichetelor de părinte bun și părinte cu multe like-uri pe facebook, cel mai adesea am ajunge să renunțăm la propria viață și să o împrumutăm pe aceea a copilului. Astfel în loc să oferim (așa cum am crede) luăm de la copil. Deoarece acestea sunt strategii inconștiente prin care ne satisfacem foamea emoțională, și sub diferite explicații pro-parenting, ajungem să nu mai vedem limitele dintre noi și cei mai dragi nouă. Iar contactul susținut cu un adult înfometat emoțional este probabil unul dintre cele mai istovitoare lucruri pentru orice copil.

Pot alege să-i ofer copilului meu mai mult din ceea ce sunt eu cu adevărat.

Ce pot face diferit? Este probabil întrebarea care dă târcoale în mintea cititorului acum. Și răspunsul vine tot în urma citirii bestseller-ului ”Parentaj Sensibil și Inteligent” – pot alege să-i ofer copilului meu mai mult din ceea ce sunt eu cu adevărat; admițându-mi vulnerabilitățile și punctele de creștere; împărtășind cu acesta istoria devenirii mele; luminând cu ajutorul cuvintelor atât momentele de reușită cât și pe cele de eșec și, în general, să fiu cât mai onest cu putință. Oferindu-i astfel copilului şansa de a mă iubi. Copiii au nevoie să-şi exprime iubirea faţă de părinţi, faţă de oamenii care suntem dincolo de rolurile parentale. Dacă îi privăm pe copii de această oportunitate, aceştia vor suferi. De aceea avem nevoie să învăţăm să ne iubim pentru a le oferi şi copiilor posibilitatea exprimărilor spontane în materie de afecţiune şi iubire faţă de noi. Şi chiar dacă lucrurile par a fi evidente pentru cei mai mulţi dintre noi, iubirea de sine, este o imensă provocare.

b2ap3_thumbnail_cover-siegel.jpg

Pentru a facilita creşterea noastră ca păriţi şi oameni, Asociaţia Multuculturală de Psihologie şi Psihoterapie & Otilia Mantelers, în colaborare cu Editura Herald, radio Itsy Bitsy şi SfatulPărinţilor.ro, şi-au unit forţele pentru a-l aduce pe autorul cărţii „Paretaj Sensibil şi Inteligent” pentru prima dată în România. Astfel, pe 27 septembrie 2014, dr. Daniel SIEGEL va întâmpina publicul din România în cadrul celui mai aşteptat eveniment de parenting al anului. Pentru mai multe informaţii vă invităm să accesaţi site-ul evenimentului: www.drdansiegel.ro.    

Psih. Gyorgy GASPAR - http://www.psihoterapiafamiliei.com/ 

Site-ul evenimentului: www.drdansiegel.ro

Cartile autorului: http://www.edituraherald.ro/carti/parentaj-sensibil-si-inteligent-sa-ne-intelegem-mai-adanc-pe-noi-insine-ca-sa-putem-creste-copii-fericiti-detail#.U8etCUCQsbY 

 

Ultima modificare :

Galerie Media

copii_grozavi_persp_mare

Copii grozavi - Zece calitati esentiale pentru o viata fericita

Fiecare parinte are capacitatea si mijloacele de a creste copii grozavi``. Dupa treizeci de ani...

36.00 36,00 lei
siegel-parentaj-sensibil-si-inteligent

Parentaj sensibil si inteligent - Sa ne intelegem mai profund pe noi insine ca sa putem creste copii fericiti

Parentaj sensibil si inteligent este o unealta extraordinara pentru cresterea si educarea...

38.00 42,50 lei

daniel j. siegel

  Dr. Daniel J. Siegel este un renumit specialist in educatie si psihiatrie, profesor la Universitatea din California, director al centrului de cercetare Mindful Awareness din cadrul...

PARENTAJ

  Numitorul comun al cartilor din colectia Parentaj este preocuparea pentru a cunoaste mai bine si a integra in familiile noastre...

Gaudeamus 2013. Lansarea cartilor "Parentaj sensibil si inteligent" si "Drama copilului dotat"

Evenimentul s-a desfasurat la standul Editurii Herald, in cadrul Targului International de carte Gaudeamus 2013. Cartile prezentate: Parentaj...

VALTOAREA MINTII in adolescenta si lectiile PARENTAJULUI SENSIBIL

PARENTAJ || NEUROŞTIINŢE || PSIHOLOGIE VÂLTOAREA MINŢII în adolescenţă şi lecţiile...

Comentarii

SUS
Cos gol

INAPOI