Ars Moriendi

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

  • https://www.edituraherald.ro/

Ars Moriendi


Stoc indisponibil momentan

Anunta-ma cand este disponibila!
Comenzi telefonice
021-319-40-60 / 0771-664-320
Interval orar: 9:00 - 17:00

Impreuna, cele trei carti (Ab initio, Decus in labore si Ars moriendi) recompun si repovestesc un intreg puzzle initiatic de la gradele de ucenic, calfa si maestru mason si, astfel, cu originalitate, sunt aduse in actualitate temele fundamentale ce inspira masoneria moderna in convingerile si actiunile sale.

Constantin Iancu, 33º, Suveran Mare Comandor al Ritului Scotian Antic si Acceptat din România

Asa cum raportul dintre parinte si copil nu se schimba, indiferent de varsta copilului, la fel nu se schimba raportul intre maestru si discipolii sai, indiferent cat de departe - in varsta, in experienta, in traire - ajung, sau nu, acestia din urma. Pe de alta parte, inteleg acum, cand am ajuns si eu, daca nu la varsta, cel putin in pozitia aceasta, adevarul vorbelor spuse de cineva care stia ce vorbea, cum ca fericirea magistrului sta in a fi depasit de emulii sai.

Maestrul A

Si iata cum ars moriendi se transforma treptat, treptat, in ars vivendi. Acesta este fondul perfectionarii noastre masonice! Cand ai ajuns sa intelegi fiintial acest Adevar, te-ai inteleptit definitiv.

 

Maestrul Z

***

Ars moriendi completeaza o trilogie care trateaza cele trei grade simbolice ale Ritului Scotian Antic si Acceptat: Ab initio despre ucenicie, Decus in labore despre companionaj si Ars morendi despre maiestrie.

Despre francmasonerie s-a scris mult si parca din ce in ce mai bine odata cu trecerea timpului. Stim astazi mai bine ca francmasoneria moderna, structurata la inceputul secolului al XVIII-lea, este o forma de manifestare a traditiei primordiale, un Ordin Initiatic Traditional si Universal, o expresie cu valente universale a spiritualitatii occidentale bazata pe cele patru elemente constitutive ale civilizatiei si spiritualitatii europene care insumeaza universul mintal greco-latin si cel iudeo-crestin.

Ars moriendi este o exegeza vasta a gradului hiramic, gradul maiestriei masonice care incununeaza initierea prin metodele si instrumentarul acestui Ordin. Cel mai bun lucru pe care il putem spune despre aceasta carte este indemnul de a fi studiata, citita si recitita.

Scrisa sub forma unui dialog vivace, dar intim, ca o eruptie ce se vrea controlata, cartea nu poate fi asimilata cu adevarat fara efort si fara calificarile ce conditioneaza initiabilitatea, cum ar spune René Guénon. Ne ajuta, in asimilarea mesajului fundamental al gradului de Maestru Mason, caracterul colocvial si marturisitor dezvoltat sub forma unei confesiuni autobiografice. Experienta personala capatata este dublata de un caracter didactic riguros si sensibil. Suntem imediat in prezenta unui ghid fidel si avizat. 

Stilul alert si bine cumpanit, care departe de a fi un element formal este aici nu numai seducator ci si eficace si plin de substanta meditativa, pare a fi ecoul trairii intense a ritualurilor masonice construite pe simboluri pline de poezie si de imagini incarcate cu sens. Gasim la tot pasul aluzii si referinte pe care numai un carturar serios, care a depasit constrangerile pedanteriei livresti, le poate utiliza cu indemanare in urmarirea firului ideilor sale.

Ars moriendi este ca o broderie fina sau, pe alocuri, ca o tapiserie tesuta pe firele intortocheate ale istoriei mitice dar si bine legate pe itele Traditiei initiatice ale Ordinului Masonic.

Hermeneutica mortii si a resurectiei, tema fundamentala a gradului de Maestru, este revizuita la lumina textelor Noului Testament prin analogie cu tema fundamentala a Evangheliilor. De altfel, Ars moriendi evoca si comenteaza deviza „Mori ca sa devii”€ pe care o regasim pe filacterele Ordinului odata cu deviza Ritului Scotian Antic si Acceptat „€žOrdo ab Chao”€. Legenda Mesterului Hiram, psihodrama ritualizata a mortii si resurectiei salvatoare, este elementul cheie al gradului de Maestru Mason in toate riturile masonice regulare, realizand astfel unitatea indiscutabila a regularitatii Ordinului.

Victor Agapiescu

Cod bara EAN 13: 5948417120414
An aparitie: 2015
Limba: Romana
ISBN: 978-973-111-515-3
Nr. pagini: 224
Format: 13 x 20 cm.
Coperta: Policromie, carton laminat

Cei care au cumparat aceasta carte au mai cumparat si:

Galerie Media

maestrul z & discipolul a

Discipolul A si Maestrul Z si-au exprimat dorinta ferma de a ramane necunoscuti pentru marele...

Lansarea cartii „Ars Moriendi” la Bookfest 2015

Mori si devino

In urma cu trei ani Maestrul Z si Discipolul A publicau la Editura Herald volumul Ab initio,...

SUS
Cos gol

INAPOI