Iluzie si realitate

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Iluzie si realitate

Autor: ranjit maharaj ranjit maharaj
Colectia: FRONTIERE
Traducator: radu duma


Stoc indisponibil momentan

Anunta-ma cand este disponibila!
Comenzi telefonice
021-319-40-60 / 0771-664-320
Interval orar: 9:00 - 17:00

Ranjit Maharaj s-a nascut la 4 ianuarie 1913. La doisprezece ani l-a intalnit pe Maestrul sau, Siddharameswar Maharaj, un mare Maestru aproape necunoscut la vremea lui. Siddharameswar Maharaj a murit in 1936, la varsta de 48 de ani. Ranjit Maharaj n-a inceput sa-si predea invatatura pana in 1983, la 70 de ani, cand un numar din ce in ce mai mare de cautatori au batut la usa sa. Sri Ranjit Maharaj, care are acum 86 de ani, a purtat aceste dialoguri intre vara lui 1996 si iarna lui 1999.

Continutul acestor cuvantari reprezinta intelegerea ultima atinsa de Maestrul sau si redata de Ranjit Maharaj in cuvintele lui. Ceea ce deosebeste aceasta invatatura este simplitatea si sinceritatea ei. In aceasta traditie se simte ca invatatura trebuie sa fie accesibila tuturor, cu exemple de fiecare zi si fara concepte complicate. Vietile acestor doi invatatori au trasaturi asemanatoare. Exista o deschidere fata de orice si vietile lor personale sunt simple, fara interes pentru confort fizic sau adoratie. Ranjit Maharaj a locuit in acelasi apartament vreme de peste 55 de ani si a parasit India pentru prima data acum trei ani, cand discipolii sai occidentali l-au invitat sa predea in Vest. O caracteristica majora a lui Ranjit Maharaj este aceea ca el poate conversa in engleza. Nici Maestrul sau si nici Nisargadatta Maharaj (un alt invatator bine cunoscut in Vest si discipol ca si Ranjit Maharaj al lui Siddharameswar Maharaj) nu stiau engleza.

Cele trei aspecte principale ale invataturii predate de el sunt: 1) intelegerea prin dialoguri, 2) meditatia cu mantra si 3) adoratia. Cartea aceasta prezinta dialogurile lui cu studentii. Meditatia cu mantra e data de Maestru pe baze individuale. Adoratia pentru Maestru reprezinta apogeul invataturii si e discutata in cursul dialogurilor. Nota editorului : am fost de fata la toate discutiile prezentate in aceasta carte (cu exceptia uneia). Toate dialogurile din prezenta editie provin din interpretarea acestor discutii. Abordarea este cea impusa de editare, dar cuvintele si ideile sunt numai ale Maestrului. Aceasta carte n-ar fi fost publicata fara ca Sri Ranjit sa aprobe intregul text.

Inregistrarile s-au facut in Bombay, Paris, Anglia, Germania, Sedona (Arizona) si Berkeley (California). Discutiile sunt prezentate in ordine cronologica. Casetele au fost alese la intamplare si unele, cu cea mai buna auditie, au fost traduse. Unele repetitii au fost eliminate, dar majoritatea studentilor lui Maharaj considera utile repetitiile, asa incat n-au fost inlaturate integral. Este destul de dificil sa prezinti in text atat umorul spontan al Maestrului, cat si ambianta intrunirilor unde aveau loc discutiile. In general se accepta ca o transmitere directa, in persoana, este calea ideala de a-l asculta pe Maestru si in momentul publicarii acestei carti, Maharaj continua sa predea invatatura in Bombay, India (sau Mumbai cum i se spune acum). Maharaj ii primeste cu bunavointa pe toti in camaruta lui pentru discutii, dar uneori, mai ales in lunile de iarna, aceasta e aglomerata. El vorbeste in engleza o data pe zi, cam o ora, cinci zile pe saptamana. La sfarsit de saptamana acesta merge in suburbiile Bombay-ului si vorbeste in marathi discipolilor sai indieni. Un mic templu (samadhi) al Maestrului sau se afla chiar in Bombay si el se dedica adoratiei acolo duminica, dimineata devreme. De asemenea in camera lui, zilnic, dimineata, la pranz si seara practica bhajan si arati. In sfarsit, munca la aceasta carte a fost posibila cu ajutorul multor oameni, carora vreau sa le multumesc. Aranjarea zilnica a cuvantarilor lui a fost o practica in sine si sunt recunoscator pentru ocazia ce mi-a fost data de a "pisa" astfel invatatura. Vorbele nu pot exprima niciodata recunostinta pe care o simt fata de Maestru. El spunea de multe ori ca Maestrul si discipolul sunt una, dar totusi...

Robert Wolff

ISBN: 973-7970-06-3
Nr. pagini: 218
Cod bara EAN 13: 5948417130062
An aparitie: 2004
Format: 13 x 20 cm
Limba: Romana
Coperta: Policromie, carton laminat

Cei care au cumparat aceasta carte au mai cumparat si:

Galerie Media

ranjit maharaj

Ranjit Maharaj (n. 1913, Bombay) isi intalneste maestrul la varsta de 12 ani. Acesta a fost...

SUS
Cos gol

INAPOI