15%
Alan Watts

Calea Zen

Categorii: Alan Watts si intelepciunea nesigurantei , Ce ne transmite budismul? , Invataturile Maestrilor Spirituali , Practica spirituala in diverse traditii , titluri Herald

Watts a vazut zenul ca pe „unul dintre cele mai pretioase daruri pe care Asia le-a dau lumii” si, prin eruditia si prin pasiunea sa contagioasa, a facut acest dar minunat de accesibil cititorilor de pretutindeni.

Disponibil in stoc
Calea Zen
Watts a vazut zenul ca pe „unul dintre cele mai pretioase daruri pe care Asia le...
32,30 RON 38,00 RON
(-15%)
32,30 RON 38,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Studiul introductiv in budismul zen al lui Alan Watts, scris cu o combinatie rara de prospetime si luciditate, a devenit un clasic in anii care i-au urmat publicarii. Cu un interes egal pentru cititorul obisnuit, dar si pentru studentul serios, Calea zen se afunda in originile si istoria zenului, explicându-i principiile si practicile cu o splendida claritate. Watts a vazut zenul ca pe „unul dintre cele mai pretioase daruri pe care Asia le-a dau lumii” si, prin eruditia si prin pasiunea sa contagioasa, a facut acest dar minunat de accesibil cititorilor de pretutindeni.Nimeni nu ne-a dat o asemenea scriere proaspata si concisa a unei introduceri in intreaga istorie a gândirii budiste din Orientului indepartat asa cum a facut-o Allan Watts.

Joseph CampbellA inţelege aceasta inseamna a inţelege ca binele fara rau este ca susul fara jos şi ca a-ţi face un ideal din urmarirea binelui este ca şi cum ai incerca sa te descotoroseşti de stânga intorcându‑te mereu spre dreapta. Eşti constrâns astfel sa mergi in cerc.

Alan Watts


Cuprins


Prefaţa ............. 7
Pronunţia cuvintelor chinezeşti ............. 18


Partea intai
ORIGINE SI ISTORIC


1. FILOSOFIA DAO ............. 21
2. ORIGINILE BUDISMULUI ............. 55
3. BUDISMUL MAHAYANA ............. 91
4. APARIŢIA ŞI DEZVOLTAREA ZENULUI ............. 117


Partea a doua
PRINCIPII SI PRACTICA


1. „GOL ŞI MINUNAT” ............. 167
2. „STÂND LINIŞTIT, NEFACÂND NIMIC” ............. 193
3. ZA‑ZEN ŞI KOAN ............. 219
4. ZENUL IN ARTE ............. 245


Bibliografie ............. 279
Note in limba chineza ............. 288

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia