15%
Alan Watts

Cartea despre acel tabu care te impiedica sa afli cine esti

Categorii: Alan Watts - 100 de ani! , Alan Watts si intelepciunea nesigurantei , Obiective si intentii pentru 2021 , Redefinirea masculinitatii , Rutine pentru o stare de bine , Saptamana autorilor , budism , titluri Herald

Aceasta carte exploreaza un tabu nerecunoscut - dar foarte puternic - conspiratia noastra tacita de a ignora cine - sau ce - suntem cu adevarat. Pe scurt - doresc sa arat ca impresia curenta care ne defineste ca un eu separat inchis intr-un sac de piele este o halucinatie aflata in dezacord atat cu...

Disponibil in stoc
Cartea despre acel tabu care te impiedica sa afli cine esti
Aceasta carte exploreaza un tabu nerecunoscut - dar foarte puternic - conspirati...
23,80 RON 28,00 RON
(-15%)
23,80 RON 28,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Aceasta carte exploreaza un tabu nerecunoscut, dar foarte puternic - conspiratia noastra tacita de a ignora cine, sau ce, suntem cu adevarat. Pe scurt, doresc sa arat ca impresia curenta care ne defineste ca un eu separat inchis intr-un sac de piele este o halucinatie aflata in dezacord atat cu stiinta occidentala, cat si cu filosofiile-religiile experimentale din Orient, in special cu filosofia hindusa Vedanta. Aceasta halucinatie sta la baza folosirii gresite a tehnologiei in scopul de a subjuga violent mediul natural al omului, ceea ce, in cele din urma, il va impinge la distrugere.

Iata de ce avem urgent nevoie sa ajungem la o perceptie a propriei noastre existente care sa fie in acord cu datele fizicii si care sa depaseasca sentimentul nostru de alienare fata de univers. In acest scop, m-am inspirat din intuitiile oferite de Vedanta, pe care le-am redat, totusi, intr-o maniera moderna si accesibila occidentalilor. Prin urmare, acest volum nu se doreste a fi un compendiu sau o introducere in Vedanta in sensul comun al acestor termeni. El este mai degraba o fertilizare incrucisata intre stiinta occidentala si intuitia orientala.

Trebuie sa multumesc in mod deosebit sotiei mele Mary Jane, pentru atenta munca de editare si pentru comentariile pe marginea manuscrisului. De asemenea, sunt recunoscator Fundatiei Bollingen pentru sprijinul acordat unui proiect care a inclus scrierea acestei carti.

Alan Watts

CUPRINS

Prefata 9

Informatii tainice 11

Jocul de-a alba-neagra 39

Cum sa fii un fals autentic 77

Lumea este corpul tau 121

Si ce daca? 151

Acela 191

Cartile 216

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia