15%

Copii grozavi

Zece calitati esentiale pentru o viata fericita

Fiecare parinte are capacitatea si mijloacele de a creste copii grozavi``. Dupa treizeci de ani de cercetare si practica clinica - Dr. Stanley Greenspan ne introduce in aceasta carte - scrisa intr-un stil placut si implicat - in universul copiilor aflati in plina dezvoltare emotionala si intelectuala - de la cea mai mica varsta si pana in adolescenta.

Disponibil in stoc
Copii grozavi - Zece calitati esentiale pentru o viata fericita
30,60 RON 36,00 RON
(-15%)
30,60 RON 36,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PARENTAJ
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
304
ISBN
978-973-111-465-1
Cod Bare EAN
5948417340058

Descriere

Toti parintii au pentru copiii lor cateva aspiratii universale. Ei vor ca acestia sa aiba o viata sociala implinita si sa isi urmeze propriile visuri. Dar in toate acestea, pierdem esentialul: copiii se nasc gata sa invete, insa numai in interactiunea directa de zi de zi cu cei dragi si, ulterior, in grupurile sociale reusesc sa isi dezvolte personalitatea si calitatile. Avand in spate 30 de ani de cercetare si practica clinica, Dr. Stanley Greenspan redefineste calitatile unui copil sanatos din punct de vedere emotional si intelectual si afirma: fiecare parinte are capacitatea si mijloacele de a creste „copii grozavi”.

Aceasta carte, scrisa intr-un stil placut si implicat, ne introduce in universul copiilor aflati in plina dezvoltare, de la cea mai mica varsta si pana in adolescenta. El descrie acele calitati ale unui copil ce creste armonios si modalitatile in care parintii pot ajuta la dezvoltarea fiecarei calitati ale unui „copil grozav”: curiozitatea, empatia, gandirea nuantata, stima de sine, lejeritatea in comunicare etc. Aceste calitati stau la baza succesului social, familial si profesional, iar cea mai importanta in formarea lor este experienta. Astfel, rolul parintelui de companion si ghid este esential. Fara a ne oferi lectii de viata, autorul ne deschide ochii catre trairile si nevoile copiilor de fiecare varsta, facandu-ne atenti la micile schimbari pe care le putem introduce fara mult efort in comportamentul nostru pentru a stimula cresterea celor mici.

Gabriela Deniz


Cuprins


Prefata de Bernardn Levy

Multumiri


Introducere

Sa crestem copii grozavi


Capitolul 1

Angajamentul

Relationarea cu ceilalti


Capitolul 2

Empatia

Calitatea de a-ti pasa de celalalt


Capitolul 3

Curiozitatea

O minte iscoditoare


Capitolul 4

Comunicarea

Forta transformatoare a limbajului


Capitolul 5

Registrul emotional

Efuziune emotionala si echilibru


Capitolul 6

Adevarata stima de sine

Importanta constiintei de sine


Capitolul 7

Disciplina interioara

Perseverenta si autocontrolul


Capitolul 8

Creativitate si viziune

O viata interna bogata


Capitolul 9

Gandirea logica

Cum intelegem lumea


Capitolul 10

Integritatea morala

O chestiune de curaj


Bibliografie

Despre autor

IndexStanley I. Greenspan

Stanley I. Greenspan, M.D. (1941–2010) este cea mai mare autoritate in domeniul clinic al dezvoltarii nou-nascutului si copilului mic si profesor de clinica psihiatrica si pediatrica la George Washington University Medical School. A scris numeroase articole de specialitate si carti, traduse in peste douasprezece limbi: Infancy and Early Childhood (1992); The Challenging Child with Special Needs (1995); The Growth of the Mind (1997); Building Healthy Minds (1997); Developmentally-Based Psychotherapy si The Irreducible Needs of Children (1997); Engaging Autism: Using the Floortime Approach to Helping Children Relate, Communicate, and Think (2003); The First Idea: How Symbols, Language, and Intelligence Evolved in Early Primates and Humans (2004). Documentarul intitulat Life’s First Feelings, difuzat de PBS NOVA, are in atentie si cercetarile Dr. Greenspan.

Alte carti de Stanley I. Greenspan

Carti din colectia Parentaj

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PA005
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
GREAT KIDS: Helping Your Baby and Child Develop the Ten Essential Qualities for a Happy, Healthy Life
Teme de interes
Crestem si invatam impreuna, Educatia si dezvoltarea socio-emotionala a copiilor, Parentaj, Parenting, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
304
ISBN
978-973-111-465-1
Traducator
Iustina Cojocaru

Articole