15%
Stanley I. Greenspan

Copii grozavi - Zece calitati esentiale pentru o viata fericita

Categorii: Crestem si invatam impreuna , Educatia si dezvoltarea socio-emotionala a copiilor , Parentaj, Parenting , titluri Herald

Fiecare parinte are capacitatea si mijloacele de a creste copii grozavi``. Dupa treizeci de ani de cercetare si practica clinica - Dr. Stanley Greenspan ne introduce in aceasta carte - scrisa intr-un stil placut si implicat - in universul copiilor aflati in plina dezvoltare emotionala si intelectuala - de la cea mai mica varsta si pana in adolescenta.

Disponibil in stoc
Copii grozavi - Zece calitati esentiale pentru o viata fericita
Fiecare parinte are capacitatea si mijloacele de a creste copii grozavi``. Dupa ...
30,60 RON 36,00 RON
(-15%)
30,60 RON 36,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Toti parintii au pentru copiii lor cateva aspiratii universale. Ei vor ca acestia sa aiba o viata sociala implinita si sa isi urmeze propriile visuri. Dar in toate acestea, pierdem esentialul: copiii se nasc gata sa invete, insa numai in interactiunea directa de zi de zi cu cei dragi si, ulterior, in grupurile sociale reusesc sa isi dezvolte personalitatea si calitatile. Avand in spate 30 de ani de cercetare si practica clinica, Dr. Stanley Greenspan redefineste calitatile unui copil sanatos din punct de vedere emotional si intelectual si afirma: fiecare parinte are capacitatea si mijloacele de a creste „copii grozavi”.

Aceasta carte, scrisa intr-un stil placut si implicat, ne introduce in universul copiilor aflati in plina dezvoltare, de la cea mai mica varsta si pana in adolescenta. El descrie acele calitati ale unui copil ce creste armonios si modalitatile in care parintii pot ajuta la dezvoltarea fiecarei calitati ale unui „copil grozav”: curiozitatea, empatia, gandirea nuantata, stima de sine, lejeritatea in comunicare etc. Aceste calitati stau la baza succesului social, familial si profesional, iar cea mai importanta in formarea lor este experienta. Astfel, rolul parintelui de companion si ghid este esential. Fara a ne oferi lectii de viata, autorul ne deschide ochii catre trairile si nevoile copiilor de fiecare varsta, facandu-ne atenti la micile schimbari pe care le putem introduce fara mult efort in comportamentul nostru pentru a stimula cresterea celor mici.

Gabriela Deniz

Cuprins

Prefata de Bernardn Levy

Multumiri

Introducere

Sa crestem copii grozavi

Capitolul 1

Angajamentul

Relationarea cu ceilalti

Capitolul 2

Empatia

Calitatea de a-ti pasa de celalalt

Capitolul 3

Curiozitatea

O minte iscoditoare

Capitolul 4

Comunicarea

Forta transformatoare a limbajului

Capitolul 5

Registrul emotional

Efuziune emotionala si echilibru

Capitolul 6

Adevarata stima de sine

Importanta constiintei de sine

Capitolul 7

Disciplina interioara

Perseverenta si autocontrolul

Capitolul 8

Creativitate si viziune

O viata interna bogata

Capitolul 9

Gandirea logica

Cum intelegem lumea

Capitolul 10

Integritatea morala

O chestiune de curaj

Bibliografie

Despre autor

Index

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia