30%

Crescandu-l pe Cain

Sa ocrotim viata emotionala a baietilor

Dan Kindlon (Autor), Michael Thompson (Autor), Teresa H. Barker (Autor), Otilia Mantelers (Cuvant inainte)

O carte ca o scrisoare deschisa si atinge cu delicatete fondul problemei: in fiecare baiat agresiv exista durere si dezamagire si exista resentimentul fata de incapacitatea celor dragi de a crea o punte peste separarea care se adanceste intre ei si ceilalti; in fiecare baiat retras se zbate disperarea de a nu se ridica la standardele artificial impuse si de a nu gasi o comunicare emotionala reala cu ceilalti; iar fiecare baiat "normal", inconjurat de prieteni si plin de succes social, are multe sanse sa invete, inainte de a deveni barbat, ca de fapt este pe cont propriu

Dan Kindlon
Disponibil in stoc
Crescandu-l pe Cain - Sa ocrotim viata emotionala a baietilor
34,30 RON 49,00 RON
(-30%)
34,30 RON 49,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PARENTAJ
Anul publicarii
2021
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
400
ISBN
978-973-111-852-9
Cod Bare EAN
5948417340331

Descriere

Baietii sunt invatati de mici copii, in mod involuntar, sa fie baieti, asa cum fetele sunt invatate sa fie fete. Prin toate gesturile si atitudinile infime, etalate fie evident, fie la un nivel imperceptibil cu ochiul liber, mamele si tatii, profesorii si restul adultilor, dar si prietenii, le modeleaza comportamentul urmand un model inconstient. Din pacate, ceea ce primesc inca din primii ani de viata este o lectie de stoicism, despre cum baietii isi controleaza emotiile si trebuie intotdeauna sa-si dovedeasca competenta si meritul.Un subiect foarte actual si doi autori, Dr. Michael Thompson si Dr. Dan Kindlon, cu o fina intelegere si perspectiva. Crescandu-l pe Cain este o carte extrem de apreciata despre viata emotionala a baietilor, scrisa pentru parinti, dar si pentru toti cei implicati activ in educarea copiilor. Ce-i face, in multe situatii, pe baietii nostri atat de agresivi, lipsiti de consideratie, brutali si manipulatori in relatiile cu sexul opus, consumatori de alcool, droguri si senzatii tari, teribilisti si orbi la conflictul creat in jurul lor? Sunt acesti copii altii decat cei pe care i-am iubit si alintat in pruncia lor? Ce se intampla cu fiul ajuns la pubertate? Este la mijloc alteceva decat tetosteronul? In goana lor catre "Marele Imposibil" - idealul masculin al "barbatului adevarat" - copiii nostri pierd pe drum ceva de nepretuit: capacitatea de a se accepta pe ei insisi.Plini de pasiune pentru munca lor si de empatie, din postura de terapeuti specialisti in psihologia baietilor, cei doi autori ne ofera nu atat solutii pentru cresterea si educarea baietilor, cat mai ales un tablou plin de intelegere si compasiune al baietilor in societatea moderna, prinsi in conflictul intern dintre atasament si independenta, dintre energie, impulsuri si reguli, dintre emotii si lipsa limbajului emotional si a cadrului necesar pentru a le exprima, dintre incapacitatea familiei de a intelege schimbarile prin care trec si "cultura cruzimii" si stereotipurile masculinitatii care se perpetueaza de la o generatie la alta in grupurile de baieti.O carte ca o scrisoare deschisa si atinge cu delicatete fondul problemei: in fiecare baiat agresiv exista durere si dezamagire si exista resentimentul fata de incapacitatea celor dragi de a crea o punte peste separarea care se adanceste intre ei si ceilalti; in fiecare baiat retras se zbate disperarea de a nu se ridica la standardele artificial impuse si de a nu gasi o comunicare emotionala reala cu ceilalti; iar fiecare baiat "normal", inconjurat de prieteni si plin de succes social, are multe sanse sa invete, inainte de a deveni barbat, ca de fapt este pe cont propriu. Ne va fi mai bine noua, ca societate, si lor, ca indivizi, daca avem curajul acum sa privim in oglinda si sa intelegem ca noi punem bazele analfabetismului emotional al baietilor, iar apoi ii invinovatim pe acesti copii si adolescenti de lipsa de empatie si perspectiva.

Gabriela Deniz, Senior Editor


Daca iubesti un baiat, ai fost un baiat sau iti pasa de baieti si de felul in care acestia vor deveni barbati, citeste aceasta carte. Kindlon si Thompson echilibreaza in mod perfect stiinta exacta cu istorioare cu talc si introspectii captivante si utile reusind sa scrie o carte superba.

Edward M. Hallowell

Cartea scrisa de Dan Kindlon si Michael Thompson este, de departe, cea mai buna lucrare pe care am citit-o in materie de carti adresate parintilor de baieti. Crescandu-l pe Cain ofera dovezi coplesitoare cu privire la modul in care gestionam in mod eronat nevoile emotionale ale baietilor si in acelasi timp ofera sfaturi care trebuie luate ad litteram de oricine se afla in postura de a influenta dezvoltarea unui copil.

Colorado Springs Independent


CUPRINS


Prefata la editia necartonata ........... 5
Cuvant inainte ........... 8


Capitolul unu: Drumul pe care nu l-am ales ........... 19
Capitolul doi: Spini printre trandafiri ........... 46
Capitolul trei: Pretul mare al disciplinei autoritare ........... 86
Capitolul patru: Cultura cruzimii ........... 115
Capitolul cinci: Tati si fii ........... 142
Capitolul sase: Mame si fii ........... 169
Capitolul sapte: In interiorul fortaretei solitudinii ........... 204
Capitolul opt: Lupta baietilor cu depresia si sinuciderea ........... 225
Capitolul noua: Alcoolul si drogurile: un mod de a umple golurile emotionale ........... 248
Capitolul zece: Idila cu o piatra ........... 270
Capitolul unsprezece: Mania si violenta ........... 303
Capitolul douazece: Nevoile baietilor ........... 329


Multumiri ........... 356
Note ........... 359
Ghidul cititorului ........... 388
Intrebari si subiecte pentru discutii in grupurile de lectura ........... 395


Dan Kindlon

Dr. Dan Kindlon este psiholog clinician si cercetator specializat in problemele comportamentale ale copiilor si adolescentilor. Preda psihologia copilului la Universitatea Harvard, unde face parte din colectivul academic din 1985. Este psihoterapeut cu practica privata si consilier scolar de peste 20 de ani. A scris numeroase articole de specialitate si mai multe carti, intre care, in afara de Crescandu-l pe Cain:

Too Much of a Good Thing: Raising Children of Character in an Indulgent Age (2001)

Tough Times, Strong Children: Lessons From the Past For Your Child's Future (2003)

Alpha Girls: Understanding the New American Girl and How She Is Changing the World (2006)

Michael Thompson

Dr. Michael Thompson este un renumit psiholog de copii care sustine conferinte pe plan international pe teme legate de dezvoltarea baietilor si conduce ateliere pentru parinti, profesori si studenti axate pe rezolvarea de probleme in parentaj. Este consilier scolar si consultant scolar deosebit de apreciat de scoli si parinti, activand in prezent in cadrul unei scoli de baieti din Boston. Are o experienta de mai mult de 15 ani ca terapeut si consilier pentru familie si copil. Intre cartile scrise de el, singur sau in colaborare, se regasesc titluri precum:

Crescandu-l pe Cain 

Prieteni buni, dusmani aprigi 

Educatie fara constrangeri 

E baiat ! - Dezvoltarea fiului tau de la nastere pana la optsprezece ani 

Homesick and Happy: How Time Away from Parents Can Help a Child Grow (2012)

 

Teresa H. Barker

Teresa Barker a colaborat cu Michael Thompson la scrierea volumelor Crescandu-l pe Cain, Speaking of Boys si The Pressured Child. Este jurnalista si coautoare a cartilor Girls Will Be Girls: Raising Confident, Courageous Daughters; The Soul of Money: Transforming Your Relationship with Money and Life si In the Moment: Celebrating the Everyday. Are doua fiice si un fiu.

Carti din colectia Parentaj

Ce spun alti cititori

4.5 din 5 stele
Din 2 review-uri
5 stele
50%
4 stele
50%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Ai citit cartea?
Posteaza recenzia
D
Daniel Tabirca
08 dec. 2022
Foarte interesanta cartea. Merita citita.
C
Constantin Bogdan-Mihai
24 nov. 2022
Cartea este foarte buna! Felicitari pentru aparitie!

Detalii

SKU
00PA033
Anul aparitiei
2021
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Raising Cain: Protecting the Emotional Life of Boys
Teme de interes
Crestem si invatam impreuna, Educatia si dezvoltarea socio-emotionala a copiilor, Obiective si intentii pentru 2021, Parentaj, Parenting, Redefinirea masculinitatii, titluri Herald
Cuvant Inainte
Otilia Mantelers
SKU editii anterioare
00PA001, 00PA026
ISBN editii anterioare
978-973-111-407-1, 978-973-111-733-1
Limba
Romana
Nr. pagini
400
ISBN
978-973-111-852-9
Cod bara editii anterioare
5948417340010, 5948417340263
Redactor
Gabriela Deniz
Traducator
Laura Frunza

Articole