40%

Devino ceea ce esti

Alan Watts (Autor)

O colectie de scrieri despre importanta de a trai in momentul prezent si de a fi tu insuti.  Watts sustine ca odata ce invatam sa ne acceptam asa cum suntem, putem deveni ceea ce suntem cu adevarat. O carte plina de intelepciune care te poate ajuta sa inveti sa te iubesti si sa te accepti asa cum esti. Si odata ce faci asta, vei fi uimit de ceea ce poti realiza.

Stoc limitat
Devino ceea ce esti
15,00 RON 25,00 RON
(-40%)
15,00 RON 25,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
Serie autor: Alan Watts
Anul publicarii
2018
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
160
ISBN
978-973-111-546-7
Cod Bare EAN
5948417400059

Descriere

Asa cum sugereaza si titlul, Devino ceea ce esti reprezinta o colectie de scrieri ale lui Alan Watts care trateaza dilema celui ce se cauta pe sine, cautare pe care adeseori o facem sacrificandu-ne capacitatea de a ne vedea viata "exact asa cum este". Dupa cum scrie Alan Watts:

Se spune ca cea mai inalta forma de intelepciune este detasarea, in sensul continut in cuvintele lui Chuang-Tzu,: "Omul perfect isi foloseste mintea precum o oglinda; nu se ataseaza de nimic; nu respinge nimic; percepe fara a pastra." Detasarea inseamna sa nu ai nici regrete legate de trecut, nici temeri legate de viitor; inseamna sa lasi viata sa isi urmeze cursul fara a incerca sa intervii in felul in care ea curge si se schimba, neincercand sa prelungesti momentele placute si nici sa grabesti trecerea celor neplacute. Asta inseamna sa te misti in pas cu viata, sa fii in perfect acord cu muzica ei schimbatoare, asta se intelege prin ceea ce numim Iluminarea. Pe scurt, inseamna detasarea atat de trecut, cat si de viitor si a trai in eternul Acum.

Si asta pentru ca in realitate nici trecutul si nici viitorul nu au o existenta independenta de acest Acum; ele insele sunt doar niste iluzii. Viata exista doar in acest moment, iar in acest moment ea este infinita si eterna. Si asta intrucat momentul prezent este infinit de scurt; inainte sa-l putem masura el a trecut, dar cu toate acestea va persista pentru eternitate. Aceasta miscare si schimbare a fost numita de chinezi Tao, desi in realitate nu exista nici o miscare, intrucat momentul este singura realitate si nu exista nimic in afara de el in functie de care putem spune ca acesta se misca. De aceea putem spune despre moment ca este in acelasi timp in continua miscare si intr-un continuu repaus.

Ce putem face pentru a fi in acord cu acest Tao? Un intelept a spus odata: cu cat vom incerca sa fim in acord cu Tao, cu atat ne vom indeparta de el. Doar ca nu avea pe de-a-ntregul dreptate. Lucrul curios e ca nu putem fi in dezacord cu Tao nici daca vrem; chiar daca gandurile pot fugi in trecut sau in viitor, ele nu pot evada din momentul prezent. Oricat de departe in trecut sau in viitor incearca sa scape, niciodata nu se pot separa de momentul actual, deoarece gandurile insele apartin prezentului; ele formeaza, la fel ca toate celelalte lucruri existente, miscarea continua a vietii care este Tao.

Tu poti crede ca esti in dezacord cu viata si cu eternul Acum; dar nu poti fi, intrucat tu esti viata si existi Acum - altfel nu ai fi aici. Astfel, acest Tao infinit e ceva de care nici nu poti sa fugi, nici nu il poti prinde; nu e ceva de care te poti apropia sau departa; el este si tu esti el. Asadar, devino ceea ce esti.

Alan Watts, Devino ceea ce esti


CUPRINSPrefata editorului ................ 5
Paradoxul negarii de sine................ 13
Devino ceea ce esti................ 23
Degetul si Luna................ 25
Importanta................ 33
Tao si Wu-Wei................ 35
Atingerea diafana................ 43
Pasari pe cer................ 45
Mergand pe roata................ 53
Limbajul experientei metafizice................ 55
Intentii pozitive................ 73
Zen................ 75
Unul................ 83
Exista un inconstient?................ 91
Acel indepartat eveniment divin................ 98
Parabola despre coada vacii................ 106
Al doilea nemuritor................ 111
Credinta si faptele in buddhism................ 118
Maine nu vine niciodata................ 144
Ce este Realitatea................ 147
Nasterea Fiului divin................ 150Alan Watts

Alan Watts s-a nascut in Londra, in anul 1915. Devine fascinat de Orient si incepe sa publice in Journal of the London Buddhist Lodge inainte de a scrie prima sa carte. Se muta la New York in 1938 si apoi la Chicago, unde va fi preot anglican timp de sase ani, inainte de a fi exclus din randurile preotimii. Se muta apoi la San Francisco, unde va preda la Academy of Asian Studies. Este influentat in conceptiile sale de D.T. Suzuki si Christmas Humpreys. Ulterior, ii va cunoaste pe Joseph Campbell si pe compozitorul John Cage. Alan Watts a fost profund atasat de filosofiile indiene (in special Vedanta si budismul), precum si de gandirea taoista. Scrierile lui vorbesc in special despre budismul zen. Devenit decan al Academy of Asian Studies din San Francisco, tine regulat conferinte si are frecvent emisiuni la radio. In anii urmatori, face numeroase calatorii in Japonia si Europa, unde sustine conferinte la cele mai importante universitati. Cu aceasta ocazie se intalneste cu C.G. Jung. In anii 1970, Alan Watts devine cel mai renumit interpret al gandirii orientale in Occident, atat prin cartile sale, cat si prin numeroasele sale emisiuni  de radio si televiziune. Moare in 1973, lasand in urma o opera vasta.

Carti (selectiv)

1936 The Spirit of Zen

1937 The Legacy of Asia and Western Man

1940 The Meaning of Happiness

1948 Behold the Spirit: A Study in the Necessity of Mystical Religion

1950 The Supreme Identity

1951 The Wisdom of Insecurity

1953 Myth and Ritual in Christianity

1957 The Way of Zen

1958 Nature, Man, and Woman

1959 Beat Zen Square Zen and Zen

1962 The Joyous Cosmology - Adventures in the Chemistry of Consciousness

1963 The Two Hands of God - The Myths of Polarity

1964 Beyond Theology - The Art of Godmanship

1966 The Book - On the Taboo Against Knowing Who You Are

1972 In My Own Way - An Autobiography 1915-1965

 

Postum

1975 Tao: The Watercourse Way (impreuna cu Al Chung-liang Huang)

1983 Way of Liberation: Essays and Lectures on the Transformation of the Self

1995 The Philosophies of Asia

1997 Taoism: Way Beyond Seeking

1999 Buddhism: The Religion of No-Religion

2000 Still the Mind: An Introduction to Meditation

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AW005
Anul aparitiei
2018
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Become What You Are
Teme de interes
Alan Watts si intelepciunea nesigurantei, Ce ne transmite budismul?, Invataturile Maestrilor Spirituali, Obiective si intentii pentru 2021, Saptamana autorilor, Selectia editorului, budism, titluri Herald
SKU editii anterioare
00MT011
ISBN editii anterioare
978-973-111-222-0
Limba
Romana
Nr. pagini
160
ISBN
978-973-111-546-7
Cod bara editii anterioare
5948417250111
Traducator
Mihai Popa-Radu

Articole

  • [Fragment]  Ce este Realitatea? de Alan Watts
    [Fragment] Ce este Realitatea? de Alan Watts
    Adeseori oamenii spun ca ei cauta realitatea si ca incearca sa o traiasca. Ma intreb ce poate sa insemne asta? Cu ceva vreme in urma, niste oameni se aflau intr-un restaurant si unul dintre ei a...