30%

Educatie fara constrangeri - Sa ne eliberam copiii de presiunea performantei si sa-i ajutam sa obtina succesul la scoala si in viata

Construind o punte intre lumea copilului si cea a adultului si fiind formulata in tonul plin de compasiune al vocii de psiholog si de tata a lui Thompson - Educatie fara constrangeri ne arata cum sa ascultam adevarul experientelor copiilor nostri - si cum sa ne incredem in ei - cum sa-i iubim si cum sa-i lasam - in cele din urma - sa se dezvolte singuri. Este o carte cruciala pentru epoca noastra agitata - o sursa ideala pentru familiile care se lupta sa supravietuiasca in circumstantele actuale.

Disponibil in stoc
Educatie fara constrangeri - Sa ne eliberam copiii de presiunea performantei si sa-i ajutam sa obtina succesul la scoala si in viata
32,90 RON 47,00 RON
(-30%)
32,90 RON 47,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PARENTAJ
Anul publicarii
2019
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
400
ISBN
978-973-111-777-5
Cod Bare EAN
5948417340287

Descriere

Presiunea exercitata asupra elevilor de a excela la scoala si de a intra la cele mai bune facultati nu a fost niciodata mai intensa. In aceasta noua carte, renumitul autor al bestseller-ului Crescandu-l pe Cain se adreseaza obsesiei actuale pentru performanta copiilor, furnizand un raspuns profund uman.

„Cum a fost la scoala? Aceste cuvinte contin suma dorintelor parintilor de a sti ce invata si ce experimenteaza copiii lor la scoala in fiecare zi. Copiii ar putea sa nu dezvaluie foarte multe, dar psihologul Michael Thompson ne sugereaza ca raspunsurile le vom putea gasi daca stim sa citim indiciile si - tot atat de important - daca ne amintim propriile noastre experiente din perioada scolii.

Scoala, ne aminteste Thompson, ocupa mai mult timp din viata diurna a unui copil decat orele petrecute acasa; iar scoala nu este plina doar de studiu, ci si de emotie umana: bucurie, frica, invidie, iubire, manie, sexualitate, plictiseala, competitivitate. Prin intermediul interviurilor detaliate, al studiilor de caz si al jurnalelor elevilor trimise prin e-mail, inclusiv ale propriilor sai copii, Thompson arunca lumina asupra profundei calatorii psihologice antrenata de scoala, o calatorie pe care trebuie sa o parcurga toti copiii pentru a creste si a se dezvolta, fie ca sunt elevi de nota zece sau repetenti. Cei mai multi dintre noi ne amintim aceasta calatorie, dar copiii nostri trebuie sa o parcurga in ritmul lor.

In relatari care sunt pe rand tulburatoare, socante, inaltatoare si pline de inspiratie, vedem elevi facand fata realitatii bogat structurate a vietii lor, nascocind propriile strategii unice pentru a supravietui si inflori la scoala. Pentru parinti, aceasta carte este o fereastra catre peisajul emotional ascuns al zilelor de scoala si trimite catre raspunsurile pe care ni le dorim si de care totodata ne temem pe masura ce cautam sa ne ajutam copiii sa reuseasca la scoala si in viata.

Construind o punte intre lumea copilului si cea a adultului si fiind formulata in tonul plin de compasiune al vocii de psiholog si de tata a lui Thompson, Educatie fara constrangeri ne arata cum sa ascultam adevarul experientelor copiilor nostri - si cum sa ne incredem in ei, cum sa-i iubim si cum sa-i lasam, in cele din urma, sa se dezvolte singuri. Este o carte cruciala pentru epoca noastra agitata, o sursa ideala pentru familiile care se lupta sa supravietuiasca in circumstantele actuale.


***

„Modul cum descrie Michael Thompson viata interioara a copiilor stresati din prezent este remarcabil - caustic, dar si foarte obiectiv. Parintii care vor citi aceasta carte se vor privi pe ei insisi si pe copiii lor intr-un fel cu totul nou. Cartea aceasta poate produce o reala schimbare in viata copiilor de azi.”

Anthony E. Wolf, Ph.D., autorul cartii Mom, Jason's Breathing on Me!***

„O carte directa, plina de compasiune si extraordinar de onesta despre acele lucruri care modeleaza cu adevarat vietile copiilor. Prin propriile sale intuitii intelepte si utile, Michael Thompson ne face sa ne aducem aminte, sa vizualizam si sa intelegem complexitatile emotionale, sociale si educationale ale universului scolar in care copiii nostri traiesc, cresc si, nu rareori, se zbat. Aceasta este o carte pentru parintii care doresc cu adevarat sa inteleaga si sa ajute - convingatoare, reconfortanta si valoroasa.”

Perri Klass, M.D., co-autor al cartii Quirky Kids


***

„Michael Thompson a scris o carte cu totul aparte. Pentru toti parintii care se simt neajutorati fiindca nu mai inteleg zbaterile de zi cu zi ale copiilor lor, Educatie fara constrangeri este un adevarat cadou, ajutandu-i sa vada viata prin ochii tinerilor. Cu intuitiile transante pe care numai Michael Thompson le poate oferi, el ne poarta intr-o calatorie pe care putini adulti au intreprins-o vreodata.”

Rachel Simmons, autoare a cartii Odd Girl Out: The Hidden Culture of Aggression in Girls


Cuprins

Prefata de Otilia Mantelers 7
Multumiri 15
Introducere 19
1. Daca dai crezare vorbelor copiilor 23
2. Un loc al adevarului. O zi la scoala. Viata Helenei 53
3.Copii cu raspunderi. Miracolul dezvoltarii 93
4. A avea succes. Pasiune, politica si perseverenta 137
5. Dezastru si renastere. Calatorii definite prin lupta 171
6. La naiba, nu! Calatorii definite prin sfidare si disperare 229
7. Tranzitii si schimbari de directie 271
8. „Numai de si-ar aduce aminte!” 297
9. Dementa admiterii. Acapararea ultimului an de liceu 325
10. Intelepciunea suprema 353
Epilog 383
Despre autori 389
Bibliografie 391


Michael Thompson

Dr. Michael Thompson este un renumit psiholog de copii care sustine conferinte pe plan international pe teme legate de dezvoltarea baietilor si conduce ateliere pentru parinti, profesori si studenti axate pe rezolvarea de probleme in parentaj. Este consilier scolar si consultant scolar deosebit de apreciat de scoli si parinti, activand in prezent in cadrul unei scoli de baieti din Boston. Are o experienta de mai mult de 15 ani ca terapeut si consilier pentru familie si copil. Intre cartile scrise de el, singur sau in colaborare, se regasesc titluri precum:

Crescandu-l pe Cain 

Prieteni buni, dusmani aprigi 

Educatie fara constrangeri 

E baiat ! - Dezvoltarea fiului tau de la nastere pana la optsprezece ani 

Homesick and Happy: How Time Away from Parents Can Help a Child Grow (2012)

 

Carti din colectia Parentaj

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PA028
Anul aparitiei
2019
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
THE PRESSURED CHILD FREEING OUR KIDS FROM PERFORMANCE OVERDRIVE AND HELPING THEM FIND SUCCESS IN SCHOOL AND LIFE - Copyright 2004 by Michael Thompson and Teresa Barker. This translation published by arrangement with Ballantine Books, an imprint of The Ran
Teme de interes
Crestem si invatam impreuna, Educatia si dezvoltarea socio-emotionala a copiilor, Parentaj, Parenting, titluri Herald
SKU editii anterioare
00PA012
ISBN editii anterioare
978-973-111-531-5
Limba
Romana
Nr. pagini
400
ISBN
978-973-111-777-5
Cod bara editii anterioare
5948417340126

Articole