15%
Dalai Lama

Mintea linistita si senina

Categorii: Budism (budismul tibetan) , Budism (budismul tibetan) - MODERN , Ce ne transmite budismul? , Invataturile Maestrilor Spirituali , Invataturile lui Dalai Lama , MODERN , Obiective si intentii pentru 2021 , Zilele Sanatatii Mintale , budism , titluri Herald

Timp de cateva zile - pornind de la lucrarea unuia dintre cei mai mari maestri tibetani - Longchen Rabjam sau Longchenpa - Sfintia Sa Dalai Lama a oferit invataturi generale insa foarte profunde despre buddhism - si un comentariu presarat cu paralele la alte invataturi - cu citate din lucrari de referinta in buddhism - si cu exemple si comentarii personale - unele intr-o nota umoristica. Lucrarea lui Longchen Rabjampa se refera la invataturile despre Dzogchen ale scolii Nyingma - prima scoala din buddhismul tibetan - fondata de catre Guru Padmasambhava - si considerate a fi unice prin profunzimea si precizia lor.

Disponibil in stoc
Mintea linistita si senina
Timp de cateva zile - pornind de la lucrarea unuia dintre cei mai mari maestri t...
35,70 RON 42,00 RON
(-15%)
35,70 RON 42,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Timp de cateva zile, pornind de la lucrarea unuia dintre cei mai mari maestri tibetani, Longchen Rabjam sau Longchenpa, Sfintia Sa Dalai Lama a oferit invataturi generale – insa foarte profunde – despre buddhism si un comentariu presarat cu trimiteri la alte invataturi, cu citate din lucrari de referinta in buddhism si cu exemple si comentarii personale, unele intr-o nota umoristica.

Lucrarea lui Longchen Rabjampa se refera la invataturile despre Dzogchen ale scolii Nyingma, prima scoala din buddhismul tibetan, fondata de catre Guru Padmasambhava. Aceste invataturi sunt considerate unice prin profunzimea si precizia lor.

Datorita eruditiei si intelegerii lui Dalai Lama, precum si calitatilor exceptionale ale lui Longchenpa, aceasta carte este un manual complet pentru orice om care doreste sa inteleaga calea buddhista catre iluminarea perfecta si omniscienta.

Pas cu pas, metodic, pornind de la realitatile simple care ne inconjoara, Dalai Lama traseaza o adevarata harta pentru a ajunge la fericire, la completitudine, la eliberarea de suferinta si la culminarea tuturor calitatilor mintii, incluzand, printr-o logica impecabila, atat motivatia, cat si metodele necesare.

Cartea de fata este organizata in trei parti:

- o expunere profunda despre viata cotidiana si despre buddhism in general;

- un comentariu extins la lucrarea lui Longchenpa, documentat cu referinte din alte invataturi si din alte scoli buddhiste, expuse de maestri unanim recunoscuti (Nagarjuna, Asanga, Shantideva, Tsongkhapa, Jikme Lingpa etc.)

- textul integral al tratatului lui Longchenpa, Gasirea linistii prin meditatia asupra Marii Perfectiuni.

Foarte multe persoane au afirmat ca aceasta este una dintre cele mai profunde invataturi oferite de catre Dalai Lama. Asa cum s-a exprimat Tulku Thondrup Rinpoche, „Toti cei care vor sa fie in pace in natura trezita, nemarginita si sublima a propriei minti – [adica in] starea de Buddha – ar trebui sa citeasca aceasta carte”.

Alin Tocaciu

Referinte

„Una dintre cele mai bune si mai bogate carti despre practica meditatiei pe care am citit-o vreodata, oferita de Sfintia Sa cu o precizie si o claritate remarcabile si cu o umilinta si o sinceritate uimitoare. Cartea aceasta le are pe toate.”

Jon Kabat-Zinn, autorul cartii Coming to Our Senses

*

„Este o carte care ne permite, atat cat se poate, sa respiram aerul proaspat al mintii si inimii Sfintiei Sale Dalai Lama. Atat cel care este doar curios cu privire la arta buddhista a fericirii, cat si cel care este experimentat in aceasta practica, se vor bucura de linistea si seninatatea oferite de aceasta carte. O recomand cu caldura.”

Robert A. F. Thurman, Columbia University, autorul cartii Infinite Life

*

„Stiinta sublima a constiintei din cadrul buddhismului tibetan isi gaseste o exprimare lucida in invataturile despre Mareata Perfectiune. In cartea aceasta, Sfintia Sa Dalai Lama se foloseste de vasta sa eruditie si patrundere pentru a dezvalui atat semnificatia Maretei Perfectiuni, cat si locul avut de aceasta in cadrul buddhismului ca intreg. El clarifica de asemenea interfata dintre buddhism si stiinta moderna, aducand in prim-plan asumptiile materialiste care impiedica studiul stiintific al constiintei. Aceasta carte atat de frumos tradusa este o comoara, avand o inestimabila valoare pentru toti cei interesati in patrunderea secretelor si posibilitatilor mintii.”

B. Alan Wallace, Presedinte al Santa Barbara Institute for Consciousness Studies

si autorul cartii The Attention Revolution: Unlocking the Power of the Focused Mind

*

„Toti cei care vor sa fie in pace in natura trezita, nemarginita si sublima a propriei minti – [adica in] starea de Buddha – ar trebui sa citeasca aceasta carte.”

Tulku Thondrup Rinpoche

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000J28
Colectia
HIMALAYA
Autor
Dalai Lama
Anul aparitiei
2017
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
HIS HOLINESS THE DALAI LAMA - Mind in confort and ease - The Vision of Enlightenment in the Great Perfection
Teme de interes
Budism (budismul tibetan), Budism (budismul tibetan) - MODERN, Ce ne transmite budismul?, Invataturile Maestrilor Spirituali, Invataturile lui Dalai Lama, MODERN, Obiective si intentii pentru 2021, Zilele Sanatatii Mintale, budism, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
416
ISBN
978-973-111-415-6
Traducator
Mircea Alin Tocaciu