30%

Pachet Andrew Samuels

Dezvoltarea psihologiei analitice dupa Jung

Andrew Samuels (Autor)

Un set de carti care reprezinta o analiza critica si argumentata a:

  1. punctelor tari si slabe ale conceptiei analitice jungiene
  2. directiilor de dezvoltare a psihologiei analitice jungiene si post jungiene
  3. Intelegerii si dezvoltarii conceptelor jungiene dupa moartea lui jung si paralela cu conceptia freudiana a psihanalizei sau cu dezvoltarile mai modern ale scolii psihodinamice

Stoc limitat
Pachet Andrew Samuels
56,00 RON 80,00 RON
(-30%)
56,00 RON 80,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
JUNGIANA
Anul publicarii
2023
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Cod Bare EAN
5948417211105

Descriere

1. Jung si post-jungienii Andrew Samuels

https://www.edituraherald.ro/cumpara/jung-si-post-jungienii-1802 
Aceasta carte fundamentala, Jung si post-jungienii, ne creeaza o imagine despre modul in care psihologia analitica s-a dezvoltat dupa moartea lui Jung, din 1961. Samuels analizeaza, clasifica si compara directiile contemporane ale post-jungianismului, folosind ca punct de plecare in demersul sau teoretic principalele contributii clinice aduse de Jung in domeniul psihologiei abisale, pe care le abordeaza din punct de vedere teoretic si istoric, dar si critic. Plecând de la viziunea lui Jung asupra terapiei, autorul reuseste sa sublinieze intr-o maniera nepartinitoare punctele tari si punctele slabe ale conceptiei analitice, modul in care conceptele au fost confirmate sau revizuite in lumina descoperirilor contemporane si sa traseze paralele atât cu conceptia freudiana a psihanalizei, cât si cu dezvoltarile moderne ale acesteia din scoala contemporana psihodinamica. Valoarea acestui text este din acest punct de vedere extrem de mare, oferind cititorului interesat si pasionat de domeniu o vedere generala, integratoare, asupra principalelor curente din psihanaliza aflate la intersectie cu psihologia jungiana. Jung s-a aflat prin ceea ce a creat in domeniul psihologiei inaintea timpului sau, aceasta este o idee subliniata de autor in numarate rânduri. Multe din conceptele sale de psihoterapie si atitudinea sa fata psihopatologie sunt reluate astazi in diferite forme in teoriile analistilor de diverse orientari. Avem nevoie insa de perspectiva pentru a intelege mai ales ce au in comun toate aceste teorii si conceptia jungiana si sa nu privim numai la ceea ce le separa.

2. Dictionar critic al psihologiei analitice jungiene - Andrew Samuels,Bani Shorter, Fred Plaut - 288 pagini

https://www.edituraherald.ro/cumpara/dictionar-critic-al-psihologiei-analitice-jungiene-1836 
Psihologia analitica nu a stat pe loc de la moartea lui Jung si am considerat ca este important ca acest dictionar sa reflecte modul in care autorii post-jungieni au adaptat, amendat sau combatut conceptele lui Jung. Am considerat, de asemenea, ca este de dorit sa luam in considerare si obiectiile venite din partea psihanalizei, precum si paralelismele cu aceasta. De aici, calificativul de "critic" adaugat acestui dictionar.

In multe privinte, dictionarul oglindeste tendinta actuala de deplasare a interesului suscitat de Jung dinspre preocuparile sale ezoterice spre cele care vizeaza psihologia umana si stau la baza cercetarilor terapeutice in general. In toate profesiile care urmaresc sa acorde ajutor omului, importanta clinica a psihologiei analitice este in crestere. Numarul terapeutilor de orientare jungiana a cunoscut o crestere spectaculoasa, iar operei lui Jung i se acorda o mult mai mare atentie academica decat inainte


Andrew Samuels

Andrew Samuels este analist jungian, profesor universitar, scriitor, activist si consultant politic. Este un clinician si teoretician foarte apreciat pentru noutatea si claritatea conceptelor sale si pentru profunda cunoastere a teoriilor psihologiei abisale. A fost presedinte al Chair of the UK Council for Psychotherapy si este cofondator al organizatiilor Psychotherapists and Counsellors for Social Responsibility si Alliance for Counselling and Psychotherapy. Lucrarile sale care au in vedere studiul psihologic al politicii sau teme precum sexualitatea, relatiile, spiritualitatea, psihologia barbatului si a tatalui sunt bine cunoscute si au fost traduse in 19 limbi pâna in prezent. Dintre titluri amintim:The Father: Contemporary Jungian Perspectives (1985); A Critical Dictionary of Jungian Analysis (1986); The Plural Psyche: Personality, Morality & The Father (1989); The Political Psyche (1993); Politics on the Couch: Citizenship and the Internal Life (2001).

Alte carti de Andrew Samuels

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00HP110
Anul aparitiei
2023
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana

Articole