Targuri si evenimente - Editura Herald - G.I. GURDJIEFF SI OPERA SA

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

G.I. GURDJIEFF SI OPERA SA

G.I. GURDJIEFF SI OPERA SA

Incepere 13 noiembrie 2015 19:00 pana la 13 noiembrie 2015 21:00 Salveaza in agenda

Locatie Ceainaria librariei Carturesti Verona, Str. Artur Verona - Bucuresti Strada Pictor Arthur Verona, Bucharest, Romania

Eveniment adaugat de Delia Gavrila

 

G.I. GURDJIEFF SI OPERA SA

 

Lansarea cartii Viaţa e reala doar atunci cand „Eu sunt“

din Colecţia „Gurdjieff” la Editura Herald

 

Un eveniment care ofera sansa de a intalni si aprofunda invatatura transmisa de

Georghii Ivanovici Gurdjieff

 

 

Editura Herald si Institutul Gurdjieff din Romania va invita vineri, 13 noiembrie, la un eveniment ce isi propune sa readuca in atentie opera pe care Georghii Ivanovici Gurdjieff a lasat-o mostenire umanitatii.


 

Evenimentul se va desfasura la Libraria Carturesti - Verona, in intervalul orar 19:00-21:00. Cu aceasta ocazie, vor rosti alocutiuni urmatorii invitati speciali:

Bedros Horasangian – scriitor
Pierre Zuber – reprezentant al Institutului Gurdjieff - Paris
Cantemir Mambet – presedintele Institutului Gurdjieff din Romania

 

G.I. Gurdjieff s-a nascut in anul 1866, la Alexandropol, oras situat langa granita dintre Rusia si Turcia, intr-o familie de greci si armeni, si a crescut in Caucaz, in zona de intalnire a mai multor culturi si rase stravechi. Negasind nici in stiinta, nici in religie un raspuns la intrebarile sale despre adevaratul sens al vietii omului, a devenit convins, de la o varsta frageda, de existenta unei cunoasteri stravechi, transmisa din generatie in generatie si despre care credea ca este inca pastrata undeva pe Pamant.

Dupa aproape douazeci de ani de cautari in tinuturi indepartate din Asia Centrala si din Orientul Apropiat, in 1912 reapare in Rusia cu o invatatura profunda si practica despre sclavia interioara a omului si despre posibilitatile sale de evolutie individuala. Adunand cativa oameni in jurul sau, incepe Lucrul care va deveni misiunea sa pentru tot restul vietii. Dupa moartea sa, un grup format din cei mai apropiati discipoli, indrumati de Jeanne de Salzmann, si-a asumat responsabilitatea de a transmite invatatura mai departe. Acest grup a fondat centre in intreaga lume.

Prin intermediul Colectiei „Gurdjieff“, Editura Herald ofera publicului acces la textele acestui autor.

 

Aici nu se afla nici rusi, nici englezi, nici evrei sau crestini, ci numai aceia care urmaresc un scop

– acela de a fi capabili sa fie.

Georghii Ivanovici Gurdjieff 

(aforismul nr. 38, extras dintr-o inscriptie speciala, aflata deasupra zidurilor Casei de Studiu de la Prieuré). Copyright © 1924

 

Celor care doresc sa afle mai multe despre G.I. Gurdjieff si invatatura sa, Editura Herald le propune, tradusa pentru prima oara in limba romana, in editie autorizata, lucrarea Viata e reala doar atunci cand „Eu sunt”.

 


 

 

Colectia „Gurdjieff“ la Editura Herald

 

 

                                    Viata e reala doar atunci cand „Eu Sunt”

 

Potrivit lui Gurdjieff insusi, cartile cuprinse in A Treia Serie (din care face parte si prezentul volum) sunt menite „sa ajute la nasterea unei reprezentari veritabile si nefanteziste a lumii reale in sentimentele si activitatea mentala a cititorului, si nu a acelei lumi iluzorii pe care o percepe acum”.

«Ultima mea carte, cu ajutorul careia vreau sa impart cu semenii mei, creaturi ale Tatalui Nostru Comun, aproape toate secretele lumii interioare a omului ramase nestiute pana acum si despre care am luat cunostinta in mod accidental…»

Gurdjieff a scris aceste randuri in data de 6 noiembrie 1934 si s-a apucat indata de lucru. In cele cateva luni care au urmat, el s-a consacrat complet elaborarii ideilor pentru aceasta carte. Gurdjieff se adreseaza omului de astazi, cel care nu mai stie sa recunoasca adevarul sub diversele forme in care acesta i s-a revelat inca din cele mai vechi timpuri – acelui om profund nesatisfacut care se simte izolat, fara ratiune de a fi.”

(Jeanne de Salzmann)

 

 

In aceeasi colectie se afla in pregatire si traducerea autorizata in limba romana a lucrarii Aspecte din lumea reala.

Aspecte din lumea reala este un volum fundamental pentru intelegerea invataturii lui Gurdjieff. In spatiul francofon, ea este cunoscuta indeosebi sub titlul Gurdjieff parle à ses élèves („Gurdjieff le vorbeste elevilor sai"), iar in spatiul anglo-saxon, sub titlul Views from the Real World („Aspecte din lumea reala“).

Volumul este o colectie realizata de principalii discipoli ai lui Gurdjieff, dupa moartea acestuia, si are la baza discutiile timpurii purtate la Moscova, Essentuki, Tiflis, Berlin, Londra, Paris, New York si Chicago. In 1973, volumul a aparut simultan in Statele Unite ale Americii si in Canada.

 

CONTACT: Delia Gavrila, PR & Events Specialist, 0743.050.507, delia.gavrila@edituraherald.ro
ORGANIZATOR: Editura Herald

 

 


2015-11-13 19:00:00
2015-11-13 21:00:55

Galerie Media eveniment

viata_e_reala_2015

Viata e reala doar atunci cand `` Eu Sunt ``

Aceasta este prima si singura editie autorizata in limba romana a lucrarii „Viata e reala doar...

32.00 32,00 lei

george ivanovitch gurdjieff

Georghii Ivanovitch GURDJIEFF (1866-1949), filozof, pedagog, coregraf si compozitor, a...

Serie autor: G.I. Gurdjieff

Lansare de carte "Viziuni din lumea reala" de G.I. Gurdjieff

Evenimentul de lansare a cartii G.I. Gurdjieff a avut loc in luna decembrie 2011. Invitat special: Andrei Serban, regizor Igor Mocanu,...

SUS
Cos gol

INAPOI