Targuri si evenimente - Editura Herald - Lansare de carte: Edda de Snorri Sturluson

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Lansare de carte: Edda de Snorri Sturluson

Lansare de carte: Edda de Snorri Sturluson

Incepere 08 decembrie 2016 18:30 pana la 08 decembrie 2016 20:30 Salveaza in agenda

Locatie Bookstory - Librarie Independenta Bulevardul Eroilor 6 Cluj-Napoca 400129

Eveniment adaugat de Delia Gavrila

Categorii: Lansari de carte


Editura Herald si Libraria Bookstory va invita joi, 8 decembrie, ora 18:30, la evenimentul de lansare a cartii Edda - povesti din mitologia nordica, de Snorri Sturluson.

Invitate:

- Sanda Tomescu Baciu, conf. dr. UBB
- Iulia Rosca-Dromereschi, traducator literar si blogger

Edda reprezinta o excelenta introducere in lumea vechilor zei nordici, la fel de fascinanta si de bogata precum universul mitologic grecesc sau egiptean. Acest text contine atat cosmogonia din perspectiva popoarelor nordice, cat si cele mai cunoscute istorisiri despre Odin, Thor, Loki si ceilalti zei. Spectaculosul, aventura, crearea si distrugerea lumii zeiesti se impletesc aici intr-un text expresiv si dinamic, patruns pe alocuri de umor, dar si de o complexitate surprinzatoare.

Mitologia nordica, asa cum o cunoastem astazi, este cuprinsa si ea aproape exclusiv in paginile acestor manuscrise. Dintre toate textele medievale islandeze, cel care contribuie decisiv la cunoasterea ei este Edda lui Snorri Sturluson (1179-1241). Autorul este un aristocrat carturar din prima jumatate a secolului al XIII-lea, chiar o figura politica de prim rang in Islanda vremii sale, precum si la curtea regilor norvegieni. Exista mai multe lucrari care au iesit, probabil, de sub pana sa, in special cu caracter istoriografic, dar Edda este cu siguranta opera sa fundamentala.

Este interesant de remarcat ca tema acestei lucrari nu este  mitologia propriu-zisa, ci poezia, Snorri concepand-o ca pe un tratat complet de poetica autohtona. Intr-adevar, poezia nordica traditionala dateaza de dinaintea sosirii crestinismului si poseda o bogata zestre de vocabular poetic si reguli prozodice complicate. Aceasta traditie poetica fiind amenintata cu disparitia in fata noilor mode literare de sorginte europeana, Snorri isi propune in Edda sa o consemneze pentru posteritate si mai ales pentru viitoarele generatii de poeti, dorind sa incurajeze transmiterea acestui adevarat mestesug traditional.

Sanda Tomescu Baciu, profesor universitar, a infiintat sectia de Limba si literatura norvegiana la UBB si este directorul departamentului de Limbi si literaturi scandinave.

Iulia Rosca-Dromereschi este traducator si blogger. A tradus pana in prezent 7 volume de fantasy si crime si scrie pentru site-ul bookblog.ro

 


2016-12-08 18:30:00
2016-12-08 20:30:00

Galerie Media eveniment

edda_persp6

Edda - Povesti din mitologia nordica

Edda reprezinta o excelenta introducere in lumea vechilor zei nordici - la fel de fascinanta si...

29,00 lei

snorri sturluson

Snorri Sturluson (1179-1241) a fost un istoric, politician si carturar medieval...

PRINCEPS

0-FARA-TEXT

SUS
Cos gol

INAPOI