Targuri si evenimente - Editura Herald - Epoca ratiunii ajunge si in Romania

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Epoca ratiunii ajunge si in Romania

Epoca ratiunii ajunge si in Romania

Incepere 08 februarie 2017 00:00 pana la 13 martie 2017 00:00 Salveaza in agenda

Locatie Editura Herald Strada Preciziei 3, București, Romania

Eveniment adaugat de Delia Gavrila

Categorii: Lansari de carte , Campanii


 

„Epoca ratiunii” de Thomas Paine, una dintre cele mai reprezentative carti de promovare a gandirii critice, va fi disponibila in curand si in limba romana.

Editura Herald sprijina ASUR - Asociatia Secular–Umanista din Romania, care a lansat o campanie de crowdfunding pentru a strange o parte din fondurile necesare publicarii. Persoanele care decid sa contribuie la campanie se vor numara printre primii posesori ai cartii.

Dupa succesul extraordinar avut de publicarea in limba romana a cartii „Cosmos” de Carl Sagan, Editura Herald a continuat colaborarea cu ASUR, care va contribui la lansarea unei noi carti: „Epoca ratiunii” de Thomas Paine. Publicarea cartii va fi finantata partial prin intermediul unei campanii de crowdfunding, care isi propune sa stranga suma de 1600 de euro pana la 13 martie.

Thomas Paine, un reprezentant de seama al Iluminismului, a promovat prin scrierile sale idei precum libertatea, gandirea critica si drepturile omului. Odata cu „Epoca Ratiunii”, Thomas Paine a introdus dictonul „Mintea mea este biserica mea”, a realizat o critica a religiei organizate si a pus in discutie legitimitatea scrierilor biblice. In primii ani dupa publicare, cartea a fost aspru criticata si chiar interzisa in unele tari, apoi a intrat intr-un con de umbra. Insa dupa ce Darwin a publicat „Originea Speciilor”, cartea lui Paine a revenit in atentia publica, iar ideile sale au fost preluate, promovate si comentate de filozofi din intreaga lume.

 

 


Neil deGrasse Tyson a inclus-o in lista personala de 8 recomandari de lectura pentru persoanele inteligente, iar motivatia sa este: „Pentru a invata cum puterea gandirii rationale este principala sursa de libertate in lume”.

Persoanele care doresc sa contribuie la publicarea cartii in limba romana o pot face accesand pagina campaniei si selectand suma cu care doresc sa contribuie, incepand cu 5 euro, precum si recompensa dorita.

In ultimii ani, ASUR a derulat cu succes cinci campanii de crowdfunding – una pentru publicarea in limba romana a cartii „Cosmos”, scrisa de Carl Sagan, si celelalte pentru editiile anuale ale Calendarului Stiintific. De asemenea, ASUR a derulat si alte proiecte de popularizare a stiintei, precum Bucharest Science Festival, Zilele Stiintei (la Piatra Neamt, Timisoara si Rasnov), Scoala Curiosilor sau Darwin Weekend la Zoo Brasov.

Pentru detalii suplimentare:

Monica Belitoiu
Director Executiv ASUR
0724.013.300
monica.belitoiu@asur.ro


2017-02-08 00:00:00
2017-03-13 00:00:00

Galerie Media eveniment

Epoca_ratiunii_persp

Epoca ratiunii

Epoca ratiunii ne indeamna sa il cautam pe Dumnezeu de unii singuri - acolo unde se manifesta el...

35,00 lei

thomas paine

Thomas Paine (1737-1809) a fost un activist politic, filosof, teoretician politic si...

COGITO

Nu exista nimic mai captivant si, in acelasi timp, cutremurator, decat marturia unei...

SUS
Cos gol

INAPOI