Targuri si evenimente - Editura Herald - Editura Herald la Conferinta Gonsar Tulku Rinpoche (21-25 aprilie)

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Editura Herald la Conferinta Gonsar Tulku Rinpoche (21-25 aprilie)

Editura Herald la Conferinta Gonsar Tulku Rinpoche (21-25 aprilie)

Incepere 21 aprilie 2017 19:00 pana la 21 aprilie 2017 21:00 Salveaza in agenda

Locatie InterContinental Bulevardul Nicolae Bălcescu 4, București 010051

Eveniment adaugat de Delia Gavrila


 

Va anuntam cu bucurie faptul ca Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche, unul dintre cei mai de seama exponenti autentici ai budismului, revine in perioada 21-25 aprilie in Romania pentru o serie de invataturi si binecuvantari.

Pentru cei care doresc sa fie in prezenta unui Maestru autentic și sa beneficieze de transmiterea intelepciunii milenare intr-o maniera relevanta pentru noi, cei din secolul XXI, veti avea aceasta rara oportunitate:

– Vineri 21 aprilie, ora 19.00, pe durata conferintei publice de la Hotel InterContinental (Bulevardul Nicolae Balcescu 4) - Sala Ronda, cu intrare libera, cu tematica „Karma – legea cauzei si a efectului”

– Sambata si Duminica, 22-23 Aprilie, tot in Sala Ronda (etaj 1, Hotel Intercontinental) cu invataturi si initiere in „Meditatia Avalokiteshvara”, personificarea compasiunii tuturor Buddasilor, urmate de explicatii cu privire la meditatia si rostirea Mantrei Om Mani Padme Hum.

 

Editura Herald va fi, de asemenea, prezenta la eveniment cu un stand de carte dedicat tematicii, cat si cu noi editii ale unor titluri importante din colectia Himalaya, precum „Esenta doctrinei buddhiste“ si „Meditatia si viata cotidiana“.

Organizatori: Asociatia Rabten Compassionate Wisdom, cu sprijinul deosebit al Editurii Herald si al Centrului Seeds for Happiness.

 

ACCESEAZA FORMULARUL DE INSCRIERE ONLINE AICI


 

Descrierea pe larg a tematicii:

Calea aratata in budism are un mesaj universal valabil si este benefica pentru toti cei care aspira la fericire, indiferent de cultura sau religia careia ii apartin. In consecinta, daca am incerca sa rezumam budismul, am putea spune ca este un mijloc prin care invingem complet suferinta mintii si prin care implinim trainic atat propria noastra fericire, cat si pe a celorlalti.

In budism, cea mai importanta practica a Dharmei o reprezinta intelegerea legii naturale a karmei – a cauzei si efectului. Constientizand ca radacina tuturor suferintelor, precum si a fericirilor noastre se regaseste in propria minte, exersarea mintii conform cu legea karmei reprezinta cheia tuturor practicilor si calea spre Trezire.

 
„Etica este unul dintre cele mai importante aspecte din budism. In functie de nivelul de dezvoltare al mintii unei persoane, exista mai multe niveluri de etica, dar in budism radacina tuturor formelor de etica este intotdeauna Ahimsa, absenta vatamarii, adica a nu produce vatamare. Ar trebui sa evitam complet vatamarea vietii altora, sa evitam sa le cauzam orice vatamare cu corpul, vorbirea si mintea noastra. A elimina toate intentiile de a vatama si a-i ajuta pe altii cat de bine putem: acesta este intelesul eticii in budism.

Insa a avea doar o viziune corecta in propria minte nu ajuta, daca propriul comportamentེ etic sau propria conduita་ེnu este in acord cu ea. Comportamentul nostru moral este cel mai important dintre aceste aspecte, din moment ce experientele noastre de fericire si suferinta sunt rezultatul conduitei noastre. Tipul de comportament pe care il avem determina daca experimentam fericirea sau suferinta. Experientele noastre de fericire si suferinta nu rasar din filosofia noastra, ci din actiunile noastre, din karma pe care o acumulam." - Gonsar Tulku Rinpoche

Cu toate acestea, regasim o multitudine de conceptii gresite, care duc la o intelegere eronata asupra legii naturale a karmei, a cauzei si efectului sau la o lipsa de intelegere cu privire la legatura directa dintre karma si principiile etice.

Pe durata conferintei publice Lama Gonsar Tulku Rinpoche va impartasi din cunoasterea sa vasta si profunda, ajutandu-ne sa intelegem ce este in fond legea karmei si cum sa ne deprindem mintea cu aceste comportamente etice, cat si cum putem corela aceasta intelegere in mod direct cu experientele noastre de fericire si suferinta din viata de zi cu zi.

In continuarea conferintei, va urma o sesiune de intrebari si raspunsuri. Cele mai interesante intrebari vor fi premiate cu cartea Viata unui calugar tibetan, volum lansat in aceeasi seara, ce contine biografia pe larg a Marelui Maestru Geshe Rabten Rinpoche, pionierul Dharmei in Europa si fondatorul mai multor centre Dharma in Europa, dintre care amintim doar Centrul de Inalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” din Elvetia si Centrul „Tashi Rabten" din Austria.

 


 
Va reamintim ca in urmatoarele doua zile din week-end, 22 și 23 aprilie, invitatul nostru va sustine, in continuarea conferintei publice de vineri seara, invataturi tot in Sala Ronda la Hotelul InterContinental si initiere in „Meditatia Avalokiteshvara”, una dintre cele mai raspandite si cunoscute practicii budiste pentru dezvoltarea rapida a compasiunii si intelepciunii in viata noastra si eliminarea completa a egoismului si ignorantei.

Avalokiteshvara este personificarea compasiunii tuturor Buddhasilor si de aceea meditatia in conexiune cu Avalokiteshvara este una dintre cele mai bune metode pentru a dezvolta compasiunea universala in mintea noastra.

Pe durata celor doua zile de weekend, Venerabilul Maestru Gonsar Rinpoche va acorda pentru prima oara in Romania initierea in practica Avalokiteshvara si explicatii precise cu privire la cunoscuta Mantra: OM MANI PADME HUM.

„Aceasta Mantra este o ruga pe care o adresam lui Avalokiteshvara. Asadar, il rugam sa ne ajute. Il rugam sa-si indrepte atentia spre noi. Cand ne rugam Buddhasilor, e un fel de doleanta, ne exprimam dorinta de a obtine ceva anume; iar OM MANI PADME HUM e o rugaciune concisa. Nu este necesar sa folosim multe cuvinte pentru a cere ceva. Daca recitam OM MANI PADME HUM cu o motivatie sincera, refugiindu-ne cu multa credinta si incredere, nu avem nevoie de multe cuvinte. OM MANI PADME HUM este indeajuns, fiindca tot ce putem cere este inclus in aceste cateva cuvinte, iar Buddhasii inteleg imediat ceea ce dorim. E cumva ca un numar de telefon pe care Avalokiteshvara ni l-a dat, pe care-l utilizam de fiecare data cand avem nevoie de ajutorul sau! E indeajuns sa formam numarul pentru a intra pe loc in contact cu el. E foarte scurt.

Mantrele sunt cam asa ceva, sunt «coduri secrete» pentru a intra in legatura cu Buddhasii. Asadar, OM MANI PADME HUM este un alt mod de a-l chema pe Avalokiteshvara, de a invoca compasiunea tuturor Buddhasilor.” - Gonsar Tulku Rinpoche

 
Pentru mai multe detalii despre costuri si inscrieri cititi mai jos sau accesati formularul aici.

Evenimentul este dedicat publicului larg si vine in intampinarea omului modern, ce aspira sa-si dezvolte mintea intr-un spirit de compasiune si intelepciune. Oricine este binevenit sa participe, nu sunt necesare cunostinte anterioare legate de budism.

 


 

Detalii despre invitat:
Lama Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, in Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul lui Geshe Rabten Rinpoche, cel care, la indemnul actualului Dalai Lama, a devenit principalul fondator al unei traditii pure si complete a Dharmei in Europa. Maestrul Gonsar Rinpoche este unul dintre principalii fondatori ai Centrului de Inalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” din Elvetia.

Gonsar Rinpoche a studiat indelung invatatura lui Buddha si transmite cunoasterea sa mai departe, atat ascultatorilor occidentali, cat si celor tibetani, studentilor laici si calugarilor. Venerabilul Maestru ofera cu regularitate invataturi direct in limbile franceza, engleza, germana si tibetana.

Nascut in 1949 la Shigatse, intr-o familie cu descendente regale, la varsta de 6 ani se inscrie la Manastirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evolueaza sub indrumarea Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. Gonsar Tulku Rinpoche a primit invatatura direct de la Dalai Lama si de la alti maestri consacrati. Citeste biografia pe larg aici

 

Costuri si alte informatii utile:

Conferinta publica de vineri, 21 aprilie, ora 19:00, este cu INTRARE LIBERA!
• Cine doreste insa sa contribuie, sugeram o donatie de 20 RON la standul de carte. Inscrierea prealabila este optionala, insa utila pentru buna organizare! Conferinta va fi transmisa live stream pe www.edituraherald.ro si pe http://www.rabten.ro
• Pe durata invataturilor din week-end, 22-23 aprilie, pentru a acoperi costurile logistice si organizatorice, taxa de participare este de 150 RON/2 zile sau 80 RON/zi si mai include ceaiul, fructele si alte rontaieli din pauze. Plata se face la fata locului.
Persoanele care momentan nu dispun de fonduri necesare taxei de participare (studenti, persoane fara un loc de munca samd.), dar isi doresc sa participe, sunt incurajati sa contacteze organizatorii pentru a beneficia de bursele cu participare gratuita.

Program in weekend: 9:30–18:00, cu pauze scurte, la intervale regulate de timp si o pauza lunga pentru masa de pranz. Cei care vor participa la acest eveniment sunt rugati sa consulte regulile de comportament. Participarea sa face pe baza inscrierii prealabile, locurile sunt limitate.

Pentru mai multe detalii si inscrieri va rugam sa ne scrieti la adresa: info@rabten.ro

Despre Asociatia Rabten Compassionate Wisdom:

Asociatia Rabten Compassionate Wisdom urmareste prin activitatile sale sa sprijine si sa incurajeze dezvoltarea compasiunii si a intelepciunii in vietile noastre, facand cunoscute invataturile vaste si profunde regasite in budism.
Citeste mai departe.

 

 

2017-04-21 19:00:00
2017-04-21 21:00:00

Galerie Media eveniment

Filozofia_si_practica_bud_tantric_persp_mare

Filozofia si practica buddhismului tibetan

In volumul de fata - minunat tradus si editat de Geshe Thupten Jinpa - Sanctitatea Sa ofera o...

29.00 29,00 lei
o minte profunda_persp

O minte profunda - cultivarea intelepciunii in viata de zi cu zi

O minte profunda este o sursa de intelepciune pentru toti cei dedicati schimbarii lumii prin...

27,00 lei
SUS
Cos gol

INAPOI