Targuri si evenimente - Editura Herald - Editura Herald la conferinta publica “Compasiune și Vacuitate” (02.10.2017)

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Editura Herald la conferinta publica “Compasiune și Vacuitate” (02.10.2017)

Editura Herald la conferinta publica “Compasiune și Vacuitate” (02.10.2017)

Incepere 02 octombrie 2017 19:00 pana la 02 octombrie 2017 21:00 Salveaza in agenda

Locatie Universitatea din Bucuresti Bd. M. Kogălniceanu nr. 36-46

Eveniment adaugat de Delia Gavrila

Categorii: Conferinte


 Compasiune și Vacuitate

Un dialog cu Gelong Jampa Lungtok

 

Editura Herald are placerea de a va invita la un eveniment aparte - luni seara 2 octombrie, ora 19:00, in compania de exceptie a Venerabilului Maestru buddhist Jampa Lungtok, care vine pentru prima data la Universitatea din Bucuresti, fiind invitat de onoare in cadrul Programului de Studii Religioase – Texte si Traditii.

Tematica conferintei publice este “Compasiune și Vacuitate”, eveniment cu intrare libera propus si organizat cu sprijinul binevoitor al dnei. profesor Madeea Axinciuc si al studentilor de la Masteratul de Studii Religioase, din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine. Evenimentul va avea loc in Aula  Magna  a Univ. din Bucurest, Palatul Facultatii de Drept (parter), Bd. M. Kogalniceanu nr. 36-46.

Evenimentul este deschis publicului larg si se adreseaza studentilor, cercetatorilor si cadrelor didactice de la Universitatea din Bucuresti, dar si tuturor celor care aspira sa isi largeasca orizontul de cunoastere, intr-un spirit de compasiune si intelepciune.

La standul Editurii Herald, publicul prezent va putea consulta si achizitiona principale scrieri aparute in colectia Himalaya, continand doctrina lui Buddha in conformitate cu traditia indo-tibetana.

 

Detalii pe larg despre eveniment

Calea aratata in buddhism are un mesaj universal valabil si este benefica pentru toti cei care aspira la fericire, indiferent de cultura sau religia careia apartin.

Evenimentul pe care vi-l propunem abordeaza in maniera dialogala o tema-cheie pentru intelegerea budismului in general, punand accent pe dezvoltarile ei in interiorul buddhismului tibetan si legatura dintre vacuitate si compasiune.

Dialogul va pune in lumina nu doar registrul teoretic al intelegerii celor doua concepte-cheie, ci, mai cu seama, va incerca sa evidentieze dimensiunea practica a invataturii buddhiste cu privire la vacuitate si compasiune. Vor fi avute in vedere, metodologic, doua registre: cel al dezvoltarii personale (ca imbinare intre studiu si practica), respectiv cel al comunicarii interreligioase, punctand, unde este cazul, legaturile, corespondentele ori diferentele specifice in raport cu alte traditii religioase.

-    Ce este vacuitatea?
-    Care este legatura dintre vacuitate si intelepciune?

-    Ce este compasiunea? Care este legatura dintre compasiune si intelegerea viziunii buddhiste cu privire la originarea codependenta sau interdependenta?
-    Care sunt intelesurile profunde ale conjunctiei compasiune si vacuitate in buddhismul tibetan?
-    Cum reusesc calugarii buddhisti sa isi mentina mintea fericita, multumita, rabdatoare si ferita de ingrijorarile lumesti, neconditionata de circumstantele exterioare?
-    Cum se pun in practica invataturile evocate si cu ce scop? Ce inseamna o cale spirituala autentica din perspectiva unui calugar buddhist?
-    Cum putem discerne corect intre ceea ce cunoastem deja despre buddhism pentru a separa cu atentie ce este real si ce este fantezie?

Acestea sunt intrebarile-cadru sub semnul carora va sta dialogul la care va invitam sa luati parte. Ven. Jampa Lungtok va impartasi din cunostintele sale, rod al multor ani de studiu si practica, indicand totodata modalitatile prin care aceasta cunoastere poate fi integrata in viata de zi cu zi.

Moderatorul evenimentului: Prof. dr. Madeea Axinciuc, este director fondator al Programului interdisciplinar de Studii Religioase – Texte si Traditii din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti, desfasurand activitati de predare si cercetare in domeniul filosofiei religiei, al religiei comparate si al literaturii biblice. Prof. dr. Madeea Axinciuc este coordonatorul primului proiect academic de traducere neconfesionala a Bibliei Ebraice in limba romana. Ultima carte publicata se intituleaza Despre ierarhiile divine. Fascinatia Unului si lumile din noi – temeiuri pentru pacea religiilor (Humanitas, 2015).

Prelegerile se vor tine in lb.engleza, cu traducere in lb romana, urmate de o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Nascut in 1954 in Austria, la Bregenz, Venerabilul Maestru Jampa Lungtok (Helmut Gassner) beneficiaza de o educatie occidentala pana la varsta de 23 de ani cand se dedica apoi studiului Dharmei, devenind calugar practicant al buddhismului tibetan. A fost invitat sa sustina prelegeri la universitati prestigioase din Europa (Austria, Germania, Elvetia, Franta, etc.), legatura cu mediul academic fiind una fluenta si, in acelasi timp, novatoare, prin abordarile interdisciplinare care propun un dialog creator intre buddhism si stiinta.

Venerabilul Maestru Jampa Lungtok a absolvit Universitatea Tehnica Federala (ETH) din Zürich, in 1976. Din 1977 isi incepe studiile de limba tibetana si Dharma sub indrumarea Venerabilului Maestru Geshe Rabten Rinpoche la manastirea buddhista Rabten Choeling din Elvetia.

Din 1981, Venerabilul Maestru Gelong Jampa Lungtok s-a implicat activ in infiintarea manastirii buddhiste Tashi Rabten din Austria. In perioada 1979-1995, a desfasurat activitati de traducere in si din limba tibetana pentru importanti Lama, inclusiv pentru Sanctitatea Sa Dalai Lama, iar in prezent, este traducator si discipol apropiat al Venerabilului Maestru Gonsar Tulku Rinpoche.

Va reaminim, inainte de conferinta publica de luni 2 octombrie, Ven. Maestru Jampa Lungtok va mai sustine si un curs de weekend in perioada 29 septembrie -1 octombrie la Centrul Seeds for Happiness cu tematica “Intelepciunea Dharmei in meditatia cotidiana – mit si realitate”. Pentru mai multe detalii si inscrieri aceesati acest link.

________________________________________

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne scrieti la adresa: info@rabten.ro 

Intrarea este libera! Inscrierea prealabila la conferinta este optionala, insa utila pentru buna organizare!
ACCESEAZA FORMULARUL DE INSCRIERE ONLINE AICI
Invita-ti prietenii la eveniment pe Facebook de aici

 

 

2017-10-02 19:00:00
2017-10-02 21:00:00

Galerie Media eveniment

vietile maestrilor-invataturile-maestrilor-din-extremul-orient

Vietile Maestrilor - Invataturile maestrilor din Extremul Orient

Vietile Maestrilor nu este altceva decat transcrierea unei calatorii intreprinsa in Tibet de...

42.00 46,00 lei
meditatia_si_viata_cotidiana_2017_persp

Meditatia si viata cotidiana

Cartea de fata cuprinde doua invataturi de mare insemnatate: Starile constiintei si...

29.00 29,00 lei
mintea_linistita_si_senina_persp_mare_2017

Mintea linistita si senina

Timp de cateva zile - pornind de la lucrarea unuia dintre cei mai mari maestri tibetani -...

42.00 42,00 lei
Filozofia_si_practica_bud_tantric_persp_mare

Filozofia si practica buddhismului tibetan

In volumul de fata - minunat tradus si editat de Geshe Thupten Jinpa - Sanctitatea Sa ofera o...

29.00 29,00 lei
esenta_doctrinei_budiste_2017_persp

Esenta doctrinei budiste

In Esenta reunita - un text de maxima lapidaritate - Venerabilul Pabongka Rinpoche ofera toate...

28.00 32,00 lei
o minte profunda_persp

O minte profunda - cultivarea intelepciunii in viata de zi cu zi

O minte profunda este o sursa de intelepciune pentru toti cei dedicati schimbarii lumii prin...

27,00 lei

gonsar rinpoche

Gonsar Rinpoche s-a nascut in 1949 la Shigatse, in Tibet. La varsta de sase ani face...

geshe rabten

GESHE RABTEN RINPOCHE s-a nascut in Tibet in anul 1920 si a fost un Maestru de...

dalai lama

Sfintia Sa Tenzin Gyatso, al paisprezecelea Dalai Lama, s-a nascut la 6 iulie 1935,...

SUS
Cos gol

INAPOI