Targuri si evenimente - Editura Herald - Stiinta mintii si cultivarea virtutilor cu Ven. Maestru budist Jampa Lungtok

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Stiinta mintii si cultivarea virtutilor cu Ven. Maestru budist Jampa Lungtok

Stiinta mintii si cultivarea virtutilor cu Ven. Maestru budist Jampa Lungtok

Incepere 19 octombrie 2018 19:00 pana la 19 octombrie 2018 21:00 Salveaza in agenda

Locatie Sala Studio - Universitatea Spiru Haret Str. Ion Ghica, Nr. 13, Sector 3, Bucuresti, Cod postal: 030045.

Eveniment adaugat de Delia Gavrila

Categorii: Conferinte

 


 

 

Editura Herald va invita la un eveniment aparte, care va avea loc vineri seara, 19 octombrie, ora 19:00, in compania de exceptie a Ven. Maestru budist Jampa Lungtok, ce sustine la Bucuresti o conferinta publica cu tematica „Stiinta mintii si cultivarea virtutilor”.

 

Intrarea la conferinta este libera si va avea loc in  sala Studio a Universitatii „Spiru Haret” din Bucuresti (zona Universitate, intrarea din strada Doamnei nr. 13). Evenimentul este organizat cu sprijinul binevoitor al dlui Prof. Univ. Matei Georgescu.

 

Pentru cei dintre voi care nu vor putea ajunge la conferinta publica sau care locuiesc in alte orase din tara, va anuntam ca evenimentul va beneficia incepand cu ora 19:00 si de transmisie Facebook live pe pagina Rabten Compassionate Wisdom.

 


Pentru mai multe amanunte cu privire la invitat si tematica, va rugam cititi cu atentie in josul paginii. Inscrierea prealabila la conferinta este optionala, insa utila pentru buna organizare!
ACCESEAZA FORMULARUL DE INSCRIERE ONLINE AICI


 
Va reamintim ca invitatul nostru va sustine in continuarea conferintei, invataturi si in weekend-ul 20-21 octombrie, la Centrul Seeds for Happiness, cu tematica Viata, moartea si renasterea. Dupa invataturile acordate la Bucuresti, Venerabilul Jampa Lungtok este invitat sa predea si in alte centre universitare precum la Brasov, Iasi si Cluj.


 
Detalii pe larg despre tematica

Calea aratata in budism are un mesaj universal valabil si este benefica pentru toti cei care aspira la fericire, indiferent de cultura sau religia careia ii apartin.

Atat stiinta occidentala, cat si filosofia budista au printre obiective comune intelegerea realitatii si cunoasterea mintii, de care depinde felul in care percepem si experimentam realitatea.

– Exista o „stiinta” a mintii ?  Cum si de ce este nevoie sa ne educam in acest sens? Apeland la intelepciunea lui Buddha, cum sa ne stapanim mintea si sa dobandim o fericire durabila, mult ravnita?
– Cum sa ne observam corect mintea si de unde sa incepem? Cum, prin acest proces de introspectie, vom putea mentine o minte pozitiva, castiga claritate si control asupra gandurilor negative?
– Ne putem simti uneori asupriti de ganduri negre. Care sunt pasii necesari pentru a ne mentine mintea curata si libera de gandurile negative, pentru a le spori pe cele bune?
– Cum ne poate ocroti si indruma aceasta stiinta a mintii, precum un prieten de nadejde, atunci cand avem nevoie?

 

Evenimentul pe care vi-l aducem in atentie abordeaza o tema—cheie precum cunoasterea mintii, prin a carei intelegere corectă putem cultiva cu usurinta virtuti trainice, de sprijin pentru provocarile de zi cu zi, si o viata mai buna.

De-a lungul secolului al XX-lea si, mai ales, in prezent, renumiti oameni de stiinta si filosofi din Occident au remarcat neajunsurile conceptiilor strict materialiste, exprimand necesitatea largirii orizontului cunoasterii, prin luarea in considerare a multimilenarului tezaur al spiritualitatii, pastrat si contemplat in Orient.

 

Mintea si functiile ei reprezinta o tema comuna a religiilor si filosofiei, intrucat constituie sursa tuturor trairilor noastre, insasi caracteristica ce distinge fiintele de restul fenomenelor. Tocmai pentru ca poseda minte, fiintele, indiferent de forma si marimea lor, ocupa primul loc in invatatura lui Buddha.  (Lama Gonsar Tulku Rinpoche).

 

Buddha a aratat limpede cum principalele cauze ale suferintei si fericirii fiintelor nu se gasesc in afara lor, ci in mintea lor.

Intelegand mintea, vom putea remarca cum apar diferite stari pozitive si negative si modul in care acestea, la randul lor, conditioneaza calitatea gandurilor, vorbelor si faptelor noastre. Astfel, conform acestei intelegeri vom reusi sa ne stapanim mintea, sa inlaturam gandurile rele si sa cultivam virtutile necesare pentru eliminarea suferintei si dobandirea fericirii.

Pe masura ce sporim calitatile in propria minte, acestea devin un fel de leac intern care actioneaza direct asupra suferintelor si cauzelor acestora. Cand ne sporim iubirea fata de fiinte, rabdarea, generozitatea, compasiunea si intelepciunea, acestea devin virtuti pretioase, ce pazesc mintea de suferinte. Cu cat forta, potentialul, stabilitatea acestor factori pozitivi predomina, cu atat mai mult vor contribui la diminuarea celor negativi (ura, invidia, trufia, zgarcenia, gelozia s.a.m.d.)… precum un antidot ce lucreaza in mod direct si eficient din interior asupra bolii.

Prelegerile se vor tine in lb. engleza, cu traducere in lb. romana, și vor fi urmate de o sesiune de intrebari si raspunsuri. Vom fi prezenti si cu stand de carte dedicat tematicii!


Reflectii si intrebari provocatoare, nu?

In cadrul acestui curs Ven. Jampa Lungtok va raspunde la intrebarile aduse in discutie si va impartasi din cunostintele sale vaste cu privire la stiinta mintii si cum, prin cunoasterea launtrica a mintii, putem cultiva calitati pentru a trai cu sens, contribuind astfel la o veritabila transformare spirituala si la o fericire trainica pentru noi si ceilalti.

 

 

Jampa Lungtok (Helmut Gassner) a avut bucuria de a fi prezent de mai multe ori in Romania si este una dintre prezentele budiste care sustin o continua predare a Invataturii budiste in Romania si in Europa. Absolvent de studii superioare tehnice la ETH Zurich, in 1977,  isi incepe cursurile de limba tibetana si Dharma sub indrumarea Venerabilului Maestru Geshe Rabten Rinpoche, la manastirea budista Rabten Choeling din Elvetia, care este situata in apropierea lacului Geneva și care a sarbatorit recent deja 40 de ani de la infiintare.

A desfasurat activitati de traducere pentru o seama de importanti Lama, inclusiv si pentru Sanctitatea Sa Dalai Lama, in perioada 1979-1995. In 1981 s-a implicat activ in deschiderea manastirii budiste Tashi Rabten din Austria. In prezent, este traducatorul si unul dintre discipolii apropiati ai Venerabilului Maestru Gonsar Tulku Rinpoche.

 

Venerabilul Jampa Lungtok este un exemplu special al imbinarii a ce are mai bun de oferit Orientul si Occidentul: o minte foarte lucida, un discernamant impecabil, o logica de fier, toate infasurate si oferite cu compasiune, modestie si dorinta de a ajuta. (Mihai Popa Radu, fondator Centrul Seeds for Happiness)

 

Venerabilul Jampa Lungtok este un amestec de bunatate si de claritate in gandire, astfel incat orice intalnire cu el devine memorabila.  (extras interviu, cotidianul Adevarul)

 

Mai multe detalii despre invitat, in cadrul interviului de mai jos, realizat de catre dl.  Prof. Matei Georgescu in cadrul televiziunii TVh, in luna mai 2015.

2018-10-19 19:00:00
2018-10-19 21:00:00

Galerie Media eveniment

Filozofia_si_practica_bud_tantric_persp_mare

Filozofia si practica buddhismului tibetan

In volumul de fata - minunat tradus si editat de Geshe Thupten Jinpa - Sanctitatea Sa ofera o...

29.00 29,00 lei
meditatia_si_viata_cotidiana_2017_persp

Meditatia si viata cotidiana

Cartea de fata cuprinde doua invataturi de mare insemnatate: Starile constiintei si...

29.00 29,00 lei
mintea_linistita_si_senina_persp_mare_2017

Mintea linistita si senina

Timp de cateva zile - pornind de la lucrarea unuia dintre cei mai mari maestri tibetani -...

42.00 42,00 lei
esenta_doctrinei_budiste_2017_persp

Esenta doctrinei budiste

In Esenta reunita - un text de maxima lapidaritate - Venerabilul Pabongka Rinpoche ofera toate...

28.00 32,00 lei
cartea-tibetana-a-mortilor-bardo-thodol

Bardo Thodol - Cartea tibetana a mortilor

Cartea tibetana a mortilor (Bardo Thodol) este unul dintre textele fundamentale ale budismului...

32.50 38,00 lei
cristalul-si-calea-luminii-nou

Cristalul si Calea Luminii - Sutra, Tantra si Dzogchen

Cristalul si Calea Luminii - introduce cititorul in tainele acestei invataturi fascinante....

36,00 lei
CARTEA-TIBETANA-A-VIETII-SI-A-MORTII-editiaXXX

Cartea tibetana a vietii si a mortii

In aceasta carte de actualitate (Cartea tibetana a vietii si a mortii) - Sogyal Rinpoche se...

49.00 57,00 lei
SUS
Cos gol

INAPOI