Targuri si evenimente - Editura Herald - Simbolismul corpului uman - Mituri si arhetipuri in traditiile spirituale -

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Simbolismul corpului uman - Mituri si arhetipuri in traditiile spirituale -

Simbolismul corpului uman  - Mituri si arhetipuri in traditiile spirituale -

Incepere 26 martie 2019 18:30 pana la 26 martie 2019 20:30 Salveaza in agenda

Locatie Sala Studio - Universitatea Spiru Haret Str. Ion Ghica, Nr. 13, Sector 3, Bucuresti, Cod postal: 030045.

Eveniment adaugat de Delia Gavrila

 


 Simbolismul corpului uman


- Mituri
si arhetipuri in traditiile spirituale -

 

 

„Corpul vorbeste, traieste; el transmite cerinta de crestere a nucleului fiintei cuprins in fiecare dintre celulele sale menite a-i elibera energia. Finalitatea sa este «corpul divin», modelul sau, care i s-a aratat lui Moise si a carui imagine acesta din urma ne-a transmis-o sub forma Arborelui Sefirotic.”

                                                                                                                                                             Annick de Souzenelle

 

Editura Herald si Universitatea Spiru Haret au placerea de a va invita intr-o calatorie prin lumea miturilor, interpretarilor, arhetipurilor si simbolurilor Corpului Uman, marti, 26 martie 2019, ora 18:30, in cadrul  evenimentului Simbolismul corpului uman – mituri si arhetipuri in traditiile spirituale ale lumii care va avea loc la Sala Studio a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti (Strada Ion Ghica, nr.13, sector 3).

 

  • Ce este corpul uman si  in ce mod este el privit in marile traditii spirituale?
  • Care este semnificatia diferitelor parti ale corpului uman si in ce relatie se afla ele cu Arborele Vietii ?
  • Este corpul uman doar materie sau reprezinta o componenta dintr-o realitate mai subtila?

 

Iata cateva intrebari despre simbolismul corpului uman la care Annick de Souzenelle, celebrul antropolog francez, ne propune sa reflectam. Bazandu-se pe Traditia si simbolismul ebraice, Annick de Souzenelle ne propune sa deslusim impreuna tainele corpului uman, sa decriptam formele anatomice imbratisand o abordare interdisciplinara si interculturala. Lucrarea sa se bazeaza pe Arborele Sefirotic caci, daca omul este imaginea lui Dumnezeu, imaginea corpului sau este reflectarea terestra a acestui arbore despre care vorbeste traditia iudaica.

Vom povesti pe marginea cartii „Simbolismul corpului uman” de Annick de Souzenelle, publicata in colectia Arhetip a editurii Herald, alaturi de invitatii speciali:
 

  • Petru Lisievici (Prof. Univ. Dr., Directorul Departamentului Psihologie si Stiintele Educatiei de la Universitatea Spiru Haret)
  • Gabriela Deniz (Senior Editor, coordonator colectia Arhetip)
  • Matei Georgescu (Prof. Univ. Dr., Psihanalist)
  • Mihaela Minulescu (Prof. Univ. Dr., Psihanalist IAAP & Psihoterapeut analist formator)
  • Felicia Waldman (Conf. Univ. Dr. la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, coordonator al Centrului de Studii Ebraice)
  • Marius Vasileanu (antropolog, istoric al religiilor)

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Totodata, vom descoperi si universul ceaiurilor naturale  oferite de Ceainaria GreenTea, ce ne va intampina la eveniment cu un stand de prezentare. Ceainaria a fost deschisa acum 12 ani pentru toti cei care îsi doreau un loc deosebit, unde sa poata savura o ceasca de ceai in liniste, intr-o superba casa cu parfum interbelic si atmosfera calda (Str. Burghelea, nr.24). Acolo veti gasi peste 100 de sortimente de ceai, iar la eveniment le vor aduce pe cele mai apreciate ca sa le degustati. De asemenea, veti avea ocazia sa cumparati ceaiurile preferate.

 

 

Simbolismul corpului uman este o lucrare devenita clasica in cercurile spirituale, medicale si teologice occidentale. Doamna Annick de Souzenelle, antropolog, psihoterapeut crestin ortodox care a studiat matematica si teologia si a fost profund influentata de psihologia lui C.G. Jung, se consacra spiritualitatii crestine, in tainele careia descopera insusi sensul existentei umane. Pentru doamna de Souzenelle mythos-ul crestin este o cale vie spre realizarea potentialului uman, dar o cale al carei limbaj a fost uitat. Aceasta carte reprezinta un studiu fascinant si elaborat, care incearca sa readuca la viata mitul, aplicand simbolismul limbii ebraice la intelegerea Bibliei si, in mod special, a referintelor foarte numeroase la corpul uman care apar in textul sacru. Deloc intamplator, autoarea are revelatia semnificatiei Arborelui Sefirotic – Arborele Vietii din filosofia cabalistica –, ca model arhetipal al corpului uman, descriind de fapt o autentica cale spirituala spre unirea cu divinul. Este o carte cu profunde implicatii, bogata in paralele mitologice si interpretari in spirit cabalistic ale textului biblic.

Scriitoarea Annick de Souzenelle (n. 1922) a studiat initial matematica, apoi stiintele medicale, profesand un timp indelungat ca asistenta medicala anestezista. Ulterior a devenit psihoterapeut. S-a dedicat in timp studiului teologiei si s-a convertit de la catolicism la ortodoxie, ramanand deschisa si fata de alte cai spirituale de realizare a sinelui. O carte despre corp asa cum l-a vazut, asa cum l-a simtit autoarea, o carte despre care spune ca a crescut asemenea unui arbore din care a avut grija sa taie unele ramuri tocmai pentru a-l face sa rodeasca. Totdeauna simbolismul s-a bazat pe raportul de analogie si corespondenta intre elementul subtil si imaginea grafica. Astfel, corpul omenesc nu poate fi decat un simbol.

 

 

 

Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

                                                                                                          

Contact: Sorin Lucaci, PR & Events Coordinator, 0720.063.626, sorin.lucaci@edituraherald.ro

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, Smart FM, Radio Seven, Canal 33, 6 TV, semnebune.ro, Romania Libera, Casa mea, Bookhub, Fundatia Calea Victoriei, Academia Barbatilor, 4arte, Bookuria, Agentia de carte, Bookaholic, BookNation, Serial Readers, Raftul cu idei, Romania Pozitiva, Filme-Carti, Gratuitor, IQool, Literatura pe tocuri, LiterNet, Citeste-ma, PRwave, Cinemagia, Carti, Cafea si Tutun, Calea catre Carte, Cabala pentru toti, ZMEU Bucuresti, Recenzii-Carti.

 

 

2019-03-26 18:30:00
2019-03-26 20:30:00

Galerie Media eveniment

SIMBOLISMUL-CORPULUI-UMAN-XX

Simbolismul corpului uman

Simbolismul corpului uman este o lucrare clasica in cercurile esoterismului francez. Annick de...

58,00 lei

annick de souzenelle

Scriitoarea Annick de Souzenelle (n. 1922) a studiat initial matematica, apoi...

ARHETIP

0-FARA-TEXT

SUS
Cos gol

INAPOI