Targuri si evenimente - Editura Herald - Conferinta publica: Psihologia buddhista pentru omul contemporan

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Conferinta publica: Psihologia buddhista pentru omul contemporan

Conferinta publica: Psihologia buddhista pentru omul contemporan

Incepere 28 aprilie 2014 19:00 pana la 28 aprilie 2014 20:30 Salveaza in agenda

Locatie Universitatea Spiru Haret - Sala Studio - Bucuresti Strada Doamnei 13, București, România

Conferinta publica sustinuta de calugarul buddhist Theravada

|| Psihologia buddhista pentru omul contemporan ||

BHANTE YOGAVACARA RAHULA

 

 

28 aprilie 2014, orele 19.00

in Sala Studio a Universitatii Spiru Haret

(din zona Universitate, str. Doamnei nr. 13)

INTRARE LIBERA

Seria conferintelor publice sustinute la Sala Studio a Universitatii Spiru Haret continua cu un invitat strain, de o inalta tinuta spirituala: calugarul buddhist de traditie Theravada Bhante Yogavacara Rahula. Asociatia Alethea/Centrul Anahata din Bucuresti, Asociatia Buddhista Theravada Romania, cu sprijinul Editurii Herald, al Universitatii Spiru Haret si al Centrului Seeds for Happiness, va invita sa descoperiti efectele benefice ale meditatiei buddhiste asupra psihicului uman, intr-o conferinta menita sa reliefeze rolul crescand al psihologiei orientale in contextul vietii contemporane! 

Invitati:

Bhante Yogavacara Rahula, calugar buddhist Theravada

Matei Georgescu, psihanalist

George Petre, fondator Asociatia Alethea 

Mihai Abagief, fondator Asociatia Buddhista Theravada Romania

Psihologia buddhista a devenit populara in ultimii ani mai ales prin intermediul conceptului de Mindfulness sau Atentie Constienta  - Sati in limba Pali -, un aspect inseparabil al Caii Nobile cu Opt Ramuri (Eight Fold Noble Path), cale deschisa de catre Gautama Buddha cu mai mult de 2500 de ani in urma.

Aceasta atentie constienta este esenta practicii cunoscute de noi ca Vipassana sau Insight Meditation. Exista peste 40 de scoli de Vipassana raspandite in Sud-Estul Asiei si toate au in comun un lucru - intelegerea clara a proceselor numite „corp” si „minte”, in momentul de fata. Iata baza experientiala a intregii practici meditative Buddhiste.

Desi progresul pe Calea Nobila este gradual, intelegerea posibila in practica Vipassana este imediata.  Accesand  corpul, accesand procesele mentale, practica atentiei constiente poate aduce nivele din ce in ce mai subtile la lumina constiintei,  clarificand si deschizand  astfel  Calea  catre eliberare  - Nibbana -.

 

Invitat BHANTE YOGAVACARA RAHULA 

 http://bhanterahula.blogspot.ro/

Invitatul s-a nascut in California in 1948, cu numele Scott Joseph DuPrez. Si-a trait adolescenta in tumultul revolutiei hippie si a servit in Armata Americana intre 1967-1970, petrecand 10 luni in Vietnam. Adoptand stilul de viata hippie a inceput o lunga calatorie in jurul lumii, pornind din Scandinavia. Drumul l-a purtat pana in India si Nepal, unde si-a intalnit primii maestri spirituali in persoanele lamasilor tibetani. Urmeaza aici o luna de meditatii. La finalul acestei perioade se descopera interesat de convertirea la buddhism si de cautarea Adevarului. A devenit calugar buddhist in anul 1975, la manastirea Gothama Thapovanaya din Sri Lanka, cu numele Bhante Yogavacara Rahula, loc unde ramane pana in 1986 cand se hotaraste sa revina in SUA. Pana in 2010 a locuit si a practicat intr-o manastire din Virginia, SUA, numita Bhavana Society. Din 2010 calatoreste in jurul lumii pentru a preda invataturile buddhiste prin intermediul retreat-urilor in care integreaza respiratia yoga si exercitii de meditatie vipassana. A publicat nenumarate articole si 5 carti dedicate invataturii, printre care One Night’s Shelter, autobiografie; The Way to Peace and Happiness;  Meditation. The Body and Mind connection; Breaking Through the Self-Delusion.

 

CARTE

Editura Herald prezintala acest eveniment cartea Mindfulness pe intelesul tuturor scrisa de Bhante Henepola Gunaratana, maestrul invitatului Yogavacara Rahula.

“Aceasta carte reprezinta o introducere in procesul de dobandire a deplinei constientizari (mindfulness) printr-o atentie treaza, pusa pe, si printr-o intelegere clara a intregului proces de respiratie. Folosind respiratia ca element principal al atentiei sale, cel care mediteaza aplica o observatie participativa asupra intregului sau univers perceptual. El invata sa observe schimbarile aparute la nivelul tuturor experientelor fizice, in sentimente si in perceptii; invata sa-si studieze propriile activitati mentale si fluctuatiile care apar in aspectele si natura constiintei. Toate aceste schimbari au loc neincetat si sunt prezente in fiecare moment al experientei noastre. Meditatia este o activitate vie, o activitate inerent empirica. Nu poate fi predata asemenea unui subiect pur scolastic. Esenta vie a procesului trebuie sa vina din experienta personala.”

Bhante Henepola Gunaratana

 

 

Organizatori: Universitatea Spiru Haret, Editura Herald, Asociatia Alethea/ Centrul Anahata, Asociatia Buddhista TheravadaRomania.

Principal sustinator: Centrul Seeds for Happiness

Parteneri media: Romania Libera, Sapte Seri,Ziarul Alb, RomaniaPozitiva.ro, Bookuria.info, Getlockal.ro, Semnebune.ro, Bookaholic.ro, Bookblog.ro, Gratuitor.ro, Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie,  Amintiridincalatorie.ro, The Path Romania, TraiesteConstient.ro, Filme-carti.ro, Info-Sanatate.ro, CalendarEvenimente.ro, Cartidelumina.wordpress.com, NoulPamant.ro, Casamea.ro, Rabbit Media

Contact: Andreea Tincea, PR Herald – 0743050507 andreea.tincea@edituraherald.ro

 

INTRAREA  LA CONFERINTA ESTE LIBERA!

***

 

WEEKENDURI DE PRACTICA MEDITATIVA

In perioada 24 aprilie – 4 mai 2014 se organizeaza doua weekenduri dedicate studiului si practicii invataturii buddhiste si doua conferinte asociate temei. Asociatia Alethea si Asociatia Buddhista Theravada Romania, sprijinite de Centrul Seeds for Happiness, au ca invitati doi calugarii din traditia Theravada: Bhante Yogavacara Rahula si Ajahn Abhinando. Mai multe detalii despre cei doi, despre sesiunile de practica si despre conferintele pe care le sustin:

http://dhamma.ro/evenimente/doua-evenimente-importante-in-2014/

***

Asociatia ALETHEA este o organizatie non-profit, non-guvernamentala al carui scop  este realizarea de activitați culturale, cultural-educative si interculturale, oferind persoanelor interesate acces la intelepciunea traditiilor spirituale si culturale stravechi. Asociatia a dezvoltat centrul Anahata cu sediul in str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Bucuresti. 

Asociatia Buddhista Theravada Romania se ocupa de organizarea de seminarii dedicate meditatiei buddhiste (sesiuni de introducere, seminarii de aprofundare cu calugari de la manastiri buddhiste Theravada, intalniri regulate de grup pentru practica meditativa), promoveaza aceasta traditie prin intermediul site-ului www.dhamma.rosi social media conexe. Asociatia se ocupa si de dezvoltarea de materiale ce sprijina practica meditativa (traduceri de carti consacrate sau de materiale specifice promovate de manastiri din strainatate cu care sunt afiliati membrii asociatiei). 

<!--[if gte mso 9]> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideW


2014-04-28 19:00:00
2014-04-28 20:30:00

Galerie Media eveniment

vaiseshika_persp_mare

Vaisesika Sutra (Filosofia realista a Indiei antice)

Vaisesika Sutra reprezinta unul dintre cele mai vechi texte filosofice ale Indiei. Desi nu se...

24.00 24,00 lei

bhante henepola gunaratana

  Venerabilul Bhante Henepola Gunaratana a fost hirotonit calugar budist la...

ALTER EGO

0-FARA-TEXT

Dubla Lansare de carte, Minfulness pe intelesul tuturor si Ganduri fara ganditor

MINDFULNESS, O NOUA PERSPECTIVA IN PSIHOLOGIE luni, 19 mai, orele 19.00, la Libraria Humanitas Cismigiu * dubla lansare de carte si seara de...

Conferinta Bhante Yogavacara Rahula - Buddhismul Theravada

Din: 28.04.2014
BHANTE YOGAVACARA RAHULA  http://bhanterahula.blogspot.ro/ Invitatul s-a nascut in California...

Lansarea cartilor 'Mindfulness pe intelesul tuturor' si 'Ganduri fara ganditor' editura Herald

Din: 19.05.2014
MINDFULNESS, O NOUA PERSPECTIVA IN PSIHOLOGIE luni, 19 mai, orele 19.00, la Libraria Humanitas...

SUS
Cos gol

INAPOI