Calea interioara

Cotidianul ca exercitiu

Cartile lui Durkheim sunt mai actuale ca oricand. Convingerea lui - impartasita azi de multe constiinte - este aceea ca omenirea a ajuns la o noua varsta - intr-o noua etapa a dezvoltarii ei - cea in care Viata trebuie sa devina constienta de sine in om. Aceasta inseamna maturitatea omului. Aportul omului la acest proces este insa indispensabil.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Calea interioara - Cotidianul ca exercitiu
Colectia
Serie autor: K.G. Durckheim
Anul publicarii
2014
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
160
ISBN
978-973-111-474-3
Cod Bare EAN
5948417390015

Descriere

Carte recomandata de:

Viata cotidiana ca exercitiu, ca practica spirituala... A impaca doua aspecte ale vietii, care la prima vedere s-ar exclude reciproc, intr-unul singur nu poate fi decat de cel mai mare interes pentru cautatorii spirituali. Si nu doar de a le impaca, ci de a le potenta pe fiecare prin cealalta.

Postura justa, tensiunea justa, respiratia justa, fiinta autentica, imaginea esentiala... Sunt cuvinte aride, la prima vedere, pentru cei care se afla pentru prima data fata in fata cu o carte scrisa de Dürckheim. Sunt cuvinte aride pentru noi toti care cautam, intr-un fel sau altul, un singur lucru in fond si anume: fericirea; sau, in orice caz, un mod de a trai care sa ne asigure linistea, impacarea, sentimentul de implinire. Parcurgand cartea de fata, aflam insa ca, dincolo de acesti termeni „tehnici”, este vorba tocmai de aceasta dorinta profunda a noastra. Omul nu ajunge la adevarata fericire si implinire, spune Dürckheim, decat atunci cand afla ceea ce cauta cu nostalgia lui cea mai profunda. Aceasta nostalgie pe care o poarta in el, fara sa stie, dar pe care o poate „auzi” in orele astrale ale vietii sale sau in situatii existentiale limita, il cheama spre Patria sufletului. Omul just este omul care si-a gasit Patria, Sursa de Viata si care traieste de acum inainte pornind de acolo. Iata de ce ne intereseaza omul just.

Omul just este omul asa cum a fost destinat sa fie. Daca floarea si animalul devin ceea ce sunt in mod natural, limitate poate doar de conditiile exterioare, fara nici un efort constient, nu tot asa este in cazul omului. Omul nu poate sa devina ceea ce este in fond decat daca participa constient la procesul devenirii lui. Iata sarcina vietii lui si totodata secretul fericirii lui. Si implicit explicatia nefericirii lui atat timp cat nu-si realizeaza vocatia: aceea de a manifesta Fiinta Divina in existenta.


Karlfried Graf Durckheim

Karlfried Graf Durckheim (1896-1988), doctor in filozofie si in psihologie, este socotit printre maestrii spirituali ai timpului nostru. Timp de patruzeci de ani, a lucrat ca psihoterapeut la Todtmoss-Rutte (Padurea Neagra), unde a fondat un Centru de formare si intalniri de psihologie existentiala. Activitatea si opera sa – aproximativ douazeci de carti  – sunt considerate a fi una dintre culmile intalnirii dintre traditia mistica crestina (Meister Eckhart) si „Calea orientala" (Zen).

Carti scrise de Karlfried Graf Durckheim (selectie):

- Hara - Centre vital de l'homme, Le Courrier du Livre, 1969.

- Le Zen et nous, Le Courrier du Livre, 1976.

- Exercices initiatiques dans la psyhotherapie, Le Courrier du Livre, 1977.

- La Maitre interieur, Le Courrier du Livre, 1980.

- L'Esprit Guide, convorbiri purtate cu Frantz Woerly, Albin Michel, 1985.

- Le Japon et la culture de silence, Le Courrier du Livre, 1986.

- Le Son du silence, Cerf, 1989.

- Le Don de la Grace, Ed. du Rocher, 1992.

- Le Centre de l' etre, discutii inregistrate de Jacques Castermane, Albin Michel, 1992.

- L' Experience de la transcendence, Albin Michel, 1994.

- Sous le signe de la grande experience, Ed. du Rocher, 1995.

- L'Homme et sa double transcendence, Albin Michel, 1996.

 

Traduse in romana:

- Dialog pe Calea Initiatica, Editura Herald, 2007

- Centrul Fiintei, Editura Herald, 2011

- Hara - Centrul vital al omului, Editura Herald, 2012

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00DR001
Anul aparitiei
2014
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
DER ALLTAG ALS UBUNG - VOM WEG ZUR VERWANDLUNG
Limba
Romana
Nr. pagini
160
ISBN
978-973-111-474-3
Traducator
Viorica Juncan

Articole