30%

Povesti vindecatoare despre lucruri marunte ce ascund posibilitati infinite

Jacques Salome (Autor)

In acest volum, psihosociologul Jacques Salomé foloseste un limbaj simbolic indragit de el, cel al povestilor, al aventurilor inspirate din lumea animalelor pentru a oferi in dar tuturor cititorilor povesti-cadou, povesti terapeutice, povesti de crestere, povesti despre arta comunicarii in relatii, povesti care ne invata, copii si adulti deopotriva, sa traim darul vietii mai constient.

In fiecare dintre cele 60 de povesti Jacques Salome acopera o varietate de probleme si teme, cum ar fi relatiile interpersonale, auto-descoperirea, dezvoltarea personala, increderea in sine, iubirea de sine si acceptarea, compasiunea si impartasirea, precum si alte aspecte ale vietii si ale experientelor umane. In fiecare poveste, autorul exploreaza diferite perspective si ofera invataminte pretioase si mesaje puternice prin intermediul personajelor.

Disponibil in stoc
Povesti vindecatoare despre lucruri marunte ce ascund posibilitati infinite
32,90 RON 47,00 RON
(-30%)
32,90 RON 47,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ARTA COMNUICARII IN RELATII
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
320
ISBN
978-973-111-946-5
Cod Bare EAN
5948417560036

Descriere

In acest volum, psihosociologul Jacques Salomé foloseste un limbaj simbolic indragit de el, cel al povestilor, al aventurilor inspirate din lumea animalelor pentru a oferi in dar tuturor cititorilor povesti-cadou, povesti terapeutice, povesti de crestere, povesti despre arta comunicarii in relatii, povesti care ne invata, copii si adulti deopotriva, sa traim darul vietii mai constient.

Fie ca le cititi alaturi de propriii copii inainte de culcare, fie ca va oferiti ragazul de a le parcurge pentru propria crestere si vindecare, aceste povesti terapeutice ne invata cu profunda blandete:

  • sa ascultam fara a judeca
  • sa privim natura schimbatoare a vietii
  • sa fim asertivi pentru a le oferi copiilor un model sanatos de relationare (sa cerem, sa refuzam, sa oferim, sa primim, sa fim responsabili de propriile emotii, gesturi si mesaje)
  • sa facem fata unei pierderi din viata noastra
  • sa incheiem o relatie atunci cand situatia o cere
  • sa ingrijim o iubire neimpartasita
  • sa intelegem somatizarile din spatele suferintei emotionale
  • sa vorbim despre noi insine si nu despre ceilalti
  • sa facem diferenta intre iubire si dorinta
  • sa ne iubim fiecare copil in mod unic


„Atat lucrurile marunte cat si cele deosebite ne aduc posibilitati de necrezut de-a lungul unei zile. Ele ne fac sa indragim sau sa ne ferim de anumite incercari, sa ne bucuram sau sa ne intrebam despre trairile noastre, sa cream astfel o magie ce ne bucura sufletul si ne conduce spre o cale a minunilor legate de sine, o cale a iubirii de sine! Si cum fiecare poveste vorbeste despre noi, eu cred ca este spre binele tuturor, mici sau mari, sa ne oferim din cand în cand timpul pentru o poveste...”

Valeria Bollud-Salomé


„Povestile pentru copii si cele pentru fosti-copii sunt la fel de adevarate. De fapt, cu povestile e ca si cu intamplarile, toate sunt adevarate, mai ales cele inventate! Se vor dovedi adesea mai adevarate ca cele adevarate, deoarece contin cuvinte care sunt ca niste stele [stralucitoare] in noptile cele mai intunecate sau ca surasul din ochii unui copil... Povestile circula soptite la ureche, ochi in ochi, ele sunt imprimate in carti sau doar inregistrate in memoria adormita insa fertila a celor care le pastreaza asteptand sa le povesteasca sau sa le scrie. Marea virtute a povestilor este aceea de a ne invata sa vedem dincolo de ce este real si momentan, pentru a le prelungi in visuri, pentru a incepe sa construim in imaginarul nostru putin viitor, un alt viitor.”

Jacques Salomé

CUPRINS

Prefata, de Valeria Bollud-Salomé 13
A istorisi nu e totuna cu a povesti - cuvant inainte de Jacques Salomé 16

1. A fost odata, doar o data...
Despre miscarea trairilor si sentimentelor din interior dar in special despre Iubire si Nostalgie 20

2. Poveste pentru un ursulet care se credea foarte nefericit
Despre nefericirea si gandurile celor mici fata de divortul dintre parinti 24

3. Povestea micutei buburuze care nu voia sa manance tot ce ii pregatea mai bun mamica ei cu multa dragoste
Despre cum nu ii putem dicta celuilalt ce sentimente sau perceptii sa aiba 30

4. Povestea vulpisorului care isi pierduse tatal la o varsta prea frageda
Despre cum ne poate ajuta un act simbolic in fata unei pierderi majore 36

5. Era odata o caprita care nu-si mai suporta propria viata
Despre cum sa ne usuram viata renuntand la acuzatii si folosind energiile astfel regasite pentru a ne iubi, a ne respecta, a ne responsabiliza
si a ne ramane fideli noua insine 40

6. Era odata o mica girafa care crestea prea repede
Despre temerea celor mici de a pierde iubirea parintilor pe masura ce se fac mari 44

7. Trebuie sa va vorbesc despre copiii leoparzi
Despre cum gelozia nu inseamna iubire, ci o boala cronica a iubirii 48

8. Copilul care visa sa creasca foarte repede
Despre cresterea pe interior 52

9. Doamna cu trandafiri
Despre cum trandafirii ne pot invata multe referitor la iubirea omeneasca 58

10. Povestea fetitei care punea mereu intrebari imposibile
Despre iubirea din care ne nastem si dorinta din care suntem conceputi 62

11. Povestea baietelului alergic la penele de porumbel
Despre cum, uneori, nevoia celor mici de a primi atentie si iubire se poate somatiza 66

12. Povestea unui pui de lup care se inchisese in capcana lui „Totul sau Nimic”
Despre cum uneori a alege sa iti implinesti o dorinta inseamna sa renunti la anumite lucruri 70

13. Povestea unei iubiri foarte frumoase care n-a putut rezista timpului
Despre cum am putea sa pastram partile bune ale unei relatii care s-a incheiat 76

14. Povestea micutei iepurici care-si iubea atat de mult fratele, incat...
Despre cum a ne autoresponsabiliza nu inseamna a lua asupra noastra lipsa de responzabilitate a celuilalt, oricat de apropiat si drag ar fi acel cineva 82

15. Povestea broscutei care era foarte abila in a-si maltrata viata
Despre faptul ca VIATA care se afla in noi este pretioasa si merita sa fie iubita si respectata 86

si inca 45 de povesti pline de intelesuri.....


Jacques Salome

JACQUES SALOME, j-salome.com

Jacques Salomé (psihosociolog, pedagog, formator, conferentiar, scriitor si poet francez) s-a nascut in Toulouse, in data de 20 mai 1935, a absolvit Ecole des hautes études en sciences sociales la Paris si este creatorul Metodei ESPERE®. Se considera un gradinar al relatiilor umane, un trezitor de constiinta, un arheolog al povestilor intime si un trecator prin viata. A infiintat Centrul de formare „Le Regard fertile", din Plombières-lès-Dijon, Côte d'Or. A fost distins cu medalia nationala de merit «Chevalier» de Presedintele Frantei, François Mitterrand, pentru lucrarile sale si contributia Metodei ESPERE® in invatamant. Jacques Salomé a infiintat la Paris, Institut ESPERE International. Personalitate de renume international si scriitor prolific (a publicat peste 79 de carti iar a 80-a va fi publicata anul acesta) Jacques Salomé a fost ridicat la gradul de «Officier d’ordre national de mérite» in 2002, a primit medalia de «Binefacator al Umanitatii» in 2010 si cea de «Pacificator» in 2019. In prezent isi continua activitatea si supravegheaza livrarea Certificatului ESPERE® in cadrul Institutului Pentru Ecologie Relationala «Jacques Salomé» pe care l-a deschis in sudul Frantei, la Roussillon (Avignon).

Visul sau de o viata este ca, intr-o zi, comunicarea relationala prin Metoda ESPERE® sa fie o materie de sine statatoare, studiata in orice scoala din jurul lumii. Crede cu tarie ca, indiferent de varsta, oricare dintre noi se poate responsabiliza in a crea o comunicare vie si relatii sanatoase cu sine si cu ceilalti.

Si-a inceput cariera in domeniul relatiilor de sprijin social, fiind inspirat de cercetarile psihologiei umaniste dezvoltate de Carl Rogers. Desi a recurs la psihanaliza intr-o anumita perioada a vietii sale, conceptia sa despre inconstient este mai apropiata de cea ericksoniana. In etapa initiala a formarilor sustinute de el, Jacques Salomé a folosit tehnici psiho-corporale precum Rebirth, Bio Energie si mijloace de expresie specifice Psihodramei ajungand sa dezvolte apoi propriul limbaj de practica recunoscut astazi la nivel international drept Metoda ESPERE® (Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala / Educationala). Metoda ESPERE® reprezinta pentru Jacques Salomé un angajament pe care l-a asumat in psihologia contemporana de a aduce o imbunatatire conditiei noastre umane.

A format generatii intregi de specialisti in comunicare relationala prin Metoda ESPERE® (o psihopedagogie relationala) si este autorul a zeci de carti, traduse in mai multe limbi straine, printre care si in limba romana. Valoarea principala pe care isi bazeaza munca este nevoia fiintei umane de a se respecta si de a fi respectata. Cartile sale dedicate atat relatiei cu sine, relatiei cu partenerul, cu membrii familiei, cu copiii, cu colegii din sfera profesionala, cu planeta, natura si Universul sunt martorii credintei sale profunde ca fiinta umana poate invata la orice varsta sa se responsabilizeze in a crea o comunicare vie, bazata pe respect si relatii sanatoase.

Jacques Salome ne propune prin Metoda ESPERE®:

• sa comunicam mai bine pentru a fi mai bine;
• sa fim mai bine cu noi insine pentru a trai mai bine;
• sa traim mai bine pentru a nu mai trai la nivel de supravietuire;
• sa invatam mai bine cum sa punem in comun cu ceilalti resursele noastre cele mai bune.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00CR003
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Contes des petits riens et de tous les possibles - Editions Albin Michel, 2014
Teme de interes
titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
320
ISBN
978-973-111-946-5
Traducator
Gabriela Petcu

Articole