15%
Carl Sagan

Cosmos

Categorii: Carl Sagan - Stiinta ca lumina in intuneric , Stiinta pe intelesul tuturor , Weekendul Darwin , titluri Herald

Cosmos este una dintre cele mai bine vandute carti dedicate stiintei din toate timpurile. Folosind o proza clara - Sagan ne dezvaluie o lume albastra asemanatoare unei pietre pretioase locuita de o forma de viata care abia incepe sa-si descopere propria identitate si sa se aventureze in marele ocean al spatiului. Cu o noua introducere scrisa de colaboratoarea lui Sagan - Ann Druyan - ilustratii color si un nou Cuvant inainte de astrofizicianul Neil deGrasse Tyson - Cosmos retraseaza cei paisprezece miliarde de ani de evolutie cosmica care au transformat materia in constiinta - explorand subiecte precum originea vietii - creierul uman - hieroglifele egiptene - misiunile spatiale - moartea Soarelui - evolutia galaxiilor si totodata fortele si indivizii care au contribuit la nasterea stiintei moderne.

Disponibil in stoc
Cosmos
Cosmos este una dintre cele mai bine vandute carti dedicate stiintei din toate t...
56,95 RON 67,00 RON
(-15%)
56,95 RON 67,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Parteneri:

Cosmos este una dintre cele mai bine vandute carti dedicate stiintei din toate timpurile. Folosind o proza clara, Sagan ne dezvaluie o lume albastra asemanatoare unei pietre pretioase locuita de o forma de viata care abia incepe sa-si descopere propria identitate si sa se aventureze in marele ocean al spatiului. Cu o noua introducere scrisa de colaboratoarea lui Sagan, Ann Druyan, ilustratii color si un nou cuvant-inainte de astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, Cosmos retraseaza cei paisprezece miliarde de ani de evolutie cosmica ce au transformat materia in constiinta, explorand subiecte precum originea vietii, creierul uman, hieroglifele egiptene, misiunile spatiale, moartea Soarelui, evolutia galaxiilor si, totodata, fortele si indivizii care au contribuit la nasterea stiintei moderne.

Carl Sagan este unul dintre cei mai straluciti oameni de stiinta ai timpurilor noastre... A excelat in scrierea acestei carti, calatorind in trecutul, prezentul si viitorul stiintei si confruntand vastitatea tulburatoare a cosmosului in care existam. Associated Press O carte stralucitor de cuprinzatoare si provocatoare prin afirmatiile facute. Este strabatuta de un puternic sentiment de uimire... Am serioase indoieli ca cineva care va lua din intamplare in mana aceasta carte nu va fi mai intai captivat si apoi coplesit de ea. The Miami Herald Este o carte superba. Sagan scrie minunat... Cu un stil literar liric si cu un orizont ce atinge aproape toate aspectele cunoasterii umane, Cosmos pare de multe ori o carte prea buna ca sa fie adevarata.

The Cleveland Plain Dealer

*

Cosmos, documentarul de televiziune distins cu premiul Peabody, a fost vizualizat de 500 de milioane de oameni din peste saizeci de tari, iar cartea Cosmos a petrecut sapte saptamani pe lista de bestseller-uri a revistei The New York Times. A scris peste treizeci de carti si a fost distins cu premiul Pulitzer pentru The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence in 1978, iar romanul sau Contact a fost ecranizat intr-un film celebru. In distinctia oferita postum lui Carl Sagan, National Science Foundation
a declarat ca cercetarea acestuia a transformat stiinta planetara... iar darurile oferite omenirii sunt infinite.

Cuprins

Reflectii asupra cartii Cosmos a lui Carl Sagan de Neil deGrasse Tyson 13

Cuvant inainte de Ann Druyan 16

Introducere 19

Cap. 1 Malurile oceanului cosmic 27
Cap. 2 O voce in fuga cosmica 44
Cap. 3 Armonia lumilor 69
Cap. 4 Rai si iad 106
Cap. 5 Blues pentru o planeta rosie 140
Cap. 6 Povestile calatorilor 175
Cap. 7 Coloana vertebrala a noptii 205
Cap. 8 Calatorii in timp si spatiu 241
Cap. 9 Vietile stelelor 264
Cap. 10 Marginea eternitatii 293
Cap. 11 Persistenta memoriei 323
Cap. 12 Enciclopedia galactica 346
Cap. 13 Cine vorbeste in numele pamantului? 374

Anexa 1. Reducerea la absurd si radacina patrata a lui doi 407
Anexa 2 . Cele cinci solide pitagoreice 409

Lecturi suplimentare 412
Index 422

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia