15%

In umbra lui Saturn

Despre ranirea si vindecarea barbatilor

James Hollis (Autor)

In acest volum bazat pe psihologia jungiana, mitologie si anecdote personale, James Hollis pune in lumina miturile intunecate care marcheaza sufletele oamenilor pentru a oferi o intelegere subtila si plina de compasiune a provocarilor cu care se confrunta barbatii in ziua de azi

Hollis sustine ca societatea moderna pune asteptari nerealiste asupra barbatilor, ceea ce poate conduce la sentimente de inadecvare, depresie si o senzatie de lipsa de sens. El exploreaza modalitatile prin care barbatii pot fi raniti de aceste asteptari sociale si cum pot incepe sa se vindece si sa dezvolte un sens al scopului autentic in viata.

Cartea ofera insight-uri despre ranile psihologice profunde pe care barbatii le poarta cu ei, si ofera ghidare despre cum pot incepe sa se vindece si sa se indrepte catre o viata mai implinita si plina de sens.

Disponibil in stoc
In umbra lui Saturn - Despre ranirea si vindecarea barbatilor
36,55 RON 43,00 RON
(-15%)
36,55 RON 43,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ARHETIP
Anul publicarii
2023
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
208
ISBN
978-630-6550-23-4
Cod Bare EAN
5948417310297

Descriere

De-a lungul istoriei, barbatii au fost impovarati psihologic si spiritual de mostenirea saturniana (abominabilul zeu roman Saturn si-a mancat copiii, in incercarea de a-i opri sa-i uzurpe puterea) suferind de falsificarea emanciparii, fiind condusi de frica lor de femei si de alti barbati, ranindu-se pe ei si pe ceilalti.

In aceasta carte, apreciatul autor James Hollis abordeaza principalele problematici ale devenirii masculine, complexele psihologice care ne conduc inconstient toate relatiile, lipsa riturilor de trecere spre viata de adult, lipsa insotirii formatoare si a unei educatii sanatoase de care actuala cultura moderna sufera. Hollis ne dezvaluie tuturor dureroasele secrete ale psihicului masculin in incercarea de a ne insufla curajul de a imbratisa vindecarea:

• vietile barbatilor sunt la fel de mult guvernate de asteptarile de rol ca si vietile femeilor;
• barbatii sunt condusi in secret de frica;
• puterea femininului are o importanta imensa in economia psihica a barbatilor;
• pentru ca barbatii trebuie sa o paraseasca pe Mama si pentru ca ei trebuie sa transceada complexul matern, ranirea este necesara;
• barbatii participa la o conspiratie a tacerii al carei scop este inhibarea adevarului lor emotional;
• vietile barbatilor sunt violente pentru ca sufletele lor au fost violate;
• fiecare barbat poarta un dor profund pentru Tatal sau si pentru tatii sai tribali;
• ca sa se vindece, barbatii trebuie sa activeze in interiorul lor ceea ce nu au primit din exterior.

Atat barbatii, cat si femeile vor constata ca aceasta carte merita citita, nu doar pentru revelatiile pe care le aduce si pentru elucidarea „secretelor” pe care le poarta barbatii in inimile lor, ci si pentru perspectiva larga in legatura cu ceea ce avem de facut ca sa ne eliberam de cele mai daunatoare influente ale patriarhatului. Autorul ofera cu generozitate si modalitati practice prin care barbatii si-ar putea redobandi sentimentul integritatii personale.

„Calatoria Eroului din ziua de azi nu are loc in lumea fizica, ci in teritoriile ostile ale sufletului. Raul pe care barbatii trebuie sa-l infrunte nu este barbarul de la portile cetatii, ci intunericul interior, frica de care doar curajul ne poate elibera.”

„Odata ce am identificat rolul pe care mama il joaca in dezvoltarea noastra, odata ce am identificat complexul matern cu reverberatiile sale arhetipale, pierderea tatalui si a batranilor intelepti, inseamna ca am aflat cate ceva despre ceea ce avem de infruntat de unii singuri.”

„Barbatul trebuie sa se intrebe: Ce frici ma blocheaza? Ce sarcini stiu, in adancul inimii mele, ca trebuie sa imi asum? Ce ma cheama viata sa fac? Pot sa-mi apropii munca de suflet? Cum pot servi atat relatia de cuplu, cat si individuarea? De care dintre zonele din viata netraita a tatalui meu trebuie sa ma ocup, cucerindu-le? Vine apoi momentul de o importanta decisiva, riscul, indrazneala de a trai intrebarile in lumea existentiala. A fi barbat inseamna sa stii ce vrei si sa mobilizezi resursele interioare pentru a obtine acel ceva. Poate parea simplist, dar nu este. Deja este extraordinar de greu sa stim ce vrem! Cum putem separa adevarul interior de amestecul de complexe personale si de directive culturale? Iar dupa ce am aflat care este acest adevar, cum ne putem dobandi curajul de a-l trai in lumea reala?”

James Hollis

CUPRINS

INTRODUCERE 

1. Mostenirea saturniana: Juguri, roluri, asteptari 
2. Groaza de dragon: Femeia interioara si femeia exterioara 
3. Ranirea necesara: Rituri de trecere 
4. Foamea de Tata 
5. Vindecand sufletele barbatilor 
Cele 8 Secrete 
Complexul Matern / Sarcina Tatalui 
Ce este vindecarea si cine este vindecatorul? 
7 pasi catre vindecare 

BIBLIOGRAFIE 

INDEX 


James Hollis

James Hollis, doctor in psihologie, este absolvent al institutului C. G. Jung din Zürich. A sustinut numeroase conferinte in America de Nord despre mitologie si religie, despre problemele barbatilor si criza varstei mijlocii. Are un cabinet privat in Philadelphia si unul in Linwood, New Jersey, unde si locuieste.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AR029
Anul aparitiei
2023
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Under Saturn's Shadow: The Wounding and Healing of Men (Studies in Jungian Psychology by Jungian Analysts)
Limba
Romana
Nr. pagini
208
ISBN
978-630-6550-23-4
Traducator
Andrei Gaitanaru, Sorana Otetea

Articole