15%

Elementele filosofiei lui Newton

Voltaire (Autor)

Cand Voltaire publica Elementele filosofiei lui Newton in 1738 - in Franta - stiinta newtoniana incepuse sa inlocuiasca in mod decisiv filosofia naturala carteziana. Fiind prima popularizare in limba franceza a perspectivei newtoniene asupra lumii - cartea lui Voltaire a facut cunoscute publicului larg filosofia naturala - optica si mecanica lui Newton - fiind imediat tradusa in engleza - in germana si in italiana. In aceste conditii - Elementele filosofiei lui Newton reprezinta o lucrare fundamentala pentru intelegerea raspandirii ideilor newtoniene si a dezvoltarii Iluminismului - cu precadere in Franta

Disponibil in stoc
Elementele filosofiei lui Newton
27,20 RON 32,00 RON
(-15%)
27,20 RON 32,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
COGITO
Anul publicarii
2017
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
240
ISBN
978-973-111-657-0
Cod Bare EAN
5948417240211

Descriere

Cand Voltaire publica Elementele filosofiei lui Newton in 1738, in Franta, stiinta newtoniana incepuse sa inlocuiasca in mod decisiv filosofia naturala carteziana. Fiind prima popularizare in limba franceza a perspectivei newtoniene asupra lumii, cartea lui Voltaire a facut cunoscute publicului larg filosofia naturala, optica si mecanica lui Newton, fiind imediat tradusa in engleza, in germana si in italiana. In aceste conditii, Elementele filosofiei lui Newton reprezinta o lucrare fundamentala pentru intelegerea raspandirii ideilor newtoniene si a dezvoltarii Iluminismului, cu precadere in Franta.

*

„Scopul principal, in cercetarea pe care o fac, este de a prezenta, mie și poate catorva cititori, ideile clare cu privire la legile fundamentale ale naturii, descoperite de Newton. Voi examina pana unde s-a ajuns inainte de el, de unde a plecat el, unde s-a ajuns și, uneori, ce s-a mai aflat dupa el. […] Vom incerca sa punem aceste Elemente la indemana celor care nu cunosc din Newton și din filosofia sa decat numele. Știința naturii este un bun ce aparține tuturor oamenilor. Toata lumea ar vrea sa aiba cunoștința de bunul propriu, dar puțini au timp sau rabdare sa-l calculeze; Newton este cel care a socotit pentru ei.”

Voltaire


Voltaire

François-Marie Arouet (1694-1778), cunoscut sub pseudonimul Voltaire, a fost un ilustru  filosof  francez iluminist, dramaturg, istoric, poet, romancier, eseist si pamfletist. Cunoscut si  indragit de public pentru discursul sau acid, Voltaire a atacat institutia Bisericii Catolice, sustinand libertatea cultelor, libertatea de expresie si laicizarea statului.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numara:  romanul  filosofic Zadig, nuvela Candide sau optimismul, piesa de teatru Oedip, poemul epic Henriada, Scrisori filosofice.

 

Alte carti de Voltaire

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000Z21
Anul aparitiei
2017
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Les elements de la philosophie de Newton
Teme de interes
Filosofia ca mod de viata, Lecturi filosofice, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
240
ISBN
978-973-111-657-0
Traducator
Adrian Nita

Articole