Upanisad

Categorii: CLASIC , Hinduism (yoga) , Hinduism (yoga) - CLASIC

In paginile acestui volum sunt adunate traducerile a douasprezece texte: Taittiriya-Upanisad - Aitareya-Upanisad - Kausitaki-Brahmana Upanisad - Svetasvatara Upanisad - Mundaka Upanisad - Mandukya Upanisad - Maitreya Upanisad - Vajrasucika Upanisad - Kaivalya Upanisad - Jabala Upanisad - Kali-Santarana...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Upanisad
In paginile acestui volum sunt adunate traducerile a douasprezece texte: Taittir...
0,00 RON
(-%)

Descriere

In paginile acestui volum sunt adunate traducerile a douasprezece texte: Taittiriya-Upanisad, Aitareya-Upanisad, Kausitaki-Brahmana Upanisad, Svetasvatara Upanisad, Mundaka Upanisad, Mandukya Upanisad, Maitreya Upanisad, Vajrasucika Upanisad, Kaivalya Upanisad, Jabala Upanisad, Kali-Santarana Upanisad si Yogaraja-Upanisad. Upanisadele marcheaza inceputul gandirii metafizice in India, trecerea de la investigatia si explicatia empirica sau mitologica a intregii existente la analiza reductiva, centrata pe cautarea unui principiu unificator al unui anumit tip de experiente, sau chiar al intregii experiente, in ansamblul ei, analiza ce nu isi mai gasea punctul final in registrul imanent. Nasterea lor este precedata si cauzata de aparitia unor alte scrieri cu caracter religios, insa in mica masura filosofic, adica Vedele.

Ovidiu Cristian Nedu

In upanisadele prezentate in acest volum deslusim materializari fragmentare cuprinse in acea Philosophia perennis, care transcende orice granite, permitand descifrarea unor valori sapientiale prin care omul sa isi poata regasi propria perenitate. Intelepciunea ca lege a firii, ca dat primordial, nu este circumscrisa la o anumita rasa, la un anumit popor sau la o anumita natiune. Ea este o esenta data la care poate participa orice om. De aceea, redarea si in limba romana a acestor texte, incarcerate in chingile unei limbi greu accesibile, este un act prin care se deschide drum de acces spre alte dimensiuni ale intelepciunii naturale, conturata de om prin experienta vie, pentru om. Caci upanisadele in ansamblul lor sunt rezultatul ascezei meditative, al cautarii in strafunduri, al discernerii prin experienta umana a intelepciunii datatoare de speranta. Nu imperiul fluctuatiei iluzorii al vesnicei reveniri este esenta vietii, ci esenta nepieritoare, identica cu neschimbabilul Absolut.

Prof. Dr. Remus Rus

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000B101
Colectia
CARTI FUNDAMENTALE
Anul aparitiei
2006
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Teme de interes
CLASIC, Hinduism (yoga), Hinduism (yoga) - CLASIC
SKU editii anterioare
000B12
ISBN editii anterioare
973-3453-37-6
Limba
Romana
Nr. pagini
286
ISBN
973-7970-51-9
Cod bara editii anterioare
5948417020127
Traducator
Ovidiu Cristian Nedu