15%

Recuperarea in urma traumei, abuzului sau neglijentei emotionale

PTSD - 13 pasi esentiali ai procesului de vindecare.

Pete Walker (Autor)

Daca te-ai simtit nedorit, respins, urat sau dispretuit intr-o perioada a copilariei tale, este posibil ca aceasta trauma sa aiba efecte inutile, persistente in prezent. Acesta carte este un ghid practic de recuperare destinat atat specialistilor cat si publicului larg ce cuprinde exercitii pentru a avansa de la mostenirea toxica a trecutului (rusine,frica, depresie) la o viata armonioasa si plina de sens.

Aceasta carte descrie o abordare de tratament multimodal al CPTSD (In romana TSPT complexa – Tulburare de stres post-traumatic complexa) si functioneaza si ca o harta pentru a te ajuta sa intelegi progresia oarecum liniara a vindecarii si labirintul de sarcini complexe care sunt necesare pentru o recuperare eficienta. 

Disponibil in stoc
Recuperarea in urma traumei, abuzului sau neglijentei emotionale - PTSD - 13 pasi esentiali ai procesului de vindecare.
49,72 RON 58,50 RON
(-15%)
49,72 RON 58,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PSIHOPRACTICA
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
368
ISBN
978-973-111-973-1
Cod Bare EAN
5948417460237

Descriere

PTSD complex sau CPTSD (In romana TSPT complexa – Tulburare de stres post-traumatic complexa) este un set de reactii invatate si reprezentate de nereusita de a indeplini numeroase sarcini de dezvoltare importante. Aceasta inseamna ca tulburarea este dobandita, nu mostenita genetic. Cu alte cuvinte, spre deosebire de majoritatea diagnosticelor cu care este confundata, nu este nici innascuta, si nici nu reprezinta un defect de caracter. Asadar, este invatata. Nu este intiparita In ADN-ul tau. Este o tulburare cauzata de cultura [mediului] in care ai fost ingrijit (sau In care nu ai fost ingrijit), nu de natura ta.

Aceasta carte descrie o abordare de tratament multimodal a CPTSD. Este orientata catre cea mai intalnita forma de CPTSD, aceea care provine din cresterea intr-o familie unde au existat abuzuri severe si/sau neglijenta. Astfel, cartea descrie un parcurs de vindecare a ranilor provocate de trauma abuzului si abandonului. Putem vorbi de abuz traumatizant si abandon la nivel verbal, emotional, spiritual si/sau fizic. Mai mult, abuzul sexual este deosebit de traumatizant. Sunt de parere ca exista o epidemie de familii traumatizante.

Aceasta carte este efortul meu plin de speranta de a crea o harta pe care sa o poti urma pentru a vindeca ranile care vin din faptul ca nu ai primit suficienta dragoste in copilarie. Daca uneori devin putin repetitiv cu privire la unele probleme, precum diminuarea vocii critice si trairea doliului pentru pierderile din copilarie, fac asta in incercarea mea de a gasi diferite modalitati de a sublinia din nou si din nou importanta capitala a abordarii acestor teme ale procesului de recuperare. Daca te ratacesti si nu esti sigur cum sa regasesti drumul, aceste teme vor fi intotdeauna elemente esentiale care te vor ajuta sa revii.” Pete Walker, autor.

*

"Parintii care abuzeaza si abandoneaza ne pot rani si abandona la multe niveluri: cognitiv, emotional, spiritual, fizic si relational. Ca sa te recuperezi, trebuie sa inveti cum sa te autosustii pentru a-ti satisface nevoile de dezvoltare nesatisfacute la fiecare nivel care este relevant pentru experienta ta traumatica din copilarie.”

*

„Un supravietuitor cu PTSD poate invata sa isi elimine prin doliu frica – acea moarte a sentimentului de siguranta. El poate invata sa isi elimine prin doliu rusinea – acea moarte a sentimentului ca esti valoros. El poate invata sa isi elimine prin doliu depresia – acea moarte a sentimentului ca esti cu adevarat viu.”

*

„In cele din urma, sa intelegi cu adevarat semnificatia profunda a neglijentei emotionale din copilarie este o realizare care Iti da putere. Adesea flashbackul din PTSD este anulat daca realizezi pe moment ca lipsa de speranta si confuzia este o retraire emotionala a traumei din copilarie."


PARTEA I

O IMAGINE DE ANSAMBLU ASUPRA VINDECARII

Capitolul 1. Calatoria de vindecare a CPTSD

Capitolul 2. Niveluri de recuperare

Capitolul 3. Imbunatatirea relațiilor

Capitolul 4. Evolutia recuperarii

PARTEA A II-A

NUANTELE FINE ALE RECUPERARII

Capitolul 5. Și daca nu am fost niciodata lovit?

Capitolul 6. Care este tipul meu de trauma?

Capitolul 7. Recuperarea din codependenta cauzata de trauma

Capitolul 8. Gestionarea flashbackurilor emotionale

Capitolul 9. Atenuarea criticului interior

Capitolul 10. Atenuarea criticului exterior

Capitolul 11. Doliul

Capitolul 12. Harta: gestionarea depresiei de abandon

Capitolul 13. O abordare relaționala a vindecarii abandonului

Capitolul 14. Iertarea: incepe cu tine

Capitolul 15. Biblioterapia și comunitatea cartilor

Capitolul 16. Instrumente de self

BILBIOGRAFIE


Pete Walker

Pete Walker este consilier in asistenta sociala si psihologica, lector, autor si psihoterapeut specializat in ajutorarea adultilor traumatizati prin expunerea repetata la abuz si (sau) neglijare timpurie. 

Pete este director al Lafayette Counseling Center si lucreaza de treizeci de ani ca profesor si profesionist in domeniul sanatatii mintale, fiind autorul cartilor, The Tao of Fully Feeling: Harvesting Forgiveness Out of Blame, Complex PTSD: From Surviving to Thriving: a guide and map for recovering from childhood trauma (Recuperarea in urma traumei, abuzului sau neglijentei emotionale - PTSD: 13 pasi esentiali ai procesului de vindecare).

Carti din colectia Psihopractica

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PP023
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Complex PTSD: From Surviving to Thriving: A Guide and Map for Recovering from Childhood Trauma
Teme de interes
Pierdere si transformare, Trauma - obstacol sau oportunitate, Zilele Sanatatii Mintale, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
368
ISBN
978-973-111-973-1
Traducator
Sebastian Olar

Articole