Cand nu se mai canta Mahabharata

Florina Dobre (Autor)

Studiind sanscrita la Delhi - Florina Dobre si-a facut intrarea in scoala romaneasca de indianistica. Inainte de a-si lua in serios cariera doctorala - o poetica innascuta a rasa-dhvani o pune in starea marturisitoare a unui jurnal printre jurnalele indiene ale generatiei ei....

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cand nu se mai canta Mahabharata
Colectia
CONFLUENTE
Anul publicarii
2002
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
256
ISBN
973-9453-54-6
Cod Bare EAN
5948417150046

Descriere

Studiind sanscrita la Delhi, Florina Dobre si-a facut intrarea in scoala romaneasca de indianistica. Inainte de a-si lua in serios cariera doctorala, o poetica innascuta a rasa-dhvani o pune in starea marturisitoare a unui jurnal printre jurnalele indiene ale generatiei ei. (Dr. George Anca) Jurnalul unei femei, intr-o lume a barbatilor, "unsi" de traditie drept povestitori exclusivi ai Indiei. O carte care readuce in literatura despre India ungherul pierdut....In coltul acela unde pasul barbatului n-a patruns, in umbra grabei masculine de a sti, de a atinge, de a epata, se trezeste ca o femeie din somn, o alta Indie. Florina Dobre a intins in fata ochilor nostri uimiti un borangic pe alocuri rupt de muson, care ne va tine cu sufletul la gura.

Adelina Patrichi


Florina Dobre

Florina Dobre (n. 1974, Pitesti) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. A studiat timp de doi ani (1996/1997 si 1998/1999) limba sanscrita la Universitatea din Delhi - India. A obtinut masteratul in filozofia culturii la Universitatea din Bucuresti, iar in prezent este doctoranda cu o teza in filozofia limbajului.

A tradus din sanscrita Upadesa Sahasri (Cartea celor o mie de invataturi) a lui Sankaracarya aparuta la editura Herald, fiind unul redactorii revistei de indianustica "Bibliotheca Indica".

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000P04
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
256
ISBN
973-9453-54-6

Articole