Constantin Scrima

Chemarile din noapte

Lucrarea de fata este cea de a doua carte semnata de Constantin Scrima. Ea aduna intre copertile sale o parte din scrierile autorului - pe acelea care au supravietuit - fie datorita publicarii lor - fie altor cauze. In timpul razboiului s-au pierdut - insa - doua pachete de versuri (Cantece de...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Chemarile din noapte
Lucrarea de fata este cea de a doua carte semnata de Constantin Scrima. Ea aduna...
0,00 RON
(-%)

SKU
000P13
Colectia
CONFLUENTE
Autor
Constantin Scrima
Anul aparitiei
2004
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
110
ISBN
973-96861-2-5

Descriere

Lucrarea de fata este cea de a doua carte semnata de Constantin Scrima. Ea aduna intre copertile sale o parte din scrierile autorului, pe acelea care au supravietuit, fie datorita publicarii lor, fie altor cauze. In timpul razboiului s-au pierdut, insa, doua pachete de versuri (Cantece de stepa si La umbra minaretelor), iar in anii `50, cateva piese de teatru si alte lucrari. Majoritatea poeziilor cunoscute noua au fost scrise pana in anul 1941, anul mobilizarii pe front; dupa demobilizare, foarte rar, a revenit asupra poeziei, compunand cateva bucati in 1947 si in anii urmatori. Constituita dintr-un numar restrans de poezii, lirica lui Constantin Scrima are culoare distinctiva a unei literaturi in proces de formare, intr-o epoca, cand spiritualitatea dobrogeana incepuse sa-si croiasca fagasul propriu.

Scrise intr-un interval larg de timp - prozele semnate de Constantin Scrima se inscriu in perimetrul beletristicii dar si al literaturii-document. Prima bucata purtand numele "La umbra minaretelor" se apropie de profilul unei monografii sentimentale, coroborate cu memorialistica. A doua lucrare este, in cea mai mare parte, un jurnal de front, cum il recomanda si titlul: "De pe malul marii, la inaltimile Tatrei (Drumul unui combatant)". Amanuntele despre circumstantele in care a fost creata cea dintai lucrare ne ofera chiar autorul in secventa de inceput intitulata: "In loc de introducere". In climatul literar local si national, Constantin Scrima se inscrie ca un poet de factura traditionalista, de coloratura balcanic-pontica, iar ca prozator, un evocator de atmosfera orientala si un analist de seama al prozei de razboi.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review