Dictionar - metafizica, teosofie, masonerie

Dictionar - domenii: teosofie - esoterism - metafizica - masonerie. Argument: publicarea acestui dictionar raspunde unei nevoi exprimate adesea - aceea de a da cititorului o definitie scurta si clara a notiunilor care ii sunt noi (intalnite in termeni care ii sunt straini) cu scopul de a-i usura...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Dictionar - metafizica, teosofie, masonerie
Colectia
ESOTERICA
Anul publicarii
2002
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
304
ISBN
973-96861-5-x

Descriere

Dictionar - domenii: teosofie, esoterism, metafizica, masonerie. Argument: publicarea acestui dictionar raspunde unei nevoi exprimate adesea, aceea de a da cititorului o definitie scurta si clara a notiunilor care ii sunt noi (intalnite in termeni care ii sunt straini) cu scopul de a-i usura studiul pe care il intreprinde asupra unor lucrari specializate. Termenii alesi sunt cei care apar cel mai frecvent in astfel de imprejurari. O mare parte sunt cuvinte sanscrite pentru care s-a adoptat sistemul de transliteratie adoptat de lexicografia engleza (vezi excelenta lucrare a lui P.Hoult, A dictionnary of some theosophical terms, London, T.P.S.).

Ar fi foarte usor de criticat alegerea in mod necesar arbitrara a cuvintelor care figureaza in acest lexic. Noi speram totusi ca el va putea sa raspunda in buna parte scopului pentru care a fost alcatuit. L-am dorit simplu, precis, concis, si, in acelasi timp, suficient de complet pentru a servi atat specialistilor cat si publicului larg ca un instrument de lucru sigur si rapid.


Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000M01
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
304
ISBN
973-96861-5-x

Articole