21%

Istoria francmasoneriei

Imprumutand limbajul tehnic al arheologiei - voi spune ca istoria masoneriei poate fi impartita in doua perioade –una preistorica - iar alta istorica. Prima este traditionala - iar a doua documentara. Intr-o cercetare istorica - fiecare dintre aceste diviziuni trebuie clar definita. Exista si o alta impartire - anume in istorie ezoterica si exoterica.

Disponibil in stoc
Istoria francmasoneriei
39,10 RON 50,00 RON
(-21%)
39,10 RON 50,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ARTA REGALA
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
14 x 21 cm.
Numar pagini
352
ISBN
978-973-111-931-1
Cod Bare EAN
5948417470199

Descriere

„Imprumutand limbajul tehnic al arheologiei, voi spune ca istoria masoneriei poate fi impartita in doua perioade –una preistorica, iar alta istorica. Prima este traditionala, iar a doua documentara. Intr-o cercetare istorica, fiecare dintre aceste diviziuni trebuie clar definita. Exista si o alta impartire, anume in istorie ezoterica si exoterica. Prima apartine exclusiv arcanei ordinului si, dupa cum am spus, nu poate fi subiectul cercetarii istorice. Cea de-a doua revine in mod adecvat sferei studiului istoric si se supune tuturor legilor criticii istorice.

Atunci cand abordam francmasoneria ca pe una dintre organizatiile sociale ale lumii, ca pe una dintre acele institutii care reprezinta rezultatele civilizatiei si care au aparut pe parcursul evolutiei societatii si, in final, cand analizam care sunt influentele pe care conditiile diferite ale acelei societati le-au produs asupra ei si ce influente a produs la randul ei asupra acestor conditii diferite, ne angajam la gasirea unei solutii pentru o problema istorica si trebuie sa realizam cercetarea folosind o metoda istorica, si nu altfel. Trebuie sa eliminam orice speculatie, pentru ca istoria se ocupa numai de fapte."

*


„Dintre toate obiectele prin care se exprima stiinta masonica, cel mai important, cel mai de pret si, de departe, cel mai relevant este templul din Ierusalim. […] Luati-i Francmasoneriei dependenta de templu, eliminati din ritualul ei orice referire la acel edificiu sacru si la legendele legate de el, si sistemul insusi va fi condamnat la decadenta si moarte grabnica.”

Albert Mackey, Istoria francmasoneriei


Albert G. Mackey

Albert Gallatin Mackey (12 martie 1807-20 iunie 1881) se naste in Carolina de Sud (SUA); pana in 1854 practica medicina, urmand o perioada in care preocuparile legate de masonerie si de literatura ii ocupa cea mai mare parte din timp. In 1865, presedintele de atunci al Statelor Unite (Andrew Johnson) il insarcineaza cu administratia porturilor. Mai tarziu, fiind invins intr-o cursa electorala pentru Senat, alege, in anul 1870, sa se mute la Washington. In paralel cu aceste evenimente, se initiaza in francmasonerie, ajungand la cele mai inalte grade.

Dupa redactarea lucrarii Un Lexicon al Francmasoneriei, in 1845, va continua sa publice mai multe carti despre francmasonerie, una dintre cele mai importante fiind Enciclopedia Francmasoneriei, care, alaturi de Legendele, miturile si simbolurile Francmasoneriei, reprezinta o lucrare de referinta in domeniu.

Carti din colectia Arta regala

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00RG019
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
14 x 21 cm.
Titlul original
The History of Freemasonry - Published by The Masonic History Company New York and London
Teme de interes
Ce este si ce nu este francmasoneria?, Istoria si doctrina francmasoneriei, titluri Herald
SKU editii anterioare
00RG004
ISBN editii anterioare
978-973-111-675-4
Limba
Romana
Nr. pagini
352
ISBN
978-973-111-931-1
Cod bara editii anterioare
5948417470045
Traducator
Monica Medeleanu

Articole

  • Istoria francmasoneriei
    Istoria francmasoneriei
    Istoria francmasoneriei este un subiect in masura sa starneasca patimi, controverse, dispute. De multa vreme se confrunta doua tabere: cea care sustine coborarea in timp pana la stramosi, pe de o...