Albert G. Mackey

Istoria francmasoneriei

Categorii: Ce este si ce nu este francmasoneria? , Istoria si doctrina francmasoneriei , titluri Herald

Imprumutand limbajul tehnic al arheologiei - voi spune ca istoria masoneriei poate fi impartita in doua perioade –una preistorica - iar alta istorica. Prima este traditionala - iar a doua documentara. Intr-o cercetare istorica - fiecare dintre aceste diviziuni trebuie clar definita. Exista si o alta impartire - anume in istorie ezoterica si exoterica.

Disponibil in stoc
Istoria francmasoneriei
Imprumutand limbajul tehnic al arheologiei - voi spune ca istoria masoneriei poa...
42,50 RON 50,00 RON
(-15%)
42,50 RON 50,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

SKU
00RG019
Colectia
ARTA REGALA
Autor
Albert G. Mackey
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
14 x 21 cm.
Titlul original
The History of Freemasonry - Published by The Masonic History Company New York and London
SKU editii anterioare
00RG004
ISBN editii anterioare
978-973-111-675-4
Limba
Romana
Nr. pagini
352
ISBN
978-973-111-931-1
Cod bara editii anterioare
5948417470045
Traducator
Monica Medeleanu

Frecvent citite impreuna cu:

Descriere

„Imprumutand limbajul tehnic al arheologiei, voi spune ca istoria masoneriei poate fi impartita in doua perioade –una preistorica, iar alta istorica. Prima este traditionala, iar a doua documentara. Intr-o cercetare istorica, fiecare dintre aceste diviziuni trebuie clar definita. Exista si o alta impartire, anume in istorie ezoterica si exoterica. Prima apartine exclusiv arcanei ordinului si, dupa cum am spus, nu poate fi subiectul cercetarii istorice. Cea de-a doua revine in mod adecvat sferei studiului istoric si se supune tuturor legilor criticii istorice.

Atunci cand abordam francmasoneria ca pe una dintre organizatiile sociale ale lumii, ca pe una dintre acele institutii care reprezinta rezultatele civilizatiei si care au aparut pe parcursul evolutiei societatii si, in final, cand analizam care sunt influentele pe care conditiile diferite ale acelei societati le-au produs asupra ei si ce influente a produs la randul ei asupra acestor conditii diferite, ne angajam la gasirea unei solutii pentru o problema istorica si trebuie sa realizam cercetarea folosind o metoda istorica, si nu altfel. Trebuie sa eliminam orice speculatie, pentru ca istoria se ocupa numai de fapte."

*


„Dintre toate obiectele prin care se exprima stiinta masonica, cel mai important, cel mai de pret si, de departe, cel mai relevant este templul din Ierusalim. […] Luati-i Francmasoneriei dependenta de templu, eliminati din ritualul ei orice referire la acel edificiu sacru si la legendele legate de el, si sistemul insusi va fi condamnat la decadenta si moarte grabnica.”

Albert Mackey, Istoria francmasoneriei

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review