Evolutia oculta a umanitatii

    Sufletului nostru nemuritor ii apartine ca mostenire un vast univers nevazut ce scapa puterii noastre de intelegere si unde viata noastra va fi un sir nesfarsit de fapte divine printre capodopere divine. Un contact chiar de o clipa cu aceasta imensa lume invizibila ne va...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Evolutia oculta a umanitatii
Colectia
AVENTURA SPIRITULUI
Anul publicarii
2002
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
320
ISBN
973-96861-4-1

Descriere

    Sufletului nostru nemuritor ii apartine ca mostenire un vast univers nevazut ce scapa puterii noastre de intelegere si unde viata noastra va fi un sir nesfarsit de fapte divine printre capodopere divine. Un contact chiar de o clipa cu aceasta imensa lume invizibila ne va corecta viziunea pe care, ca muritori, o avem asupra lucrurilor si va imprima vietii si evolutiei noastre o semnificatie a carei atractie nu va pali nicicand. Toate indoielile se vor risipi, asa cum se ridica ceata la ivirea soarelui, de indata ce omul va putea sa vada el insusi si sa cunoasca nemijlocit fara a se rezuma numai la a crede. Printre multi dintre noi aceasta viziune este inca foarte greu de atins; exista totusi o alta viziune, aceea a inteligentei purificate si a intuitiei glorioase, care reprezinta cu adevarat lumina ce ne calauzeste pasii pe intunecatele carari ale lumii noastre muritoare.

Jinarajadasa

 


Jinarajadasa Curuppumullage

Curuppumullage Jinarajadasa (1875-1953) - presedinte al Societatii Teozofice de la Adyar. Scrierile lui Jinarajadasa inglobeaza o suma de meditatii religioase, filozofice, literare artistice, stiintifice cat si cugetari inspirate de chimia oculta si alchimie. Cunoscut, de asemenea, pentru abilitatile sale lingvistice iesite din comun, fiind capabil sa scrie in majoritatea limbilor europene. In 1889 devine secretarul lui Charles Webster Leadbeater, alaturi de care a calatorit in Anglia. Aici il cunoaste pe A.P. Sinnett, presedintele Lojei Londoneze a Societatii Teozofice si pe Dorothy M. Graham, cu care se va casatori in 1916. In anul urmator, aceasta, alaturi de Annie Besant, fondeaza la Adyar Asociatia Indiana a Femeilor. Jinarajadasa a fost vicepresedinte al Societatii Teozofice intre anii 1921 si 1928. Dupa moartea lui Arundala in 1945, devine presedintele Societatii teozofice de la Adyar, pozitie pe care o ocupa pana la moartea sa, in 1953.

 

Opera (selectiv):

The meeting of the East and the West

The message of the future

The Divine vision

The heritage of our Fathers

The seven veils of consciousness

Theosophy and modern thought

The nature of mysticism

The faith that is the life

First Principles of Theosophy

Occult Investigations (Evolutia oculta a umanitatii, Editura Herald, 2002)

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000D05
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
320
ISBN
973-96861-4-1
Traducator
Ilie Iliescu

Articole