Jiddu Krishnamurti

Deplinatea vietii

Acest volum - in trei parti - contine noi aspecte ale invataturii lui Krishnamurti. Mai intai o serie de vii discutii cu un fizician si un psihiatru - purtate la Brockwood Park - Anglia; apoi - esenta discutiilor sale publice care au avut loc cu un mic grup de auditori la Ojai - California....

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Deplinatea vietii
Acest volum - in trei parti - contine noi aspecte ale invataturii lui Krishnamur...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Acest volum, in trei parti, contine noi aspecte ale invataturii lui Krishnamurti. Mai intai o serie de vii discutii cu un fizician si un psihiatru, purtate la Brockwood Park, Anglia; apoi, esenta discutiilor sale publice care au avut loc cu un mic grup de auditori la Ojai, California. Krishnamurti, profesorul David Bohm si dr. David Shainberg exploreaza ratiunile pentru care omenirea a trait vreme de mii de ani in haos si suferinta. Ei aduc la lumina, drept cauza principala, fragmentarea mintii atat de profund conditionata de rasa si nationalitate, religie si ideologie, totul producand frica, divizare si conflict.

La intrebarea: "De ce continuati sa traiti intr-o astfel de lume macinata de discordie?", Krishnamurti nu cauta sa evite raspunsul; dimpotriva, abordeaza chestiunea frontal. Printre materialele preluate din aceste discutii publice se gaseste si cel care include o problema pe care Krishnamurti n-a incetat sa o demonstreze ani indelungati.

Krishnamurti nu este preocupat de idei sau ipoteze privitoare la constiinta, ci de directa intelegere a conditiei imediate a psihicului - toate teoriile, filosofiile si credintele religioase sunt abstractii negand aceasta imediatete. El subliniaza faptul ca mintea este neincetat ocupata cu gandirea, astfel ca ea a pierdut orice contact cu libertatea ei originara si neconditionata. Procesul gandirii este aservit timpului iar spatiul ei ingustat de identificare; eliberata de procesul gandirii, mintea recupereaza spatiul nemarginit iar timpul capata un inteles diferit - mintea ajunge intr-o stare de deplina claritate si cunoaste ce este iubirea.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000D06
Colectia
AVENTURA SPIRITULUI
Autor
Jiddu Krishnamurti
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
THE WHOLENESS OF LIFE
Limba
Romana
Nr. pagini
320
ISBN
973-9453-43-0