15%
Daniel Hoblea

Galceava himerelor

Categorii: titluri Herald

Desi Galceava himerelor este o imagine a iluziei cosmice - exista in acest jurnal interior si sentinte izvoratoare de lumina. Luciditatea este cea mai subtila si mai elevata manifestare a iubirii. Daca - in genere - iubirea e socotita ca o stare irationala - autorul crede in iubire ca...

Stoc limitat
Galceava himerelor
Desi Galceava himerelor este o imagine a iluziei cosmice - exista in acest jurna...
18,70 RON 22,00 RON
(-15%)
18,70 RON 22,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Desi Galceava himerelor este o imagine a iluziei cosmice, exista in acest jurnal interior si sentinte izvoratoare de lumina. "Luciditatea este cea mai subtila si mai elevata manifestare a iubirii". Daca, in genere, iubirea e socotita ca o stare irationala, autorul crede in iubire ca luciditate. E un paradox, ca atatea altele din cartea sa, dar tocmai de aceea el depaseste opinia comuna, scapand iluziei existentiale. Luciditatea este o stare de veghe care ridica iubirea peste patima si sentimentalism, urcand-o in zona duhului. Astfel, autorul poate sa spuna: "Certitudinea inimii: inefabilul este evidenta absoluta si evidenta - inefabilul absolut. Dar Absolutul? Absolutul nu este decat o adiere de Dumnezeu". Se profileaza dar, doar in aceste doua citate, o intreaga metafizica a iubirii exaltante, pe calea spre implinire. Si, astfel, Galceava himerelor e depasita si transmutata in vesnicie prin boarea suflului divin. Intram, asadar, cu acest jurnal, in zona marilor mistere.

Florin Mihaescu

*

Galceava himerelor este o carte bulversanta. Fragmentele sale, ganduri, reflectii, cugetari, formeaza un corp coerent al revoltei si al melancoliei asa cum pot acestea doua sa se ingemaneze in sufletul unui om tanar care nu mai rabda si in acelasi timp rabda prin nobilul exercitiu al contemplarii. Citesti randurile sale cu mandria ca esti cititor si ca limba romana mai poate gazdui un autor care-i foloseste cuvintele pentru a ajunge la Logos. Dar pana atunci el traverseaza pustiul ca un adevarat pelerin pe care nu-l sperie departarile si stie sa nu moara de sete sau de foame.

Dan Stanca

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia