Spre Stele

Ina Iliescu (Autor)

Spre Stele este un volum de versuri ce reuneste creatii ale Inei Iliescu din diferite perioade. Unitar sub aspect stilistic - lasa totusi sa se intrevada viziuni diferite asupra intregului vietii. De la tentele romantice ce defineau primele sale poezii publicate - scriitoare evolueaza spre o...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Colectia
CONFLUENTE
Anul publicarii
2002
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
240
ISBN
973-0453-28-7

Descriere

Spre Stele este un volum de versuri ce reuneste creatii ale Inei Iliescu din diferite perioade. Unitar sub aspect stilistic, lasa totusi sa se intrevada viziuni diferite asupra intregului vietii. De la tentele romantice ce defineau primele sale poezii publicate, scriitoare evolueaza spre o imagerie incorporand firesc, indeosebi in partea finala, simboluri si reprezentari ale unui spatiu spiritual la care a tanjit mereu - cel oriental.


Ina Iliescu

Ecaterina-Ina Iliescu (Lucescu) s-a nascut la Craiova in 2 octombrie 1921. Inca din tinerete se dedica scrisului. Este remarcata inca de la primele ei poezii de personalitati literare consacrate ale vremii si incurajata sa continue. Colaboreaza la Analele culturale "Cele Trei Crisuri", unde ii sunt publicate primele lucrari, in anul 1942.

Dificultatile materiale cu care se confrunta o indeparteaza de activitatea literara. Se angajeaza la Studioul Cinematografic Bucuresti in domeniul creatiei artistice, unde activeaza vreme indelungata. Incepe din nou sa scrie, in putinul ragaz pe care i-l ingaduie munca la film.

Soarta, insa, ii este neprielnica. Se imbolnaveste; o boala grea ii face viata din ce in ce mai apasatoare. Suporta cu stoicism aceasta nefericita incercare si continua sa scrie in rarele clipe de liniste. Moare la 27 mai 1998.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000P07
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
240
ISBN
973-0453-28-7

Articole