Ce se ascunde în spatele comportamentului compulsiv - Ana Maria Draguta

 

Ce aduce nou Gabor Mate prin cartea Pe taramul fantomelor infometate este tocmai blandetea si compasiunea cu care ne uitam la persoanele care sufera de dependente.

Psihologul Ana Maria Draguta ne ajuta sa deslusim modul aparte prin care Gabor Mate nu aduce judecata cu care eram obisnuiti, ca e ceva in neregula cu persoana dependenta si ca aceasta era supusa oprobriului public.

 

 

 

El isi pune intrebarea esentiala de ce exista durerea in spatele dependentei, el cauta in spatele comportamentului adictiv ce a determinat persoana sa caute dependenta ca o solutie la suferinta. Indiferent de ce obiect are dependenta noastra ea functioneaza pe acelasi circuit neuronal, ea incearca sa ne aline o durere pe care o evitam folosind dependenta. Fie ca este o dependenta de droguri sau dependenta de shopping, obiectul dependentei este diferit dar mecanismul este acelasi, mecanismul de protectie impotriva durerii si a suferintei. 

 

Comentarii

Carte
Pe taramul fantomelor infometate - Prizonieri in lumea dependentei In bestsellerul sau de referinta, Pe taramul fantomelor infometate , dr. Gabor Maté ne introduce in lumea promiscua, greu accesibila a dependentei, care isi poarta chipul cel mai hidos in suburbiile...
Adauga in cos Detalii produs
Autor
Gabor Mate Renumit vorbitor si autor al mai multor carti devenite bestseller, Dr. Gabor Maté este foarte cautat pentru expertiza sa in varii subiecte precum adictie, stres si dezvoltarea individului cu accent...
Detalii autor
Colectie
PSIHOTERAPIA
Detalii colectie