Blog-uri postate recent - Editura Herald - Blogul Editurii Herald

Cum comand cărţi

1Va logati sau creati un cont nou.
2Adaugati un produs in cos si finalizati comanda.
3Beneficiati de transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Pentru orice nelamuriri va stam la dispozitie la contact [ @ ] edituraherald.ro. Va multumim!

 

 

Program Showroom

Lu-Vi 9:00 - 17:30

Telefoane

0771-664-320, 021-3194060, 021-3194061

CREARE CONT

Nume complet

*

E-mail

*

Confirmare E-mail

*

Parola

*

Confirmare parola

*

Antispam ( 5 + 3 =)

*

Ati uitat parola?

*

Blogul Editurii Herald

Descopera cartile care te transforma!

 • Acasă
  Acasă This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categorii
  Categorii Displays a list of categories from this blog.
 • Etichete
  Etichete Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggeri
  Bloggeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Echipe de Blog
  Echipe de Blog Find your favorite team blogs here.
 • Autentificare
  Autentificare Login form
Blog-uri postate recent
18
Aug

A fi sau a nu fi fericit? [Fragment de Jacques Salomé]

Postat : în categoria: Noutati Herald

Noi insine suntem in centrul existentei noastre, respectiv in inima povestii noastre de viata. Asta nu inseamna sa ne credem centrul Universului sau sa ne credem buricul pamantului. La fel ca fiecare fiinta umana (cel putin aceasta este credinta mea), am primit in momentul conceperii o scanteie de viata, un graunte de iubire universala si, in mod sigur, o bucata de energie cosmica ce ne leaga de ansamblul Universului. Mi se pare ca aceasta constituie baza unei apartenente ca nicio alta, care transcende trecerea noastra pe pamant si care ne leaga de tot ce este viu.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
18
Aug

Inima Sacra si legenda Sfantului Graal [Fragment de René Guénon]

Postat : în categoria: Noutati Herald

Intr-unul dintre ultimele sale articole, Charbonneau-Lassay semnaleaza, in mod foarte just, faptul ca legenda Sfantului Graal, scrisa in secolul XII, insa mult anterioara prin originile sale, are legatura cu ceea ce s-ar putea numi „preistoria Inimii Euharistice a lui Iisus”, deoarece ea este, in realitate, o adaptare crestina a stravechilor traditii celtice. Ideea acestei apropieri ne-a venit deja cu ocazia unui articol anterior de-al sau, extrem de interesant din punctul de vedere in care ne situam, intitulat „Le cœur humain et la notion du Cœur de Dieu dans la religion de l’ancienne Egypte”, din care reproducem pasajul urmator: „In hieroglife, scrieri sacre in care adesea imaginea lucrului reprezinta chiar cuvantul ce il desemneaza, inima nu a fost totusi figurata decat printr-o emblema: vasul. Intr-adevar, nu este inima omului vasul in care viata se elaboreaza continuu cu sangele sau?”

Continuați să citiți
Ultima modificare :
17
Aug

Grigorie de Nazianz si aportul sau la teologia moderna [Fragment din Cuvantari teologice ]

Postat : în categoria: Noutati Herald

Grigorie de Nazianz, supranumit Teologul, s-a nascut in jurul anului 330, in Arianz, langa oraselul Nazianz din Capadocia. Tatal sau era pagan si facea parte din secta iudaica a ipsistarienilor (adoratorii celui Prea Inalt), iar in anul 325, la indemnul pioasei lui sotii, Nonna, se boteaza pentru ca in anul 329 sa ajunga episcop de Nazianz. Sf. Grigorie isi insuseste cultura profana (filosofia si retorica) in Cesareea din Capadocia, dupa care studiaza in Cesareea din Palestina si Alexandria. Formatia filosofica si-a desavarsit-o indeosebi la Atena, loc in care a legat o stransa prietenie cu Sf. Vasile cel Mare († 379).

Continuați să citiți
Ultima modificare :
11
Aug

Căile rugăciunii neîncetate [Fragment de Irenee Hausherr]

Postat : în categoria: Noutati Herald

Rostirea numelui lui Iisus nu vrea sa insemne pronuntarea numelui lui Iisus in rugaciune, nici macar in rugaciunile adresate Lui. Potrivit Sf. Augustin nu putem cere in numele Domnului ceea ce este contrar mantuirii. In plus, Domnul are mai multe nume, dupa cum tocmai am amintit, iar crestinii nu folosesc cel mai des numele Iisus atunci cand vorbesc de El. Ce nume folosesc crestinii atunci cand I se adreseaza Lui? Sensul expresiei „care cheama numele Domnului sau numele Domnului nostru Iisus Hristos” intalnita la Sf. Ap. Pavel a fost indelung studiat si mult discutat.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
03
Aug

Simbolismul teatrului [Fragment de René Guénon]

Postat : în categoria: Noutati Herald

Comparand confuzia dintre o fiinta si manifestarea sa exterioara si profana cu aceea care s-ar produce vrand sa identificam un actor cu un personaj al carui rol il joaca, nu vor fi in afara subiectului cateva consideratii generale asupra simbolismului teatrului, desi ele nu se aplica intr-un mod exclusiv la ceea ce priveste domeniul initiatic. Bineinteles, acest simbolism poate fi legat de caracterul originar al artelor si meseriilor, care aveau, toate, o valoare de acest ordin prin faptul ca erau ratasate la un principiu superior, din care ele derivau ca aplicatii contingente, nedevenind profane, dupa cum am explicat foarte adesea, decat ca urmare a degenerarii spirituale a umanitatii in cursul mersului descendent al ciclului sau istoric.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
29
Iul

Rebeliunea necesară [Fragment de Toko-Pa Turner]

Postat : în categoria: Noutati Herald

Desi ne gandim la rebeliune ca la ceva de natura razboinica, ea este, de fapt, despre a te face vulnerabil intr-o lume puternic blindata. Actul de rebeliune este despre a arata si a te arata in acele locuri care au fost tinute ascunse pentru prea mult timp. Pentru ca rebelul alege sa vorbeasca cu vocea proprie si sa actioneze impotriva traditiei, isi risca viata si siguranta oferita de falsa apartenenta pentru o sansa de a fi cu adevarat viu. Facand asta, ii instiga la vitalitate si pe ceilalti.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
28
Iul

Raspunsuri creative si pline de compasiune la provocarile vietii [Fragmente de Tara Brach]

Postat : în categoria: Noutati Herald

Toti ne ratacim in desisul din padurea vietii noastre, prinsi in mrejele unor necontenite griji si planuri, in judecarea altora si in stradania noastra asidua de a indeplini cerinte si a rezolva probleme. Captivi in acele hatisuri, lesne pierdem din vedere lucrurile cele mai importante. Uitam cat de mult tanjim sa fim buni si generosi. Uitam de legaturile noastre cu pamantul acesta sacru si cu toate fiintele vii. Si, intr-un sens profund, uitam cine suntem.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
21
Iul

Accesul la inconştient [Fragmente din Harta sufletului] Murray Stein

Postat : în categoria: Noutati Herald

Imaginati-va pentru un moment ca psihicul este un obiect tridimensional, asemenea sistemului solar. Constiinta-eu este Pamantul, terra firma; este unde noi locuim, cel putin in stare de veghe. Spatiul din jurul Pamantului este plin de sateliti si meteoriti, unii mai mari, altii mai mici. Acest spatiu este ceea ce Jung a numit inconstient, iar primele obiecte pe care le intalnim cand ne aventuram in spatiu sunt ceea ce el a denumit complexe. Inconstientul este populat de complexe. Acesta este teritoriul pe care Jung l-a explorat initial in cariera sa de psihiatru. Ulterior, avea sa-l numeasca inconstient personal.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
19
Iul

Calea hermetică [Recenzie Bogdan Mandache]

Postat : în categoria: Oameni si carti

Personaj mitic care ar fi cunoscut trei reincarnari inainte de as fi amintit de el insusi, Hermes Trismegistos/ de Trei ori Mare continua si astazi sa fascineze, sa suscite deopotriva admiratie si controverse. Spre dezamagirea multora care ii vor cauta numele intr-un dictionar de filosofie, numele lui Hermes Trismegistos nu va fi mentionat, in schimb va face trimitere la Hermetica Philosophica sau la Corpus Hermeticum. Hermes Trismegistos se identifica cu Hermetica Philosophica, Hermes meritand adjectivul de Trismegistos pentru ca a afirmat ca numele inefabil al Creatorului comporta trei mari ipostaze constituind o unica divinitate.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
14
Iul

Despre rusine si fatetele ei

Postat : în categoria: Noutati Herald

Volumul Rusinea - vocea, experienta si vindecarea rusinii in procesul terapeutic s-a nascut ca o invitatie adresata mai multor autori – psihoterapeuti – de a scrie despre emotii si rusine - ca o emotie insidioasa, dureroasa, prea putin recunoscuta si inteleasa. Cartea reprezinta o sinteza a experientei personale a fiecarui autor cu rusinea, in multe planuri: in viata intima, in cabinet, in societate, in viata celor dragi, ca parinte etc. Acest mozaic incearca sa reconstruiasca, partial, puzzle-ul complex al rusinii si ne arata sensul si modul in care trebuie inteleasa rusinea si pregatita confruntarea cu suferinta produsa de ea si ne deschide o cale catre reflectie si compasiune de sine.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
22
Iun

Angelica Marinescu despre Festivalul „Namaste India” (25- 26 iunie 2022)

Postat : în categoria: Evenimente

Sambata, 25 iunie, de la orele 15:30 te invitam la evenimentul editorial Calea catre Sine prin întelepciunea maestrilor Indiei in cadrul Festivalului Namaste India, unde vom aborda opera a trei mari ganditori ai Indiei: Jiddu Krishnamurti, Ramana Maharshi, Nisargadata Maharaj, alaturi de invitatii, Madeea Axinciuc (Prof. univ. dr., Universitatea din Bucuresti, director program masteral de Studii Religioase - Texte si Traditii), Marius Vornicescu (instructor Yoga), Camelia Alecu (fondator We Love India), Vlad Nicodim (psiholog), Luisa Neag (Senior Editor Herald) si Sorin Lucaci (PR Herald).

Continuați să citiți
Ultima modificare :
15
Iun

Dzogchen și natura minții - Gabriella Schneider & Vlad Nicodim

Postat : în categoria: Oameni si carti

Dzogchen, „Marea Perfectiune”, este starea noastra primordiala, natura noastra adevarata, pura si clara de la inceputuri, dincolo de concepte, spatiu si timp. In aceste invataturi stravechi, pastrate si transmise de generatii in Tibet, natura mintii este adesea descrisa in termeni de esenta, natura si compasiune (energie, receptivitate).

Gabriella Schneider (traducator) si Vlad Nicodim (psiholog) au explicat diferite aspecte din meditatia Dzogchen, dar si alte practici pe care le putem utiliza pentru a investiga natura fundamentala a mintii si a realitatii.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
14
Iun

Apollonios din Tyana, un discipol al lui Pitagora [Recenzie Bogdan Mandache]

Postat : în categoria: Oameni si carti

Din punct de vedere istoric, se stiu foarte putine lucruri despre originea, formatia si activitatea lui Pitagora. Este unul dintre motivele pentru care reconstituirea filosofiei lui Pitagora este o problema dificila cu care se confrunta istoricii filosofiei. Pitagora insusi si-a creat o genealogie fantastica bazata pe un sir de intrupari, lantul reincarnarilor precumpanind asupra descendentei naturale, teoria metempsihozei fiind deasupra filiatiei firesti. Din amestecul de legenda si adevar, istoricii confirma ca Pitagora s-ar fi nascut la Samos la inceputul secolul al VI-lea i.H., ca a avut parte de o instructie aleasa sub indrumarea unor maestri ilustri, printre care sunt amintiti Hermodamas si Pherecyde din Syros. I-ar fi intalnit pe Tales din Milet si pe Anaximandru, pe descendentii lui Mokhos care
l-au initiat in misterele de la Tyr si Byblos, a petrecut mult timp in Egipt unde a fost initiat in misterele de la Diospolis si in doctrina invierii lui Osiris.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
09
Iun

Transmiterea învățăturilor Dzogchen - Livia Dana Beju

Postat : în categoria: Oameni si carti

Cartea „Cristalul si Calea Luminii" a reprezentat prima lucrare apartinand unui Lama tibetan publicata in lumea occidentala, despre traditia spirituala Dzogchen, sau „marea perfectiune”, ce alcatuieste esenta tuturor traditiilor spirituale ale Tibetului. Am discutat despre Dzogchen, o traditie transmisa in mod traditional de la profesor la elev, si valoarea acesteia in lumea moderna, alaturi de Livia Dana Beju (practicant Dzogchen, traducatoare) si Vlad Nicodim (psiholog).

Continuați să citiți
Ultima modificare :
07
Iun

Practica Merigar în România - Oana Marcu & Vlad Nicodim

Postat : în categoria: Oameni si carti

Nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, Chögyal Namkhai Norbu a fost unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai culturii tibetane in lume. In Romania Namkhai Norbu a infiintat in 2006 Centrul Merigar EAST unde se desfasoara practica Dzogchen in forma sa originara, asa cum a fost ea transmisa de la inceput de catre maestrii Dzogchen. Oana Marcu (psiholog, antropolog, Instructor Yantra Yoga) si Vlad Nicodim (psiholog) ne-au povestit pe larg despre practica si activitatea comunitatii Dzogchen din Romania.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
25
Mai

Tantra fundamentală din Dzogchen - Lucian Maidanuc & Vlad Nicodim

Postat : în categoria: Oameni si carti

Practica Dzogchen urmareste retrezirea individului la starea primordiala de iluminare care se regaseste in mod natural in toate fiintele. In „Sursa Suprema" invatatura Dzogchen este prezentata printr-unul dintre cele mai vechi texte ale sale, tantra - Kunjed Gyalpo, sau „Regele care creeaza totul”, o personificare a starii primordiale de iluminare.

Iulian Lucian Maidanuc (Doctorand Scoala de Studii literare si culturale, membru al Comunitatii Internationale Dzogchen) a povestit cu Vlad Nicodim (psiholog) din perspectiva de discipol al Maestrului Chogyal Namkhai Norbu despre profunzimiea acestor invataturi din punct de vedere practic.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
20
Mai

Creierul fericit - cum obținem și menținem starea de bine - Cristina Oţel

Postat : în categoria: Oameni si carti

Cu totii tanjim dupa fericire, sanatate, bunastare si succes in eforturile nostre. Cu toate acestea, a gasi fericirea in viata de zi cu zi poate fi o sarcina dificila pentru ca fericirea este foarte diferita pentru fiecare dintre noi. Conform psihologiei pozitive oricine are puterea de a face mici schimbari in comportament, in mediul inconjurator si in relatii, care ne pot indrepta spre o viata mai fericita.

Alaturi de Cristina Otel (trainer, coach) vom explora ce este fericirea, cum sa gasim fericirea in noi si care sunt primii pasii pe care ii putem face pentru a ne simti mai fericiti in mod frecvent.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
18
Mai

Yantra Yoga - Yoga tibetana a miscarii

Postat : în categoria: Autori

 

Yantra face referire la o diagrama sau un arhetip geometric cosmic. In practica tantrica straveche Hindusa, yantra sau geometria adevarului, conferea omului spiritual o harta asemenea unei diagrame cosmice in calatoria sa spirituala de reintoarcere la centrul sau primordial. In contextul yoga a corpului, geometria posturilor, formele si miscarile armonioase recreeaza si reintegreaza dimensiunea fizica a omului in constitutia si respiratia armoniei cosmice. 

Continuați să citiți
Ultima modificare :
17
Mai

Comunitatea eseniană - o istorie palpitantă - Cristian Vechiu

Postat : în categoria: Oameni si carti

Dintre grupurile iudaice din epoca elenistic-romana, cea a esenienilor este probabil cea mai cunoscuta datorita descoperirii, facuta la Qumran in 1947 a manuscriselor de la Marea Moarta - o compilatie care include descrieri ale multor momente din istoria miscarii esenienilor si ideile principale ale doctrinei religioase eseniene.

A fost influenta esenienilor in antichitate atat de profunda incat credinta lor a dat nastere crestinismului si a determinat intregul curs al istoriei lumii? Cristian Vechiu (cercetator in istoria si studiul religiilor) ne-a povestit in cadrul unui interviu de ce anume aceste manuscrise au aruncat o noua lumina asupra originilor Bibliei, iudaismului, si crestinismului.

 

Continuați să citiți
Ultima modificare :
16
Mai

Cum demontăm mitul familiei perfecte? Alina Moldovan

Postat : în categoria: Oameni si carti

Toti parintii dezvolta aspiratii pentru copiii lor, dar pentru unii dintre acestia, aceste visuri se transforma in asteptari nerealiste. In multe cazuri, parintii ajung sa puna o presiune uriasa asupra copiilor impiedicand dezvoltarea lor autentica.

In „Cartea familiei care merita mai mult", Shefali Tsabary ne explica felul in care reactiile imature ale parintilor isi au radacinile in rani, frici si situatii nerezolvate din propria copilarie. Ea contesta miturile moderne despre cum ar trebui sa fie copiii, si ii ajuta pe parinti sa recunoasca copiii pentru ceea ce sunt cu adevarat, si nu conform cu idealurile imposibile ale societatii.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
12
Mai

Introducere în cunoașterea primordială - G. Schneider & V. Nicodim

Postat : în categoria: Oameni si carti

Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche (1938) a fost primul maestru tibetan care a predat sistemul Dzogchen in Occident. Desi a primit pregatirea completa a unui lama intrupat conform sistemului monahal traditional din Tibet, si a excelat in fiecare dintre disciplinele sale, stilul sau de transmitere a invataturilor este adaptat intr-un mod unic la viata moderna.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
06
Mai

Conectarea în cuplu prin Dialogul Imago - Niculina Gheorghiță

Postat : în categoria: Oameni si carti

Terapia Imago afirma ca sentimentele experimentate in relatiile din copilarie vor aparea in relatiile adulte. Intelegand modul in care experientele si sentimentele negative din copilarie se transfera in relatiile cu adulti, putem intelege mai bine reactiile noatre fata de partener si viceversa.

Sunt multe exercitii care pot fi utilizate pentru a imbunatati relatia de cuplu. Cartea „Jurnal de cuplu" de Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt, ofera cadrul practic pentru intelegerea surselor inconstiente ale conflictelor din relatie, metode pentru a elimina critica, reactiile negative si a deveni mai intelegatori si mai empatici.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
03
Mai

Cum ne convingem creierul să aleagă fericirea? Sabina Strugariu

Postat : în categoria: Oameni si carti

Daca esti in cautarea fericirii, acum cu ajutorul neuroplasticitatii iti poti imbunatati performanta si concentrarea pentru a contribui la cresterea permanenta a nivelului fericirii. Mintea se imbunatateste pe masura ce acumulam experienta, gandurile noastre, atitudinile, comportamentele repetabile pot schimba structura si functiile creierului, astfel sa invatam sa cultivam starea de bine. Aflam cum putem sa ne maximizam potentialul creierului pentru a ne gasi sensul si fericirea, intr-un interviu cu Sabina Strugariu (psihoterapeut integrativ) si Sorin Lucaci (PR Herald).

Continuați să citiți
Ultima modificare :
02
Mai

Miturile - fundamente ale existenței umane - Andreea Tincea

Postat : în categoria: Oameni si carti

In ce masura miturile mai sunt relevante pentru individul de azi? Miturile ofera modele de viata si ne invata sa ne intoarcem spre interior pentru a intelege mesajele din spatele simbolurilor. In volumul „Miturile care ne invata sa traim", Joseph Campbell ne prezinta mitologia ca o cautare a adevarurilor fundamentale, iar prin accesarea mitului permitem acestor cunostinte sa implineasca potentialul uman pretutindeni. Pornim intr-o o calatorie prin universul simbolurilor si al marilor teme mitologice inradacinate in oameni, alaturi de Andreea Tincea (Senior Editor) si Sorin Lucaci (PR Herald).

Continuați să citiți
Ultima modificare :
29
Apr

Oglindirea, validarea și empatia - pașii către o relație sănătoasă - Nicoleta Burlacu

Postat : în categoria: Oameni si carti

Prin ascultare si intelegere, elementele cheie din dialogul Imago, putem restructura modul in care vorbim, frustrarile pot fi exprimate in mod clar si astfel articulam mai usor nevoile. Dar ce presupune mai exact terapia IMAGO? Cum putem oglindi, valida si empatiza cu ceea ce simte si traieste partenerul?

Nicoleta Burlacu (psiholog clinician, psihoterapeut relational IMAGO) ne explica procesul de dialog intentionat si cele mai importante aspecte ale terapiei Imago, si de asemenea despre cum anume ne putem folosi de exercitiile din cartea „Jurnal de cuplu", semnata de Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt pentru a obtine o conectare si o comunicare sanatoasa in relatie.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
28
Apr

Vindecarea rănilor copilăriei în relația de cuplu - Andrada Lupșe

Postat : în categoria: Oameni si carti

Intram in relatii purtand rani emotionale din copilarie si ajungem sa ne petrecem viata cu acei oameni care ne pot oferi o sansa de iesire din blocajele emotionale timpurii. Cum putem utiliza Terapia Imago ca o oportunitate de dezvoltare atat a relatiei, dar si a sinelui? Cum constientizam partile negate din noi si potentialul lor rol vindecator?

Andrada Lupse (psihoterapeut, doctor in psihologie) a oferit cateva sfaturi pentru a va ajuta, pe tine si pe partenerul tau, sa va recapatati bucuria vietii, sa sporiti apropierea dintre voi si sa traiti implinirea unei relatii profunde si vindecatoare.

 

Continuați să citiți
Ultima modificare :
27
Apr

Omul și visul explorării spațiale - Rareș Bișag

Postat : în categoria: Oameni si carti

Carl Sagan a fost un ganditor care a reusit sa ne indrepte atentia si aspiratiile catre ceea ce ar putea realiza omenirea in viitor si ne inspira in continuare prin opera lui, sa gasim curajul de a pune intrebari profunde si de a ne deschide mintea catre intelegerea noastra si a universului inconjurator.

Pornim intr-o incursiune prin universul ideilor si conceptiilor despre lume si univers, transmise de Carl Sagan, alaturi de Rares Bisag (Fondator ROSPIN-Romanian Space Initiative) si Sorin Lucaci (PR Herald).

 

Continuați să citiți
Ultima modificare :
18
Apr

Carl Sagan - o călătorie către necunoscut - Alex Doppelgänger

Postat : în categoria: Oameni si carti

Necesitatea intelegerii lucrurilor si fenomenelor a fost dintotdeauna o nevoie fundamentala a omului. Prin opera sa, Carl Sagan ne permite sa intrezarim magnificul mister al Universului, ne aprinde imaginatia si transforma stiinta intr-un spectacol de zile mari. Alex Doppelganger (autor, influencer de stiinta) ne vorbeste despre cartea „Un palid punct albastru", aceasta continuare uimitoare a „Cosmosului", in care Sagan si-a desavarsit calatoria revolutionara prin spatiu si timp, intoarcandu-se la nevoia omenirii de a calatori si la curiozitatea noastra nesecata cu privire la locul pe care il ocupam in univers.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
15
Apr

Cum poti creste nivelul de fericire pe tot parcursul zilei? [Fragment de Shawn Achor]

Postat : în categoria: Noutati Herald

Evident, pentru unii oameni pozitivitatea este mai naturala decat pentru altii. Oamenii de stiinta credeau candva ca fericirea este aproape in intregime ereditara (dictata de un „punct fix” determinat genetic). Din fericire, de atunci ei au descoperit ca, de fapt, avem mult mai mult control asupra propriei noastre bunastari emotionale decat se crezuse anterior. Desi fiecare are un nivel de referinta al fericirii in jurul caruia fluctueaza zilnic, cu un efort concertat poate ridica in permanenta acel nivel, incat chiar si atunci cand urca si coboara, o face la un nivel mai inalt.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
14
Apr

Carl Sagan - o poveste a trecutului și a viitorului - Claudiu Tănăselia

Postat : în categoria: Oameni si carti

Cartea „Miliarde si miliarde" este una dintre mostenirile pe care Carl Sagan le-a dat mai departe stiintei si intregii umanitati. Vorbim astazi despre o personalitate care si-a dedicat o mare parte a vietii in scopul cultivarii in oameni a iubirii pentru stiinta, si motivarii multor altor oameni de stiinta ca sa isi urmeze in continuare calea. 

Alaturi de Claudiu Tanaselia (fizician, cercetator stiintific, fondator Parsec.ro & Romanian Interplanetary Society) discutam despre ultima carte scrisa de Carl Sagan - mesajul de ramas bun al celui mai fascinant popularizator de stiinta, care a reusit sa reuneasca in scrierile sale subiecte precum, stiinta, matematica, religie, compasiune, emotii, si sa ajunga la toate categoriile de oameni.

Continuați să citiți
Ultima modificare :
SUS
Cos gol

INAPOI