Dincolo de etichetele de „dependent" si „ADHD"

Speaker celebru, autor al mai multor bestseller-uri, Dr. Maté este un erudit al vietii. Cartile sale, Pe taramul fantomelor infometate si Minti imprastiate, sunt mai mult decat despre sursele si despre potentiale solutii ale dependentelor sau ale ADHD-ului. Aceste carti sunt in primul rand despre nevoi, despre ce se intampla atunci cand nevoile noastre sunt ranite, ignorate, neglijate sau abuzate de foarte devreme si nu in ultimul rand despre capacitatea spectaculoasa a psihicului uman de a satisface aceste nevoi in incercarea lui de a se adapta la un mediu ostil si aflat in perpetua schimbare.

 

Dr. Gabor Mate porneste de la propriile sale experiente de viata si ne invita sa privim dincolo de etichetele de „dependent„ si „ADHD„.

 

Prin cartile sale, autorul ne ajuta sa ne conectam la

umanitatea din noi si sa ne uitam cu curiozitate

plina de compasiune si fara judecata la persoana de

langa noi.

 

In cazul adictiilor intrebarea fundamentala care trebuie pusa nu este „DE CE adictia?„, ci „DE CE durerea?” Pentru ca durerea apare in relatii si se vindeca in relatii. Insa nu in orice tip de relatii, ci in relatii sanatoase.

Traim intr-o lume in care suntem constant tentati sa ne adaptam mediului extern, incercand sa ne conformam la o serie de norme si valori sociale. In timp si fara sa ne dam seama, ajungem sa devenim obsedati de a performa in diferite contexte cum ar fi job-ul, relatiile cu ceilalti, etc. incercand sa ne mentinem o imagine pe care am creat-o in lume. Dar acest lucru presupune uneori sacrificii pe care de cele mai multe ori le platesc cei din jurul nostru: partenerul/partenera, copiii, familia. Aceste carti sunt scrise cu „sufletul pe masa„, autentic, cu argumente si studii stiintifice care sa sustina fiecare ipoteza si plan de tratament si dupa o experinta de mai bine de 20 de ani de lucru cu familii. Cartile lui repezinta o lectura obligatorie nu doar pentru specialistii din domeniul sanatatii mintale, ci si pentru parinti. Pentru mine cartea Minti imprastiate functioneaza ca o busola care ma ghideaza din nou si din nou catre copilul meu si nevoile sale.

Pe Ana Maria Draguta (psiholog, psihoterapeut) o vom asculta la evenimentul „Intelegerea ADHD si primii pasi in lupta cu dependentele” desfasurat in cadrul campaniei nationale „Te asteptam in librarie!”. Vom discuta pe marginea titlurilor Pe taramul fantomelor infometate si Minti imprastiate de dr. Gabor Mate, aparute in colectia Psihoterapia la Editura Herald.

 

 

Comentarii

Carte
Pe taramul fantomelor infometate - Prizonieri in lumea dependentei In bestsellerul sau de referinta, Pe taramul fantomelor infometate , dr. Gabor Maté ne introduce in lumea promiscua, greu accesibila a dependentei, care isi poarta chipul cel mai hidos in suburbiile...
Adauga in cos Detalii produs
Autor
Gabor Mate Renumit vorbitor si autor al mai multor carti devenite bestseller, Dr. Gabor Maté este foarte cautat pentru expertiza sa in varii subiecte precum adictie, stres si dezvoltarea individului cu accent...
Detalii autor
Colectie
PSIHOTERAPIA
Detalii colectie