15%
Joseph Fort Newton

Constructorii - O cercetare a istoriei si filosofiei Masoneriei

Categorii: Ce este si ce nu este francmasoneria? , Istoria si doctrina francmasoneriei , titluri Herald

O opera clasica a literaturii masonice, Constructorii ne ofera informatii detaliate si atent cercetate despre istoria timpurie a Francmasoneriei.

Disponibil in stoc
Constructorii - O cercetare a istoriei si filosofiei Masoneriei
O opera clasica a literaturii masonice, Constructorii ne ofera informatii detali...
33,15 RON 39,00 RON
(-15%)
33,15 RON 39,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

O opera clasica a literaturii masonice, Constructorii ne ofera informatii detaliate si atent cercetate despre istoria timpurie a Francmasoneriei. Cu elocventa si patos, J. F. Newton isi exprima in paginile acestei carti crezul sau neclintit in misiunea nobila a fratilor masoni de pretutindeni, constructori in piatra, dar mai ales ai temeliei spirituale pe care se inalta sufletul catre Dumnezeu. El ne vorbeste despre valorile si idealurile pe care s-a cladit acest ordin, despre libertate – ca valoare suprema, indispensabila cautatorului de adevar, dincolo de orice dogme –, despre toleranta, caritate, dar si despre ordine, disciplina, munca asidua pentru implinirea acestor idealuri. O adevarata lectie de spiritualitate, spirit civic si moralitate, aceasta carte este nepretuita prin mesajul pe care il transmite omenirii, care este si astazi la fel de actual.

*

Realizata in urma unui mandat incredintat de catre Marea Loja din Iowa, o copie a acestei carti trebuie inmanata fiecarei persoane careia ii este conferit gradul de Maestru Mason in interiorul acestei Mari Jurisdictii. Este evident ca aceasta intentie a determinat metoda si organizarea cartii, ca si continutul acesteia, tinta fiind de a informa tanarul care intra in Ordin de antecedentele Masoneriei, dezvoltarea, filosofia, misiunea si idealul ei. Pastrand mereu in minte acest scop, efortul a fost de a pregati o scurta, simpla si vie relatare a originii, dezvoltarii si invataturii Ordinului, scrisa astfel incat sa starneasca un profund interes si un studiu mai serios al istoriei lui si al serviciului adus de acesta umanitatii.

„Masoneria, asa cum o gasim in Evul Mediu, nu era ceva nou. Deja, daca ii acceptam propriile documente, era incaruntita de timp, venind dintr‑un trecut indepartat, aducand un depozit remarcabil de cunostinte legendare. De asemenea, pastra in ele aceleasi simboluri simple, graitoare care, dupa cum am vazut, sunt mai vechi decat cele mai vechi religii din prezent, pe care le‑a primit ca pe o mostenire si le‑a transmis ca pe o comoara. Indiferent ce am crede despre legendele Masoneriei, asa cum sunt relatate in cele mai vechi documente, simbolurile ei, mai vechi decat ordinul insusi, o leaga de cea mai veche gandire si credinta a omenirii. Fara indoiala ca aceste simboluri au pierdut ceva din stralucirea lor in timpurile atat de tulburi pe care le traversam, dar frumusetea lor nu s‑a sters niciodata, trebuind doar sa fie atinse pentru a straluci din nou.”

Joseph Fort Newton

CUPRINS

Cuvant‑inainte 5
Anticamera 29

Partea intai
Profetia

Capitolul I Temeiurile 37
Capitolul II Instrumentele de lucru 47
Capitolul III Drama credintei 65
Capitolul IV Doctrina secreta 79
Capitolul V Colegiile 91

Partea a doua
Istoria

Capitolul I Masonii liberi 109
Capitolul II Meseriasii 135
Capitolul III Masonii acceptati 157
Capitolul IV Marea Loja a Angliei 173
Capitolul V Masoneria Universala 197

Partea a treia
Interpretarea

Capitolul I Ce este Masoneria? 227
Capitolul II Filosofia masonica 243
Capitolul III Spiritul Masoneriei 265

Bibliografie masonica 279

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00RG010
Colectia
ARTA REGALA
Autor
Joseph Fort Newton
Anul aparitiei
2020
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Builders - A STORY AND STUDY OF MASONRY @ Copyright, 1914 by Joseph Fort Newton
Teme de interes
Ce este si ce nu este francmasoneria?, Istoria si doctrina francmasoneriei, titluri Herald
SKU editii anterioare
000M13, 000M32
ISBN editii anterioare
973-7970-40-3, 978-973-111-265-7
Limba
Romana
Nr. pagini
288
ISBN
978-973-111-781-2
Cod bara editii anterioare
5948417120131, 5948417120322
Traducator
Mariana Buruiana