21%

Prieteni buni, dusmani aprigi

In stilul sau plin de sensibilitate si cu capacitatea sa deosebita de a patrunde in lumea intima a copiilor - Dr. Michael Thompson - alaturi de colaboratorii sai - Dr. Lawrence Cohen si Catherine ONeill Grace - a descris in aceasta carte modul in care evolueaza abilitatile sociale ale copiilor...

Disponibil in stoc
Prieteni buni, dusmani aprigi
30,50 RON 39,00 RON
(-21%)
30,50 RON 39,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PARENTAJ
Anul publicarii
2017
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
376
ISBN
978-973-111-406-4
Cod Bare EAN
5948417340027

Descriere

In stilul sau plin de sensibilitate si cu capacitatea sa deosebita de a patrunde in lumea intima a copiilor, Dr. Michael Thompson, alaturi de colaboratorii sai, Dr. Lawrence Cohen si Catherine O`Neill Grace, au descris in aceasta carte modul in care evolueaza abilitatile sociale ale copiilor si interactiunea dintre ei. El vorbeste despre lumea sociala in care copiii isi formeaza personalitatea, isi confirma unii altora abilitatile si calitatile, isi ofera suport si confort emotional, despre nevoia lor profunda de prieteni, despre rivalitati si agresivitate. Primele caramizi ale capacitatii copilului de a socializa sunt puse de parinti in primii ani de viata, in mod paradoxal, in cele mai intime momente ale relatiei dintre ei. In prieteniile lor cele mai apropiate copiii reiau modelul de atasament pe care l-au construit cu adultii din viata lor in acesti ani. Insa in grupul social, copiii trec prin faze succesive de explorare si intelegere a regulilor, exersare a puterii sociale, si prin aceasta inclusiv a cruzimii, prin cautari de sine, descoperirea sexualitatii si relatii romantice. Copiii isi sunt unii altora cei mai buni prieteni si cei mai aprigi dusmani. Isi stiu slabiciunile si isi masoara fortele, se evalueaza in permanenta pe ei insisi dupa standardele grupului si ii judeca pe ceilalti, chiar si pe adulti, conform regulilor nescrise perpetuate de acesta.

Intre aceste pagini se ascunde o marturie calda a celor mai semnificative momente din viata sociala a copiilor. Autorii vorbesc despre a avea incredere in abilitatile copiilor nostri de a negocia situatii dificile, dar si despre nevoia de a le fi aproape si permanent conectati la viata lor emotionala, sesizand si intervenind in momentele de criza. Cartea priveste si spre scoli si profesori si indeamna la proactivitate, empatie si caldura umana: adevarata siguranta este psihologica si emotionala si aceasta nu e oferita de camerele de supraveghere si agentii de paza postati la intrare. Intelegand viata sociala a copiilor, modul in care emerge si evolueaza, vom putea oferi copiilor confortul emotional necesar stabilirii unor relatii autentice de prietenie si respect reciproc si vom creste copii sociabili, abili si empatici.


Catherine O` Neill Grace

Lawrence J. Cohen

Michael Thompson

Dr. Michael Thompson este un renumit psiholog de copii care sustine conferinte pe plan international pe teme legate de dezvoltarea baietilor si conduce ateliere pentru parinti, profesori si studenti axate pe rezolvarea de probleme in parentaj. Este consilier scolar si consultant scolar deosebit de apreciat de scoli si parinti, activand in prezent in cadrul unei scoli de baieti din Boston. Are o experienta de mai mult de 15 ani ca terapeut si consilier pentru familie si copil. Intre cartile scrise de el, singur sau in colaborare, se regasesc titluri precum:

Crescandu-l pe Cain 

Prieteni buni, dusmani aprigi 

Educatie fara constrangeri 

E baiat ! - Dezvoltarea fiului tau de la nastere pana la optsprezece ani 

Homesick and Happy: How Time Away from Parents Can Help a Child Grow (2012)

 

Carti din colectia Parentaj

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PA002
Anul aparitiei
2017
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
12 solutii pentru o vacanta in armonie, Crestem si invatam impreuna, Educatia si dezvoltarea socio-emotionala a copiilor, Parentaj, Parenting, Redefinirea masculinitatii, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
376
ISBN
978-973-111-406-4
Traducator
Sanda Watt

Articole