15%

Start! Un corp activ - un creier sclipitor

Stiinta revolutionara a legaturii dintre exercitiile fizice si dezvoltarea creierului

Eric Hagerman (Autor), John J Ratey (Autor)

Aceasta carte ofera pe intelesul tuturor idei stiintifice pline de inspiratie care fac legatura intre exercitiile fizice si creier subliniind ideea ca miscarea are un impact profund asupra abilitatilor cognitive si asupra sanatatii mentale. Miscarea este pur si simplu unul dintre cele mai bune tratamente pe care le avem la dispozitie pentru cele mai multe probleme psihiatrice si fiziologice.

Disponibil in stoc
Start! Un corp activ - un creier sclipitor Stiinta revolutionara a legaturii dintre exercitiile fizice si dezvoltarea creierului
37,40 RON 44,00 RON
(-15%)
37,40 RON 44,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PSIHOPRACTICA
Anul publicarii
2021
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
368
ISBN
978-973-111-874-1
Cod Bare EAN
5948417460169

Descriere

Studiile din ultimii 10 ani efectuate asupra legaturii creier‒corp indica o multime de suprapuneri intre atentie, constiinta si miscare. Totodata ele arata ca activitatea fizica este scanteia care declanseaza schimbari biologice ce incurajeaza celulele nervoase sa stabileasca noi legaturi pentru ca creierul sa poata invata si sa se poata adapta la provocari. Activitatea aeroba, exercitiile fizice, miscarea regleaza sisteme din organism care ar putea fi dezechilibrate optimizandu-le pe cele care nu sunt. Exercitiile fizice sunt un instrument indispensabil pentru oricine isi doreste sa-si atinga cel mai inalt potential!

• Ne putem folosi de corp pentru a ne vindeca creierul!
• Facand miscare de cel putin 3 ori pe saptamana contracaram semnificativ impactul depresiei, furiei, al stresului si al „neincrederii cinice” in viata.
• Persoanele care fac miscare sunt mai putin anxioase, mai putin deprimate, mai putin nevrotice si, de asemenea, mai deschise din punct de vedere social.
• Activitatea fizica stimuleaza crearea de noi legaturi neuronale, invatarea si adaptarea si pastreaza echilibrul neuro–chimic la nivelul intregului creier.
• Mai mult stres cere mai multa miscare!
• Exercitiile fizice declanseaza procesul de recuperare din muschi si din neuroni, ne fac corpurile si mintile mai puternice si mai reziliente, astfel incat sa reactionam decisiv si eficient.
• Miscarea contracareaza depresia aproape la orice nivel!

Aceasta carte ofera pe intelesul tuturor idei stiintifice pline de inspiratie care fac legatura intre exercitiile fizice si creier subliniind ideea ca miscarea are un impact profund asupra abilitatilor cognitive si asupra sanatatii mentale. Miscarea este pur si simplu unul dintre cele mai bune tratamente pe care le avem la dispozitie pentru cele mai multe probleme psihiatrice si fiziologice.

Start! Un corp activ ‒ un creier sclipitor este un ghid bine documentat despre cum sa ne disciplinam creierul cu ajutorul exercitiilor fizice pentru a preveni bolile degenerative cauzate de imbatranire si cum sa ne influentam biologia dispozitiei sufletesti pentru a atinge starea de bine in propria viata.


„Aveţi puterea de a vă transforma creierul. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă legaţi şireturile la tenişi.”

„Orice nivel de activitate ajută, nu există îndoială, dar din punct de vedere practic, dacă aveţi de gând să vă bateţi capul făcând ceva pentru creier, atunci aţi putea la fel de bine să faceţi suficient pentru a vă proteja corpul de bolile de inimă, de diabet, de cancer şi alte afecţiuni asemănătoare. Corpul şi creierul sunt legate între ele. De ce să nu aveţi grijă de amândouă?”

„Mecanismele prin care mişcarea schimbă modul în care gândim şi simţim sunt mult mai eficiente decât gogoşile, medicamentele şi vinul. Când spuneţi că vă simţiţi mai puţin stresaţi după ce aţi fost la înot sau aţi mers [pe jos] mai alert, chiar aşa este.”

‒ Dr. John J. Ratey

CUPRINS

Introducere 9

Stabilirea legaturii

1. Sa inceapa revolutia! 16
Un studiu de caz despre exercitiile fizice si legatura lor cu creierul

2. Invatarea 48
Cultivati-va celulele nervoase

3. Stresul 75
Cea mai mare provocare

4. Anxietatea 109
Nu aveti niciun motiv sa intrati in panica

5. Depresia 141
Miscati-va... starea de spirit

6. Deficitul de atentie 175
Fuga de distragere

7. Dependenta 206
Recuperarea biologiei controlului de sine

8. Schimbarile hormonale 235
Impactul asupra sanatatii creierului la femei

9. Imbatranirea 264
Calea inteleapta

10. Regimul 296
Dezvoltati-va creierul

Postfata 323
Amplificarea scanteilor
Multumiri 325
Glosar 329
INDEX 338
Despre autor 356


Eric Hagerman

Eric Hagerman a lucrat ca redactor la publicatiile Popular Science si Outside.  Articolele sale au aparut in reviste precum The Best American Sports Writing 2004, Men's Journal, si PLAY.

John J Ratey

Dr. John J. Ratey este Profesor Asociat de Psihiatrie Clinica la Scoala Medicala Harvard si are un cabinet de practica privata in Cambridge, Massachusetts. Ca cercetator clinician, a publicat peste 60 de lucrari de psihiatrie si psihofarmacologie in reviste evaluate de specialisti din domeniu. In 1986, a infiintat Centrul Boston pentru Studiul Autismului, iar in 1988 a format un nou grup de studiu in cadrul Asociatiei Americane de Psihiatrie, pe tema agresiunii, care s-a dezvoltat pe baza cercetarilor sale referitoare la un tratament medicamentos nou pentru comportamentul agresiv.

In fiecare an, incepand din 1998, dr. Ratey a fost selectat de colegii sai drept unul dintre cei mai buni medici din America. Cel mai recent, dr. Ratey a primit in 2006, din partea grupului nonprofit PE4Life, premiul pentru Excelenta in promovare, pentru activitatea sa de sustinere a adoptarii unei educatii fizice bazate pe exercitii aerobe periodice.

Carti din colectia Psihopractica

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PP016
Anul aparitiei
2021
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Spark: The Revolutionary New Science of Exercise and the Brain
Teme de interes
12 solutii pentru o vacanta in armonie, Rutine pentru o stare de bine, Sanatate si imunitate, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
368
ISBN
978-973-111-874-1
Traducator
Ines Simionescu

Articole