15%

Politica locului de joaca

In acest volum scris intr-un limbaj accesibil - Stanley Greenspan ofera nu doar explicatii clare - ci si solutii valoroase parintilor ai caror copii au fost diagnosticati cu probleme de atentie sau de invatare.

Disponibil in stoc
Politica locului de joaca
35,70 RON 42,00 RON
(-15%)
35,70 RON 42,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PARENTAJ
Anul publicarii
2016
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
400
ISBN
978-973-111-621-1
Cod Bare EAN
5948417340140

Descriere

Metodele si ideile lui Stanley Greenspan raman in continuare foarte actuale, dupa cum demonstreaza excelenta carte Politica locului de joaca: cum sa intelegi viata emotionala a copilului tau. Cand copiii incep scoala, in mod ideal, ei ar trebui sa aiba deja cateva capacitati absolut necesare pentru debutul vietii in societate (sa isi poata controla impulsurile, sa faca distinctia dintre realitate si fantezie, sa fie capabili sa asculte si sa se concentreze, sa fie capabili sa exprime nevoi, dorinte, neplaceri, sa poata stabili relatii agreabile cu ceilalti). In schimb, foarte multi copii au un comportament agresiv, disfunctional si par incapabili sa se concentreze in clasa. Din pacate, aceste „dizabilitati” ajung sa fie etichetate deseori drept tulburari de atentie sau de invatare, rezultatul fiind ca cei mici ajung treptat sa isi insuseasca aceste etichete si sa isi piarda increderea in sine si in propriile abilitati.


In acest volum scris intr-un limbaj accesibil, Stanley Greenspan ofera nu doar explicatii clare, ci si solutii valoroase parintilor ai caror copii au fost diagnosticati cu probleme de atentie sau de invatare. De fapt, multi copii nu au nevoie de tratament medicamentos ori de severitate, ci de atentie suplimentara din partea parintilor. Prin intermediul unei metode structurate in cinci pasi (floortime, timp pentru rezolvarea problemelor, identificarea cu punctul de vedere al copilului, impartirea provocarilor in etape mai mici, stabilirea limitelor), parintii invata sa ofere copilului timp si sprijin neconditionat, ajutandu-l sa isi transpuna emotiile in planul ideilor si sa invete sa se integreze in diverse grupuri.CUPRINS


Prefata ......................... 7
Capitolul I. Anii de scoala primara ......................... 11
Capitolul 2. Agresivitate, competitie si rivalitate ......................... 45
Capitolul 3. Respectul de sine si relatiile cu semenii ......................... 101
Capitolul 4. Adevaratul alfabet ......................... 135
Capitolul 5. Dificultati de invatare ......................... 199
Capitolul 6. Echilibrul dintre fantezie si realitate......................... 257
Capitolul 7. Sexualitate si pubertate......................... 301
Capitolul 8. Cinci principii ale unei educatii parentale sanatoase ......................... 355
Cuvant de incheiere:
Reperele emotionale ale anilor de scoala primara......................... 392


Jacqueline Salmon

Stanley I. Greenspan

Stanley I. Greenspan, M.D. (1941–2010) este cea mai mare autoritate in domeniul clinic al dezvoltarii nou-nascutului si copilului mic si profesor de clinica psihiatrica si pediatrica la George Washington University Medical School. A scris numeroase articole de specialitate si carti, traduse in peste douasprezece limbi: Infancy and Early Childhood (1992); The Challenging Child with Special Needs (1995); The Growth of the Mind (1997); Building Healthy Minds (1997); Developmentally-Based Psychotherapy si The Irreducible Needs of Children (1997); Engaging Autism: Using the Floortime Approach to Helping Children Relate, Communicate, and Think (2003); The First Idea: How Symbols, Language, and Intelligence Evolved in Early Primates and Humans (2004). Documentarul intitulat Life’s First Feelings, difuzat de PBS NOVA, are in atentie si cercetarile Dr. Greenspan.

Alte carti de Stanley I. Greenspan

Carti din colectia Parentaj

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PA014
Anul aparitiei
2016
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Playground Politics. Understanding the Emotional Life of Your School-aged Child.
Teme de interes
Crestem si invatam impreuna, Educatia si dezvoltarea socio-emotionala a copiilor, Parentaj, Parenting, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
400
ISBN
978-973-111-621-1
Traducator
Walter Fotescu

Articole