15%

Fereastra sufletului

Cabala Rabinului Isaac Luria (1534-1572): cu pasaje din textele lui Chaim Vital traduse de Nathan Snyder

Fereastra sufletului este rezultatul multor ani de cercetare a studiilor academice care s-au aplecat asupra invataturilor lui Isaac Luria, fiind o prezentare a textelor originale din Etz Chaim (Pomul Vietii, rezumatul invataturilor lurianice).

Disponibil in stoc
Fereastra sufletului - Cabala Rabinului Isaac Luria (1534-1572): cu pasaje din textele lui Chaim Vital traduse de Nathan Snyder
33,15 RON 39,00 RON
(-15%)
33,15 RON 39,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
SEPHER
Anul publicarii
2020
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
224
ISBN
978-973-111-844-4
Cod Bare EAN
5948417510086

Descriere

Fereastra sufletului este rezultatul multor ani de cercetare a studiilor academice care s-au aplecat asupra invataturilor lui Isaac Luria, fiind o prezentare a textelor originale din Etz Chaim (Pomul Vietii, rezumatul invataturilor lurianice). Avand ca principala preocupare in ultimii 25 de ani misticismul iudaic si psihologia de profunzime a lui Jung, James Dunn a selectat acele referinte care deschid lumea mintii subconstiente prin revelatii din secretele Cabelei. Introducerea cartii este un abecedar esential oricarui cititor serios care doreste sa se apropie de aceste revelatii mistice.

„Nu toata lumea este pregatita sa admita relevanta traditiilor mistice pentru lumea moderna. Acest lucru necesita detasare personala, obiectivitate si o pozitie neutra. Si totusi, atunci cand spiritul lui Dumnezeu patrunde deodata sufletul unui om, avem de-a face cu o intamplare minunata. […] Fascinatia personala a profesorului James Dunn pentru invataturile lui Isaac Luria l-a determinat sa analizeze profunzimile acestor invataturi [mistice] in efortul de a intelege mai bine complexitatile lor infinite si de a le face accesibile publicului general.”

Rabinul Ernesto V. Yattah

„Drama Creatiei este o odisee psiho-religioasa cuibarita in Insusi Dumnezeu: incepe cu unitate si armonie, plinatate nemateriala, stapanire totala de sine si interioritate si se incheie cu actualitatea ontologica de astazi: pluralitate, dezbinare, distragere in materie si spirite nestapanite aflate in lumile exterioare ale exilului.”

„Viata traita cu respectarea unor limite stricte, autodeterminarea si sacrificiul imbinat cu dragostea deschid calea catre impacarea cu Dumnezeu (tikkun).”

„Cu cat este mai sigur ca exista intuneric profund, cu atat mai mare va fi lumina care va invinge in cele din urma.”

Cabala rabinului Isaac Luria

CUPRINS

Introducere la editia in limba romana de Conf. univ. dr. Felicia Waldman 9

Cuvant inainte al rabinului Ernesto V. Yattah 43

Prefata 49

Introducere. Al doilea Adam si istoria sufletelor 51
Pregatirea pentru Cabala 87
Anatomia creatiei 91
Numele Sacru: Tetragrama 97
Chipurile sfinte 98
Lumile spirituale 99
Nivelurile sufletului 100
Rugaciune 101
I. Regii Edomului 103
II. Renasterea divina 118
III. Adam printre lumi 149
IV. Binecuvantarile sufletului 179

Legenda 201

Glosar de termeni cabalistici 211


James David Dunn

 

James Dunn este profesor de limbi straine la San Antonio College din San Antonio, Texas. Cea mai mare pasiune a sa timp de peste 25 de ani si totodata principala preocupare a muncii sale a reprezentat-o misticismul iudaic si psihologia de profunzime a lui Jung. Dupa multi ani de cercetari, el a gasit acele invataturi care deschid lumile mintii subconstiente prin revelatii din secretele Cabalei, traduse din pasaje originale in limba ebraica – Fereastra sufletului.

James Dunn este un eminent profesor de limbi straine si ofiter de informatii retras din serviciu. El a lucrat la Pentagon, in National Security Agency si in Europa si a fost decorat de multe ori pentru remarcabilele servicii militare. Este membru al Mensa, a fost publicat in Who’s Who in American Education, Who’s Who in America si Who’s Who among America’s Teachers.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00QA008
Anul aparitiei
2020
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Window of the Soul: The Kabbalah of Rabbi Isaac Luria
Teme de interes
Cabala, alchimia si puterea cuvantului, Calatorie prin vechile traditii, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
224
ISBN
978-973-111-844-4
Traducator
Mihai Valentin Vladimirescu, Nathan Snyder

Articole