15%

Realitatea fiintei

Cea de-a Patra Cale a lui Gurdjieff

Cand citim - ce anume ne face receptivi la un mesaj - la mesajul care ar putea fi o urma a unei alte cautari? Iar dupa ce il primim - cum ne continuam cautarea in mijlocul uitarii si al confuziei? Nu de puține ori - pornirile obisnuite - dorintele obscure - orbirea si fricile ne deruteaza complet sau - si mai ciudat - se deghizeaza si iau infatisarea acelei aspiratii profunde catre ceea ce ne depaseste.

Disponibil in stoc
Realitatea fiintei - Cea de-a Patra Cale a lui Gurdjieff
33,15 RON 39,00 RON
(-15%)
33,15 RON 39,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
Serie autor: G.I. Gurdjieff
Anul publicarii
2016
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
368
ISBN
978-973-111-605-1
Cod Bare EAN
5948417440048

Descriere

Cand citim, ce anume ne face receptivi la un mesaj, la mesajul care ar putea fi o urma a unei alte cautari? Iar dupa ce il primim, cum ne continuam cautarea in mijlocul uitarii si al confuziei? Nu de puține ori, pornirile obisnuite, dorintele obscure, orbirea si fricile ne deruteaza complet sau, si mai ciudat, se deghizeaza si iau infatisarea acelei aspiratii profunde catre ceea ce ne depaseste. Iar cand intunericul pare ca a ascuns totul, chiar atunci cand speranta pare complet pierduta, este posibil, in mod neasteptat, sa fie simtita acea prezenta care calauzeste. O astfel de prezenta se afla in cuvintele doamnei Jeanne de Salzmann; in ceea ce ne spune pot fi regasite speranta si indrumarea. Este o posibilitate si nicidecum o garantie, este o incercare, singura care, in ciuda agitatei noastre desertaciuni, ne arata adevarata masura.

Gheorghii Ivanovici Gurdjieff (1866-1949) a privit cunoasterea realitatii – ceea ce el numea adevarata „cunoastere a fiintei” – ca pe un curent care curge din indepartata Antichitate, transmis din epoca in epoca, de la un om la altul, de la o rasa la alta. El a privit aceasta cunoastere drept mijlocul indispensabil de a obtine libertatea interioara, eliberarea. Pentru aceia care cauta sa inteleaga sensul vietii omenesti in univers, el spunea ca scopul cautarii este de a strabate si ajunge la acest curent, de a-l gasi. Atunci ramane acolo doar „sa cunosti” pentru „a fi”. Insa pentru a cunoaste, ii invata el pe ceilalti, este necesar sa descoperi „cum sa cunosti”.


Jeanne De Salzmann

Jeanne de Salzmann s-a nascut in 1889, in Reims, Franta, si a crescut la Geneva, in Elvetia, educatia ei concentrandu-se asupra muzicii, pentru care a demonstrat un talent exceptional inca din copilarie. In 1919, la Tbilisi, l-a intalnit pe G.I. Gurdjieff, in a carui invatatura a gasit calea spre adevarul la care nazuise inca din copilarie. Jeanne de Salzmann a ramas alaturi de Gurdjieff si a muncit langa el in grupuri, pana la moartea acestuia. Ea s-a numarat printre putinii elevi pe care Gurdjieff i-a inclus in ceea ce el numea „munca speciala”, pentru o senzatie mai constienta. Doamna de Salzmann a jucat rolul principal in introducerea si practicarea exercitiilor de dans ale lui G.I. Gurdjieff, numite „Miscarile”. Cu putin timp inainte sa moara, Gurdjieff i-a dat doamnei de Salzmann responsabilitatea de a trai „mai mult de 100 de ani”, pentru a institui invatatura lui. In timpul urmatorilor patruzeci de ani, ea a organizat publicarea cartilor lui si conservarea Miscarilor. Dupa moartea lui, ea a facut o serie de filme pentru a pastra Miscarile in forma lor autentica si a instituit centre Gurdjieff in Paris, New York si Londra, precum si in Caracas, Venezuela. Doamna Jeanne de Salzmann a murit la varsta de 101 ani, la Paris, in anul 1990.

 

 

 

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00GU004
Anul aparitiei
2016
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Reality of Being: The Fourth Way of Gurdjieff
Teme de interes
Invataturile Maestrilor Spirituali, Practica spirituala in diverse traditii, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
368
ISBN
978-973-111-605-1
Traducator
Bogdan Bruma, Mambet Cantemir, Mihaita Alexandru

Articole

  • Cine sunt eu?
    Cine sunt eu?
    Cine sunt eu? Intrebarea rasuna in mine. Este o chemare din Inalturi, din ceva mai inalt decat ceea ce se misca in mine. O aud cu greu si doresc sa ascult, sa o aud nu numai cu ceea ce este mai mult...