15%
Jeanne De Salzmann

Realitatea fiintei - Cea de-a Patra Cale a lui Gurdjieff

Categorii: Invataturile Maestrilor Spirituali , Practica spirituala in diverse traditii , titluri Herald

Cand citim - ce anume ne face receptivi la un mesaj - la mesajul care ar putea fi o urma a unei alte cautari? Iar dupa ce il primim - cum ne continuam cautarea in mijlocul uitarii si al confuziei? Nu de puține ori - pornirile obisnuite - dorintele obscure - orbirea si fricile ne deruteaza complet sau - si mai ciudat - se deghizeaza si iau infatisarea acelei aspiratii profunde catre ceea ce ne depaseste.

Disponibil in stoc
Realitatea fiintei - Cea de-a Patra Cale a lui Gurdjieff
Cand citim - ce anume ne face receptivi la un mesaj - la mesajul care ar putea f...
33,15 RON 39,00 RON
(-15%)
33,15 RON 39,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Frecvent citite impreuna cu:

Descriere

Cand citim, ce anume ne face receptivi la un mesaj, la mesajul care ar putea fi o urma a unei alte cautari? Iar dupa ce il primim, cum ne continuam cautarea in mijlocul uitarii si al confuziei? Nu de puține ori, pornirile obisnuite, dorintele obscure, orbirea si fricile ne deruteaza complet sau, si mai ciudat, se deghizeaza si iau infatisarea acelei aspiratii profunde catre ceea ce ne depaseste. Iar cand intunericul pare ca a ascuns totul, chiar atunci cand speranta pare complet pierduta, este posibil, in mod neasteptat, sa fie simtita acea prezenta care calauzeste. O astfel de prezenta se afla in cuvintele doamnei Jeanne de Salzmann; in ceea ce ne spune pot fi regasite speranta si indrumarea. Este o posibilitate si nicidecum o garantie, este o incercare, singura care, in ciuda agitatei noastre desertaciuni, ne arata adevarata masura.

Gheorghii Ivanovici Gurdjieff (1866-1949) a privit cunoasterea realitatii – ceea ce el numea adevarata „cunoastere a fiintei” – ca pe un curent care curge din indepartata Antichitate, transmis din epoca in epoca, de la un om la altul, de la o rasa la alta. El a privit aceasta cunoastere drept mijlocul indispensabil de a obtine libertatea interioara, eliberarea. Pentru aceia care cauta sa inteleaga sensul vietii omenesti in univers, el spunea ca scopul cautarii este de a strabate si ajunge la acest curent, de a-l gasi. Atunci ramane acolo doar „sa cunosti” pentru „a fi”. Insa pentru a cunoaste, ii invata el pe ceilalti, este necesar sa descoperi „cum sa cunosti”.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00GU004
Colectia
Serie autor: G.I. Gurdjieff
Autor
Jeanne De Salzmann
Anul aparitiei
2016
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Reality of Being: The Fourth Way of Gurdjieff
Teme de interes
Invataturile Maestrilor Spirituali, Practica spirituala in diverse traditii, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
368
ISBN
978-973-111-605-1
Traducator
Bogdan Bruma, Mambet Cantemir, Mihaita Alexandru