George Ivanovitch Gurdjieff

Viata e reala doar atunci cand EU SUNT

Aceasta este prima si singura editie autorizata in limba romana a lucrarii „Viata e reala doar atunci cand 'Eu sunt' `` - sau cea de-«A Treia Serie» din „Despre Tot si din Toate`` scrisa de G. I. Gurdjieff - traducerea si publicarea acesteia fiind realizate cu sprijinul Institutului Gurdjieff din Romania si al Institutului Gurdjieff Paris.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Viata e reala doar atunci cand EU SUNT
Aceasta este prima si singura editie autorizata in limba romana a lucrarii „Viat...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Aceasta este prima si singura editie autorizata in limba romana a lucrarii „Viata e reala doar atunci cand «Eu sunt»”, sau cea de-«A Treia Serie» din „Despre Tot si din Toate” scrisa de G. I. Gurdjieff, traducerea si publicarea acesteia fiind realizate cu sprijinul Institutului Gurdjieff din Romania si al Institutului Gurdjieff Paris.

***********************

„Gurdjieff se adreseaza omului de astazi, celui care nu mai stie sa recunoasca adevarul sub diversele forme in care acesta i s-a revelat inca din cele mai vechi timpuri – acelui om profund nesatisfacut care se simte izolat, fara ratiune de a fi.

Insa, avand in vedere un astfel de om, cum sa fie trezita in el o inteligenta capabila sa discearna intre real si iluzoriu?

Conform lui Gurdjieff, adevarul nu poate fi abordat decat daca toate partile care constituie fiinta umana: gandirea, sentimentul, corpul sunt atinse cu aceeasi forta si in acel mod particular care este potrivit cu fiecare dintre ele, fara de care dezvoltarea va ramane unilaterala si va trebui sa se opreasca mai devreme sau mai tarziu.

Fara o intelegere efectiva a acestui principiu, orice munca asupra sinelui este condamnata sa devieze de la scopul acesteia. Conditiile esentiale vor fi intelese si interpretate gresit si vom vedea o repetare mecanica a unor forme de efort care nu vor depasi nivelul obisnuit.

Gurdjieff stia sa foloseasca fiecare circumstanta a vietii pentru a-i face pe oameni sa simta adevarul”.

Jeanne de Salzmann

***************************

„Eu sunt ...? Oare ce s-a ales din acea senzatie deplina de mine insumi in intregime, care se afla in mine altadata imediat ce pronuntam aceste cuvinte in timpul procesului de amintire de sine...?

Este oare posibil ca aceasta aptitudine interioara dobandita cu pretul atator renuntari si auto-mortificari de tot felul, astazi cand actiunea acesteia asupra fiintei mele este mai necesara decat insusi aerul pe care il respir, sa fi disparut fara sa lase urme?

Nu, asta nu se poate... Ceva aici nu este just!

Aici este sigur altceva ... sau daca nu, atunci tot ce se afla in sfera Ratiunii este ilogic.

Nu – puterea de a face eforturi constiente si de a asuma o suferinta voluntara nu este inca atrofiata in mine.

Conform cu tot trecutul meu si tot ceea ce ma asteapta trebuie inca sa fiu.

Eu vreau ...si inca voi fi.”

G.I. Gurdjieff

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia