Taina Marturisirii

Taina Marturisirii este o carte ce nu are nevoie de interpreti; are in schimb nevoie de o lectura onesta. Asta implica participarea de-conditionata a cititorului la "Lucrare". Odata depasit handicapul - asistam la un "spectacol" tulburator - in care personajul este desemnat sa...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Colectia
EXPERIENTA INTERIOARA
Anul publicarii
2002
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
128
ISBN
973-3899-32-1
Cod Bare EAN
5948417100034

Descriere

Taina Marturisirii este o carte ce nu are nevoie de interpreti; are in schimb nevoie de o lectura onesta. Asta implica participarea de-conditionata a cititorului la "Lucrare". Odata depasit handicapul, asistam la un "spectacol" tulburator, in care personajul este desemnat sa interpreteze, fatalmente, propriul rol. Aici, insa, nu mai e loc de compromisuri, scenariul - viata insasi - este cunoscut doar de Marele Regizor, actorul isi este siesi spectator - un spectator exigent si obiectiv, niciodata indulgent. Experienta este atat de totala, atat de autentica, atat de adanca incat cea care o marturiseste simte ca treptat devine instrumentul de exprimare a unei forte mai inalte.

Cartea nu poate fi revendicata de nici un "stil": tot acest amestec de poezie - jurnal de calatorie launtrica - cercetare scrupuloasa a presimtitului - transcriere fugara de senzatii are marea insusire de a ne transmite indicibila stare de "aici si acum" si de a ne face partasi la har. Ea este marturia ascensiunii (sau coborarii) spre inaltimile (sau adancimile) constiintei, spre acel loc in care timpul se topeste cu totul in spatiu si unde implinirea devine posibila. Pe masura ce constiinta se largeste, capacitatea de perceptie se intensifica, devine mai luminoasa pana cand se ajunge la acea Lumina nemiscata in care totul este.

Sfarsitul calatoriei nu poate fi decat Tacerea - marea Tacere a inceputului.


Mariana Buruiana

Mariana Buruiana s-a nascut in Arad la 11 iulie 1955. A absolvit Liceul nr.2 (astazi Ghiba Birta) din localitate, apoi I.A.T.C.- sectia actorie din Bucuresti. Actrita la Teatrul Tineretului - Piatra Neamt, se transfera prin concurs la Teatrul L. S. Bulandra din Bucuresti, in anul 1981. Joaca o serie de roluri importante, mari si mici, colaboreaza la emisiuni radio - TV, apare in filme de lung metraj si seriale de televiziune, face turnee in tara si strainatate, obtine premii. In 1995 paraseste Teatrul L. S. Bulandra pentru a colabora la piesa "Danaidele" de Eschil. Traieste in Bucuresti si are un baiat, Dumitru.

 

Carti din colectia Experienta interioara

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000K03
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
128
ISBN
973-3899-32-1

Articole