Osho

Iluminarea, eternul inceput

In aceasta carte - Osho - maestrul spiritual de origine indiana - se refera la meditatie si propune o varietate de tehnici - convenabile mai ales occidentalilor. Tehnicile il iau pe individ de unde se afla - nu de unde a fost - nici de acolo unde ar vrea sa fie. Ele incep cu inceputul - luandu-ne de...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Iluminarea, eternul inceput
In aceasta carte - Osho - maestrul spiritual de origine indiana - se refera la m...
0,00 RON
(-%)

Descriere

In aceasta carte, Osho, maestrul spiritual de origine indiana, se refera la meditatie si propune o varietate de tehnici, convenabile mai ales occidentalilor. Tehnicile il iau pe individ de unde se afla, nu de unde a fost, nici de acolo unde ar vrea sa fie. Ele incep cu inceputul, luandu-ne de unde suntem, pentru a ne conduce acolo unde suntem capabili sa ajungem. Fie ca invata tehnici noi, bazate pe psihoterapie, fie ca revede si actualizeaza tehnicile stravechi ale diverselor traditii (astfel incat acestea devin adecvate noilor nevoi ale aspirantului modern), preocuparea constanta a lui Osho este de a ajuta fiecare individ in gasirea caii care sa i se potriveasca.

Osho nu are nici o filozofie specifica pe care sa doreasca sa o "promoveze", nici dogme, nici doctrine. Trebuie ca fiecare sa-si gaseasca drumul propriu, yoga sa proprie si unica. "A urma pasii lui Christos, Buddha sau Krishna, spune el, nu va face din voi un Christos, un Buddha sau un Krishna. Trebuie sa va gasiti propria voastra cale, propriul vostru drum".

Conferintele din aceasta carte, precum si tehnicile prezentate, sunt facute pentru a va ajuta in acest sens. Cand meditatia este prezenta, intreaga voastra viata devine o meditatie, o sarbatoare. Nu va trebui sa "practicati" atentia. Va veti da seama din ce in ce mai mult ca atentia este prezenta: atentia fata de sine, fata de altii, fata de complexitatea existentei. Veti fi, din ce in ce mai mult, "aici si acum". Veti simti, din ce in ce mai frecvent, partea frumoasa, vesela si absurda a existentei. Noi luam, cu totii, viata atat de in serios, luam atat de in serios eforturile noastre de a depasi limitele cunoscutului, incat trecem pe langa secunda prezenta, pe langa "aici si acum".

A trai in aceasta clipa, liberi de orice dorinta, de orice asteptare si aspiratie, inseamna a trai in meditatie. A lua viata ca un joc, a rade la vederea dramelor pe care existenta le creeaza pentru noi, de traumele pe care ni le cream singuri, inseamna a experimenta direct realitatea despre care vizionarii religiosi ne vorbesc de mii de ani. Noi nu le-am inteles limbajul, deoarece simbolurile folosite de ei ne sunt straine. Cuvintele lui Osho sunt insa pe intelesul nostru. Iar ceea ce are sa ne transmita, nu se adreseaza numai gandirii. Cuvintele sale sunt o provocare ce ne invita la o transformare de sine.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia