15%

Ramana Maharshi - Calea cunoasterii supreme

Arthur Osborne (Autor)

Mesajul lui Sri Maharshi este ca autocunoasterea nu este ceva care trebuie dobandit din nou. Este doar a deveni constient de propria stare naturala de Fiinta Pura, prin auto-interogare. Spiritul acestui mesaj simplu, dar profund a fost surprins de Arthur Osborne in Calea cunoasterii supreme, o carte care exploreaza viata si invataturile lui Sri Ramana Maharshi, unul dintre cei mai influenti si respectati sfinti si invatatori spirituali ai Indiei.

Cartea ofera o perspectiva ampla asupra vietii lui Sri Ramana Maharshi, incepand cu experienta sa initiala de iluminare si continuand cu evolutia invataturilor sale si impactul lor asupra discipolilor sai si a numerosilor cautatori spirituali. Prin intermediul relatarilor si a invataturilor prezentate in carte, cititorii sunt invitati sa exploreze in profunzime concepte cheie din invataturile lui Sri Ramana Maharshi, precum ar fi auto-cunoasterea, auto-observarea sau nondualitatea.

Disponibil in stoc
Ramana Maharshi - Calea cunoasterii supreme
28,90 RON 34,00 RON
(-15%)
28,90 RON 34,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
Serie autor: Ramana Maharshi
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
253
ISBN
978-973-111-561-0
Cod Bare EAN
5948417410027

Descriere

„In paginile prezentului volum ni se daruieste o religie a spiritului care ne ajuta sa ne eliberam de dogme si superstitii, de ritualuri si ceremonii, pentru a trai ca spirite libere. Esenta tuturor religiilor e o problema intima si personala, un raport individual cu Divinul. Nu atat preaslavire, cat cautare; o cale de devenire, de eliberare.

Celebrul aforism grec «Cunoaste-te pe tine insuti» e inrudit cu preceptul upanishadic «atmanam viddhi», cunoasterea sinelui. Gratie unui proces de abstractizare, izbutim sa ne retragem in spatele tuturor straturilor corpului, mintii si intelectului, pentru a parveni la Sinele Universal, «adevarata lumina ce straluceste in fiecare om ivit pe lume». «Pentru a atinge Binele trebuie sa ne inaltam pana la stadiul suprem si, fixandu-ne acolo privirea, sa aruncam straiele primite atunci cand am descins in aceste locuri joase; intocmai asa cum, in Mistere, cei admisi sa patrunda in intimitatea sanctuarelor de taina, dupa ce s-au purificat ei insisi, lepadand orice vesmant, inaintau complet goi.»

Ne afundam in existenta fara hotare, aceea lipsita de limite ori determinari. Este fiintare pura unde niciunul din lucruri nu le contrazice pe celelalte. Subiectul nu se mai opune niciunei fapturi, ci se identifica in chip firesc cu intreaga creatie, precum si cu toate evenimentele ce se petrec. Realitatea inunda sinele descatusat de preferinte sau aversiuni, de placeri ori neplaceri; care nu mai pot actiona in niciun fel ca intermediari denaturanti.

Copilul se afla mult mai aproape de viziunea sinelui. Trebuie sa devenim asemenea lui inainte de a razbi pana la taramul adevarului. De aceea ni se cere sa lasam la o parte orice eruditie sofisticata. Ni se cere insistent sa renastem. Se afirma ca intelepciunea pruncilor o intrece pe aceea a carturarilor.

Sri Ramana Maharshi ne ofera jaloanele unei religii bazate pe scrierile sfinte indiene, esentialmente spirituala, fara a inceta sa fie, in acelasi timp, rationala si etica.“


Dr. S. Radhakrishnan, fost vicepresedinte al Republicii India


Arthur Osborne

Arthur Osborne (1906-1970), autor britanic care a scris pe teme legate de spiritualitate, a fost un discipol influent si biograf al lui Ramana Maharshi. A studiat timp de doi ani la Oxford, dar apoi a parasit mediul universitar, dezamagit de cultura academica, și in 1936 a pornit intr-o calatorie spirituala care l-a adus in cele din urma la Ramana Maharshi. Printre volumele scrise de Osborne se numara: Ramana Arunachala; seven essays on Bhagavan Sri Ramana Maharshi, Ramana Maharshi and the path of self-knowledge, The incredible Sai Baba, The Collected Works of Sri Ramana Maharshi (in colaborare cu Ramana), My Life and Quest.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00RM002
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Traduceri posibile ale titlului
RAMANA MAHARSHI si calea autocunoasterii; Invataturile lui Ramana Maharshi
Titlul original
RAMANA MAHARSHI AND THE PATH OF SELFKNOWLEDGE
Teme de interes
Căi către sine prin înțelepciunea Indiei, Invataturile Maestrilor Spirituali, titluri Herald
SKU editii anterioare
000H06
ISBN editii anterioare
973-9453-82-1
Limba
Romana
Nr. pagini
253
ISBN
978-973-111-561-0
Cod bara editii anterioare
5948417080060
Traducator
Simona - Grazia Dima

Articole