15%
Arthur Osborne

Ramana Maharshi - Calea cunoasterii supreme

Categorii: Căi către sine prin înțelepciunea Indiei , Invataturile Maestrilor Spirituali , titluri Herald

Referindu-se la cartea lui Arthur Osborne despre viata si invatatura lui Ramana Maharshi - dr. S. Radhakrishnan - fost vicepresedinte al Republicii India - spunea:Cartea domnului Osborne... are o relevanta aparte in epoca noastra caracterizata printr o stare de spirit plina de intrebari si...

Disponibil in stoc
Ramana Maharshi - Calea cunoasterii supreme
Referindu-se la cartea lui Arthur Osborne despre viata si invatatura lui Ramana ...
28,90 RON 34,00 RON
(-15%)
28,90 RON 34,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

„In paginile prezentului volum ni se daruieste o religie a spiritului care ne ajuta sa ne eliberam de dogme si superstitii, de ritualuri si ceremonii, pentru a trai ca spirite libere. Esenta tuturor religiilor e o problema intima si personala, un raport individual cu Divinul. Nu atat preaslavire, cat cautare; o cale de devenire, de eliberare.

Celebrul aforism grec «Cunoaste-te pe tine insuti» e inrudit cu preceptul upanishadic «atmanam viddhi», cunoasterea sinelui. Gratie unui proces de abstractizare, izbutim sa ne retragem in spatele tuturor straturilor corpului, mintii si intelectului, pentru a parveni la Sinele Universal, «adevarata lumina ce straluceste in fiecare om ivit pe lume». «Pentru a atinge Binele trebuie sa ne inaltam pana la stadiul suprem si, fixandu-ne acolo privirea, sa aruncam straiele primite atunci cand am descins in aceste locuri joase; intocmai asa cum, in Mistere, cei admisi sa patrunda in intimitatea sanctuarelor de taina, dupa ce s-au purificat ei insisi, lepadand orice vesmant, inaintau complet goi.»

Ne afundam in existenta fara hotare, aceea lipsita de limite ori determinari. Este fiintare pura unde niciunul din lucruri nu le contrazice pe celelalte. Subiectul nu se mai opune niciunei fapturi, ci se identifica in chip firesc cu intreaga creatie, precum si cu toate evenimentele ce se petrec. Realitatea inunda sinele descatusat de preferinte sau aversiuni, de placeri ori neplaceri; care nu mai pot actiona in niciun fel ca intermediari denaturanti.

Copilul se afla mult mai aproape de viziunea sinelui. Trebuie sa devenim asemenea lui inainte de a razbi pana la taramul adevarului. De aceea ni se cere sa lasam la o parte orice eruditie sofisticata. Ni se cere insistent sa renastem. Se afirma ca intelepciunea pruncilor o intrece pe aceea a carturarilor.

Sri Ramana Maharshi ne ofera jaloanele unei religii bazate pe scrierile sfinte indiene, esentialmente spirituala, fara a inceta sa fie, in acelasi timp, rationala si etica.“

Dr. S. Radhakrishnan, fost vicepresedinte al Republicii India

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia