15%

Ramana Maharshi - Imortalitate constienta - Convorbiri inregistrate

Prin cartea Imortalitate constienta, avem ocazia sa patrundem in intelepciunea profunda si invataturile lui Sri Ramana Maharshi, asa cum au fost ele traite si transmise prin conversatiile dintre Paul Brunton si Munagala S. Venkataramiah. Volumul ofera o experienta directa a atmosferei spirituale care il invaluia pe Sri Ramana Maharshi, aducand la lumina invataturile sale si impactul transformator pe care le-au avut asupra celor care cautau indrumarea sa.

Paul Brunton si Munagala S. Venkataramiah se angajeaza in dialoguri profunde despre diverse subiecte spirituale, inclusiv auto-interogarea, meditatia si natura realitatii, care dau acces la invataturi valoroase cu privire la calea autorealizarii si metodele predate de Sri Ramana Maharshi pentru atingerea iluminarii spirituale.

Disponibil in stoc
Ramana Maharshi - Imortalitate constienta - Convorbiri inregistrate
27,20 RON 32,00 RON
(-15%)
27,20 RON 32,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
Serie autor: Ramana Maharshi
Anul publicarii
2017
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
272
ISBN
978-973-111-659-4
Cod Bare EAN
5948417410034

Descriere

„Adu-ti aminte de starea de somn. Ai fost constient atunci de ceva care sa se fi petrecut in somnul tau? Daca soarele sau lumea ar fi reale, nu ar trebui sa fie prezente impreuna cu tine in somn? Nu iti poti nega existenta in timpul somnului, nici nu poti nega ca ai fost fericit atunci. Totusi esti aceeasi persoana care acum vorbeste si care exprima indoieli. Acum spui ca nu esti fericit. Dar in somn ai fost fericit. Ce anume a intervenit intre timp si a dus la prabusirea fericirii din timpul somnului? Este eul. Aceasta este revenirea in starea jagrat. In somn, eul nu exista. Nasterea eului se numeste nasterea persoanei. Nu exista o alta nastere. Tot ce se naste este harazit sa moara. Anihileaza eul. Nu va mai exista teama de moarte, odata ce acesta va fi mort. Sinele persista dupa moartea eului. Aceasta este Fericirea Deplina [Beatitudine] – aceasta este imortalitate. [Convorbirea 251]”
Ramana Maharshi, Imortalitate constienta

*

„Sri Ramana este un adevarat fiu al pamantului Indiei. Este ingenuu si, in plus, ceva de-a dreptul fenomenal. In India, el este cel mai imaculat punct dintr-o intindere alba. In viata si invataturile lui Sri Ramana gasim tot ce India are mai pur. [...]

Scopul practicii religioase orientale este acelasi ca al misticismului occidental: deplasarea centrului de gravitatie de la eu la Sine, de la om la Dumnezeu. Acest lucru inseamna ca eul dispare in Sine, iar omul, in Dumnezeu. Este evident ca Sri Ramana fie a fost mai mult sau mai putin absorbit de Sine, fie cel putin s-a straduit toata viata sa isi stinga eul in acesta.”

C.G. Jung, in introducerea volumului, Drumul spre Sine, de Heinrich Zimmer


„Putem parcurge oricat de multe carti – chiar o intreaga biblioteca, iar adesea o si facem –, fara a dobandi totusi, in urma acestui demers, nici cea mai vaga realizare a ceea ce ESTE. De multe ori, studiul este un deserviciu daca, pe masura ce omul dobandeste tot mai multa invatatura, egoismul si mandria acestuia sporesc. Ambele atribute mentionate se dovedesc obstacole serioase in calea progresului spiritual.”
Paul Brunton si Munagala Venkataramiah, Imortalitate constienta
Cuprins

Prefata la cea de-a patra editie ......................... 5
Prefata la prima editie ......................... 14


1. Dincolo de yoga ......................... 16
2. Lacunele religiei ......................... 26
3. Religia: sens si semnificatie ......................... 27
4. Intelesul misticismului ......................... 32
5. Filosofia: sens si semnificatie ......................... 74
6. Intelectul ......................... 79
7. Caracteristicile disciplinei filosofice ......................... 80
8. Filosofia senzatiilor si a perceptiei ......................... 85
9. Iluzia spatiu-timp si iluzia externalitatii ......................... 86
10. Doctrina mentalismului ......................... 88
11. Iluzia experientei lumii ......................... 93
12. Iluzia experientei-eu ......................... 102
13. Avashtatraya ......................... 122
14. Aspectul suprem ca adevar ......................... 137
15. Filosofie practica ......................... 148
16. Conditia inteleptului, ca ideal ......................... 169
17. Doctrina noncauzalitatii ......................... 194
18. Mintea ......................... 197
19. Starea suprema ca realitate ......................... 210
20. Nevoia de ultramisticism ......................... 229
21. Ganditori orientali si occidentali ......................... 240
Glosar ......................... 251


Munagala Venkataramiah

Munagala S. Venkataramiah (Swami Ramananda Saraswati) (n. 1882 – d. 1963) s-a nascut in Sholavandan, Madurai District, Tamil Nadu. Studiaza in limba engleza si isi finalizeaza studiile in chimie in 1910. Obtine premiul Arni Jagirdar Gold Medal in chimie, medalie de mare prestigiu castigata in timp de doi detinatori indieni ai Premiului Nobel pentru fizica, C. V. Raman and S. Chandrasekhar. Este atras de studiul Upanisadelor si a altor texte sacre, invatand sanscrita. Dupa o cariera de succes in chimie, moartea fiicei sale, la numai 18 ani, il impinge catre adancirea practicii sale spirituale si filosofice, iar in 1927 il intalneste pe Ramana Maharshi, pe care il viziteaza in fiecare an, impreuna cu familia. Ulterior, devine rezident permanent al Ashramnului Ramana, devenind interpretul de limba engleza al lui Maharshi. Studiaza impreuna cu acesta unele texte spirituale si sacre, traducand in engleza mai multe lucrari, precum Tripura Rahasya, Advaita Bodha Deepika si Kaivalya Navaneeta.


Dupa moartea lui Ramana Maharshi, survenita in 1950, si un atac de cord, in 1954, renunta la toate bunurile sale lumesti, alegand ascetismul practicii hinduiste Sannyasa. Ajunge sa fie cunoscut sub numele de Swami Ramanananda Saraswati.

 

 

 

Alte carti de Munagala Venkataramiah

Paul Brunton

Paul Brunton este pseudonimul ales de Raphael Hurst (n. 21.10.1898 – d. 27.07.1981), teozof si spiritist britanic, pentru a-si semna lucrarile. Este unul dintre primii promoteri ai ezoterismului neo-hinduist in Europa, in special prin lucrarea sa A Search in Secret India (1934). Se considera ca Brunton este cel care l-a introdus pe Ramana Maharshi occidentalilor, prin intermediul acestor lucrari, dar si a scrierii intitulate The Secret Path (1935). In The Hidden Teachings Beyond Yoga (1941) and The Wisdom of the Overself (1943), autorul isi expune conceptia despre mentalismul oriental. Alte scrieri de acelasi autor: A Message from Arunachala (1936), A Hermit in the Himalayas (1936), The Quest of the Overself (1937), Indian Philosophy and Modern Culture (1939), Spiritual Crisis of Man (1952).

 

 

Ramana Maharshi

Ramana Maharshi (1879-1950), s-a nascut in oraselul Tiruchuzhi, din provincia Tamil Nadu. Dupa moartea tatalui sau, cand abia implinise doisprezece ani, se muta la Madurai. In 1896 are loc marea sa experienta transformatoare – trecerea prin moarte, urmata de realizarea Sinelui. Isi paraseste caminul si familia si se indreapta spre Arunachala. Se stabileste in pestera Virupaksha unde va locui vreme indelungata. Aici i se vor alatura primii discipoli, carora le va impartasi invatatura sub forma unor raspunsuri la chestiuni pe teme spirituale. Acestea se vor regasi in opusculele Vichara Sangraham (Introspecţia) si Nan Yar? (Cine sunt eu?), care pot fi considerate primele sale lucrari.

De asemenea, Ramana Maharshi compune diferite imnuri inchinate Arunachalei, stranse ulterior intr-o culegere foarte pretuita de devotii sai. Despre aceste carti, Ramana va spune: „Toate poeziile mele s‑au înfiripat la dorinta unuia sau a altuia, in legatura cu cate un eveniment concret. Chiar si Patruzeci de versuri despre Realitate, cea atat de tradusa si comentata, nu a fost gandita ca o carte, ci consta din versuri concepute in diverse perioade. Singurele poeme ivite spontan, obligandu‑ma, as putea spune, sa le notez, fara ca nimeni sa mi‑o ceară, sunt Unsprezece stante in cinstea lui Sri Arunachala si Opt stante catre Sri Arunachala."

In 1922, mama sa, Alagammal, moare, fiind ingropata la poalele muntelui Arunachala. Incepand cu acelasi an, Maharshi intemeiaza Sri Ramanashram, asezamant ce se va extinde in anii urmatori ca urmare a cresterii numarului de devoti. Printre cartile „scrise" in aceasta perioada mentionam: Upadesa Saram (Esenta invataturii), Upadesa Manjari (Buchetul de sfaturi spirituale), precum si numeroase comentarii la lucrari vedantice. Pana la moartea sa, petrecuta in 1950, Ramana va impartasi invatatura sa eliberatoare miilor de discipoli si de pelerini sositi din toate colturile Indiei si din Occident.

***

„Calea cunoasterii inseamna doar sa te afunzi inauntru cu mintea, fara a rosti cuvantul «Eu», si sa cercetezi de unde mintea, ca „«Eu», rasare. A medita «Acesta nu sunt Eu» sau «Acela sunt Eu» poate fi de ajutor, dar cum ar putea reprezenta Investigatia? Cand mintea, investigand launtric «cine sunt eu?», ajunge in inima, ceva propriu inimii insesi se manifesta ca «Eu‑Eu», astfel incat eul individual trebuie să se plece rusinat. Desi se manifesta, nu este Eu prin natura, ci Perfectiunea insasi, si aceasta este Sinele".

Ramana Maharshi, Patruzeci de stante

***

„Ramana ne daruieste o religie a spiritului care ne ajuta sa ne eliberam de dogme si su­perstiţii, de ritualuri si ceremonii, pentru a trai ca spirite libere. Esenta tuturor religiilor e o problema intima si personala, un raport individual cu Divinul. Nu atat prea­slavire, cat cautare; o cale de devenire, de eliberare.”

Dr. S. Radakrishnan, fost vicepresedinte al Indiei

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00RM003
Anul aparitiei
2017
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Traduceri posibile ale titlului
Constient de nemurire. Conversatii cu Sri Ramana Maharshi
Titlul original
Conscious Immortality. Conversations with Sri Ramana Masharshi.
Teme de interes
Căi către sine prin înțelepciunea Indiei, Invataturile Maestrilor Spirituali, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
272
ISBN
978-973-111-659-4
Traducator
Viorica Weissman

Articole

  • Iluzia experientei lumii
    Iluzia experientei lumii
    Intrebare: Sunt pietrele harazite sa ramana pentru totdeauna asa cum sunt? Raspuns: Cine vede pietrele? Ele sunt percepute de mintea ta. Asadar, ele sunt in mintea ta. Iar mintea a cui...