15%

Tantra si viata cotidiana

Lama Yeshe (Autor)

Va place sa decorati - sa aveti lucruri frumoase - sa transformati lucruri - sa va decorati casele intr-un fel sau in altul. La fel se intampla cu tantra - doar ca in loc de obiecte folosim mintea - asta-i tot...

Stoc limitat
Tantra si viata cotidiana
24,65 RON 29,00 RON
(-15%)
24,65 RON 29,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
TANTRA
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
256
ISBN
978-973-111-487-3
Cod Bare EAN
5948417290070

Descriere

In esenta, meditatia tantrica este psihologie sofisticata: metode extraordinare si radicale pentru desavarsirea rapida a extraordinarului potential pentru claritate, bucurie, compasiune si alte insusiri pozitive, despre care Buddha spune ca sunt innascute in noi toti. Totusi, tantra este lesne de rastalmacit si de mistificat. Geniul lui Lama Yeshe consta in capacitatea sa aparent lipsita de efort de a aduce tantra pe pamant fara a o diminua, de a o face reala, de a ne arata cum sa o aducem in vietile noastre de fiecare zi. Daca tratam practica noastra spirituala ca pe un lucru rarefiat - ne spune Lama Yeshe - atunci pierdem in intregime esentialul.

Robina Courtin, directoarea Proiectului „Eliberare in inchisoare” al FPMT

***

„Compasiunea este necesara fiecaruia. In special in zilele noastre, compasiunea este singurul lucru care poate vindeca problemele cu care ne confruntam. Lama Yeshe a fost capabil sa traduca gandirea budista tibetana nu numai prin limbaj, ci prin prezenta, gesturi si modul sau de viata. A fost o persoana minunata care a avut calitatea unica de a transmite adevaratul mesaj al unirii compasiunii cu intelepciunea - marea mahamudra.

Gehlek Rinpoche, autorul lucrarii „Viata buna, moarte buna”

„Tantra si viata cotidiana” este o carte profunda, atat de clara si plina de compasiune, incat stii ca asculti vocea de neuitat a unuia dintre cei mai mari invatatori ai epocii noastre.”

Sogyal Rinpoche, autorul lucrarii „Cartea tibetana a mortii si a vietii”

***

„Tantra se potriveste mintii occidentale, care este o minte tehnica, inventiva. Intrucat tantra are metode tehnice, cred ca mintea occidentala poate sa o digere cu usurinta. Voua va plac frumusetea, mirosurile bune, formele si culorile incantatoare, nu-i asa? Va place sa decorati, sa aveti lucruri frumoase, sa transformati lucruri, sa va decorati casele intr-un fel sau in altul. La fel se intampla cu tantra, doar ca in loc de obiecte folosim mintea, asta-i tot... Vacuitatea este o experienta binecuvantata, asemeni nectarului. Nu este o calatorie religioasa sau doar mitologie; nu este doar ceva construit. Vacuitatea este realitate stiintifica, nu ceva in care sa crezi pur si simplu. Vacuitatea este incredibila; este esenta fenomenelor universale. Cand realizati vacuitatea, toate conceptele concrete ale eului dispar. Sunteti eliberati in mod automat si experimentati beatitudinea vesnica.”

Lama Yeshe

CUPRINS


Prefata de Geshe Lhundun Sopa 5
Prefaţa editorului 6
Introducerea editorului 10
Prolog
Mahamudra: Realitatea absoluta 37


PARTEA INTAI: INVATATURILE DOMNULUI BUDDHA 49

1. Sutra: Indepartarea iluziei 51
2. Tantra: Folosirea iluziei 56


PARTEA A DOUA: GURU‑YOGA 73

3. Necesitatea unui invatator 75
4. Compasiunea: Esenta Caii 79
5. Vizualizarea lui Guru Avalokiteshvara 86
6. Adresarea de ofrande si rugaminti 105
7. Contopirea cu Guru Avalokiteshvara 115


PARTEA A TREIA: MAHAMUDRA 119

8. A deveni zeitatea Mahamudra 121
9. Profund si limpede 132
10. Claritate si Mandrie divina 137
11. Transformarea tuturor aparitiilor în Avalokiteshvara 143
12. Mantra verbala si mentala 151
13. Inchiderea portii negativitatii 155
14. Cele doua obstacole la Samadhi 161
15. Iluziile ne pot arata Realitatea 166


PARTEA A PATRA: MAHAMUDRA ESTE INTOTDEAUNA AICI 175
16. Obţinerea Realizarilor 177
17. Intelepciunea este propriul vostru Guru 183
18. Efectuarea meditatiei permanente 187


Apendice 1
Inseparabilitatea dintre Invatatorul Spiritual si Avalokiteshvara: Izvor al tuturor realizarilor redutabile, de Tenzin Gyatso Sfintia Sa al XIV‑lea Dalai Lama 195


Apendice 2
Meditaţiile 216


Glosar 235


Lama Yeshe

Lama Yeshe (1935-1984), larg recunoscut ca unul dintre cei mai inovativi si insufletitori maestri buddhisti tibetani care au predat in Occident, a intemeiat Manastirea Kopan (1969) si Fundatia pentru Pastrarea Traditiei Mahayana (1975).

A inceput sa predea in 1970, la Manastirea Kopan, in Nepal, impreuna cu Lama Zopa Rinpoche, discipolul sau favorit, in prezent directorul spiritual al Fundatiei pentru Pastrarea Traditiei Mahayana. Colectia invataturilor celor doi lama, inregistrate si intr-o buna parte transcrise, se afla in Lama Yeshe Wisdom Archive, iar prin intermediul Wisdom Publications invataturile au devenit disponibile publicului larg.

Dintre cartile continand invatatura lui Lama Yeshe (printre care Wisdom Energy, The Tantric Path of Purification, The Bliss of Inner Fire, Becoming the Compassion Buddha), au fost traduse în limba romana Introducere in Tantra si Tantra si viata cotidiana.

Alte carti de Lama Yeshe

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00RA007
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Becoming the Compassion Buddha
Teme de interes
Budism (budismul tibetan), Budism (budismul tibetan) - MODERN, Invataturile Maestrilor Spirituali, MODERN, Practica spirituala in diverse traditii, budism, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
256
ISBN
978-973-111-487-3
Traducator
Radu Claudiu Canahai

Articole