Mistica tantrica a Tibetului

John Blofeld (Autor)

Cartea de fata se ocupa in primul rand de metoda tantrica - mijloacele de a dobandi rezultatele extraordinare ce decurg din antrenamentul mintii. Cei care o practica dobandesc o atitudine de invidiat in fata vietii - invata sa transforme uratenia in frumusete - devin priceputi in a-si struni energia pasiunilor si descopera ca natura lor transcende cu mult si cea mai elevata conceptie despre absolut.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Mistica tantrica a Tibetului
Colectia
TANTRA
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
320
ISBN
978-973-111-504-7
Cod Bare EAN
5948417290094

Descriere

Vajrayāna (sau Vehiculul de Diamant) este scoala din buddhismul Mahāyāna prevalenta in Tibet, Bhutan, Sikkim, Ladakh si Mongolia. Forma de mistica eminamente practica, ea ofera tehnici precise pentru dobandirea acelei intelepciuni prin care egoul omului este negat si el intra in beatitudinea Eliberarii (Nirvāna). Timp de peste o mie de ani, tehnicile acestea – elaborate la universitatea monastica Nālandā, in India – au fost transmise de la maestru la discipol si ferite de curiozitatea intrusilor.

Cartea de fata se refera doar in treacat la istoria, dezvoltarea si starea prezenta a Vajrayānei, si la diferitele scoli si secte. Ea se ocupa in primul rand de metoda tantrica – mijloacele de a dobandi rezultatele extraordinare ce decurg din antrenamentul mintii. Cei care o practica dobandesc o atitudine de invidiat in fata vietii, invata sa transforme uratenia in frumusete, devin priceputi in a-si struni energia pasiunilor si descopera ca natura lor transcende cu mult si cea mai elevata conceptie despre absolut. Optiunea intre Zen si Vajrayāna este una de metoda si nu de scop, si chiar metodele se aseamana prin aceea ca ambele se ocupa de minte la un nivel care transcende gandirea conceptuala; dar Vajrayāna se adreseaza oamenilor carora le este mai usor sa utilizeze simbolurile si conceptele ca pe niste arme cu care sa se debaraseze de concepte, in loc sa incerce sa le elimine dintru inceput.

Diversele rituri si practici meditative din cadrul Vajrayāna ofera unor oameni foarte diferiti mijloacele pentru a calma agitatia necontrolata a gandurilor, a-si dezvolta puterile spirituale latente si, prin accederea la stari tot mai profunde ale constiintei, sa fie in cele din urma inundati de lumina orbitoare a intelepciunii.

John Blofeld

 

 

John Blofeld (1913-1987) a fost un scriitor britanic, unul dintre marii specialisti occidentali in filosofiile si religiile asiatice, in special daoism si budism chinez. A studiat la Downing College, Cambridge University, urmand sa se specializeze in stiintele naturale. A calatorit in repetate randuri in China, iar in 1935 a obtinut o catedra de profesor la Hebei Academy of Industry din Tianjin. De aici, si ulterior din Beijing, unde s-a mutat cu familia, a intreprins lungi calatorii in Tibet, Mongolia, India si Burma, pentru a studia gandirea orientala si a vizita diferiti intelepti. In 1939 se intoarce in Anglia, devine membru al School of Oriental and African Studies de la Universitatea din London, unde se perfectioneaza in limbile chineza, japoneza, coreeana si malaesiana. Studiile sale academice au fost intrerupte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. A facut o enorma munca de traducere, Occidentul ramanandu-i dator pentru numeroase tratate sapientiale sau religioase, in special tratate de buddhism chinez, scoala Chan, tantra tibetana si indiana. A fost deopotriva un prolific autor original, cartile sale fiind menite sa realizeze o punte intre doua spatii culturale si spirituale care, pana la el, pareau ireconciliabile. A murit de cancer, la varsta de 74 de ani, la Bangkok, Thailanda; cenusa i se pastreaza la templul Guan Yin, la constructia caruia a contribuit semnificativ.

Opera (selectiv):

 • The Zen Teaching of Huang Po: On the Transmission of Mind - 1959
 • City of Lingering Splendour: A Frank Account of Old Peking's Exotic Pleasures - 1961
 • The Zen Teaching of Hui Hai - 1962
 • I Ching, the Book of Change - 1968
 • The Tantric Mysticism of Tibet: A Practical Guide to the Theory, Purpose, and Techniques of Tantric Meditation - 1970
 • The Secret and Sublime: Taoist Mysteries and Magic - 1973
 • Bodhisattva of Compassion: The Mystical Tradition of Kuan Yin - 1977
 • The jewel in the lotus: An outline of present day Buddhism in China - 1977
 • Wheel of Life: The Autobiography of a Western Buddhist, 1978
 • Taoism: The Quest for Immortality - 1979
 • Gateway to Wisdom: Taoist and Buddhist Contemplative Healing Yogas - 1979 -1980
 • The Chinese Art of Tea - 1985

 

 

 

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00RA009
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
THE TANTRIC MYSTICISM OF TIBET: A Practical Guide to the Theory, Purpose, and Techniques of Tantric Meditation
Teme de interes
Budism (budismul tibetan), Budism (budismul tibetan) - MODERN, MODERN, budism, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
320
ISBN
978-973-111-504-7
Traducator
Walter Fotescu

Articole